Noordzee, Hotel & Spa

Contactgegevens

Adres:

Noordzee, Hotel & Spa

Noordzeestraat 2

4506 KM Cadzand

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Sarah van Waeyenberghe

0117-391810


www.hotelnoordzee.com

Werkgever

Noordzee, Hotel & Spa

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1933, toen de grootouders van Peter Faas besloten het eerste hotel van Cadzand te bouwen. Op de duinen, tegen natuurgebied ´t Zwin, werd Hotel Noordzee geboren. Het kenmerkende torentje is ontstaan in de tijd van de oorlog, toen het hotel bezet werd door de Duitsers. Zij wilden een uitkijktoren bouwen op dit strategische punt. Na de oorlog besloot de familie Faas van dit torentje een kamer te maken en dat bleek een schot in de roos.

In 1980 moest het hotel noodgedwongen afgebroken worden, omdat het op het randje van de duinen stond. De zee had grote delen duin weggespoeld. Een stukje verderop werd een volledig nieuw hotel gebouwd met alle faciliteiten van die tijd. Later, in 2006, is het hotel nog eens verbouwd tot de huidige staat.

 

Onze diensten & faciliteiten

Het hotel heeft 64 kamers en maar liefst 12 verschillende kamertypes, met als grote trots de Droomsuite waarin de gast een schitterend frontaal zicht heeft op de Noordzee. Er is een uitgebreid saunalandschap en een zwembad waarin de gasten helemaal tot rust kunnen komen. De stijl van het hotel is bohemien beach. Door de witte shutters, robuust hout, witte muren en zandkleurige details, ademt het hotel van alle kanten het strandgevoel.

Ook in het restaurant overheerst deze sfeer, waar iedereen welkom is om te genieten van lekkere, seizoensgebonden en gezonde gerechten. Er zijn 140 zitplaatsen beschikbaar in het restaurant en nog eens 60 plaatsen op het terras. Onze focus op een gezonde keuken werken we steeds verder uit. Dat houdt in dat we werken met gerechten waarin zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van verse, gezonde en eerlijke ingrediënten. Goede vetten, oliën, granen en zuivel. Wij zijn een groot voorstander van duurzame visserij, dieren die kwaliteit van leven hebben gehad en met passie geteelde groenten. Inspelend op de markt en de healthify trend van dit moment kiezen we er bewust voor om meer seizoen groenten en kleinere porties vis en vlees te serveren. We werken onder meer met gefermenteerde producten, vol probiotica, maar ook met zuivelvervangers, minder vet en suikers.

Al jaren komen er ieder weekend gasten van heinde en verre voor een kopje koffie met een eigengemaakte en vers gebakken appelbol. Het idee kwam van de vader van Peter Faas in 1960, toen hij in plaats van een gebakje iets unieks bedacht. Nog steeds worden de appelbollen op dezelfde manier gemaakt als bijna 60 jaar geleden.

Het is altijd ons streven geweest om het beste hotel van de Nederlandse kust te zijn. In 2013 is dit streven beloond met een award voor het beste kusthotel van Nederland, sinds 2015 behalen we jaarlijks de Award for Excellence van Tripadvisor en sinds 2019 beoordelen onze gasten ons met een 9 op Booking.com. In 2018 zijn deze reviews ook nog bekroond met een Europese erkenning als 4-sterren superior hotel. Hier zijn we uiteraard enorm trots op! Maar het belangrijkste is dat mensen zich bij ons thuis voelen als onderdeel van onze familie, zowel gasten als collega´s. Wij werken op het meest prachtige plekje aan de Nederlandse kust en wij nodigen iedereen van harte uit om dit als gast, leerling of als collega ook mee te maken.

 

Het Noordzee-team

In het hotel werken ongeveer 50 collega’s verspreid over 7 afdelingen: bediening, ontbijt, keuken, spa, receptie, huishouding en technische dienst. Deze afdelingen worden aangestuurd door een Hoofd. In alle afdelingen werken we samen als een team; we doen het allemaal samen en helpen elkaar. Voor een gast is het vakantie, dus wie wat doet maakt niet uit. De sfeer onderling is familiair en gezellig. We eten samen, organiseren eens in de paar weken leuke uitjes of activiteiten voor het hele team en staan allemaal voor elkaar klaar. Als bedrijf hebben we 3 kernwaarden waar we nieuwe collega's op selecteren en waarop collega's ook worden beoordeeld: gastvrijheid, collegialiteit en liefde voor het ambacht. Als je deze 3 waarden bezit, dan pas je perfect in ons team.