Alle Zeeuwse stages

Vacatures
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBOContactgegevens

Bezoekadres:

Manteling

Kousteensedijk 7

4331 JE Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Mira Weber

0118-553530www.manteling.nu

Stagenummer:

S202404160003

Solliciteer

Zoek jij een stage voor Social Work?

Manteling - Middelburg

Einddatum: maandag 12 augustus 2024

Manteling is dé organisatie voor mantelzorgondersteuning en zorgvrijwilligers voor de gemeenten Middelburg en Veere. Wij zoeken een stagiair voor de periode van een jaar.

Beschrijving

Manteling biedt hulp aan mantelzorgers, mensen met een ziekte of handicap, mensen met psychische problemen, eenzame mensen, mensen met dementie en mensen in de laatste fase van hun leven. Dat doen we onder meer met de inzet van vrijwilligers. Iedereen kan een beroep doen op Manteling ongeacht geloof, ras, leeftijd, geaardheid en afkomst. In ons werk staan gelijkwaardigheid, klantgerichtheid en flexibiliteit centraal. Manteling is er voor advies en ondersteuning of gewoon voor een gesprek van mens tot mens. Met ons werk willen we een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van zowel de mensen die hulp vragen als van de vrijwilligers die hulp willen bieden.

 

Als stagiair bij Manteling ondersteun je onze coördinatoren. In de loop van het jaar leer je vrijwilligers werven, selecteren en begeleiden door onder meer persoonlijke gesprekken en groepsbijeenkomsten. Ook voer je gesprekken met mantelzorgers en hulpvragers.

Verder bieden wij je de mogelijkheid je onderzoek te doen over een aan Manteling verwant onderwerp. Stagiaires van voorgaande studiejaren hebben hun onderzoek gericht op onder meer werkende mantelzorgers, jonge mantelzorgers, betekenisvolle contacten uit groepsactiviteiten en de ervaringen met de verschillende vormen van mantelzorgondersteuning.

 

Vanzelfsprekend bieden we je de begeleiding die je nodig hebt om je leerdoelen te bereiken. Wij bieden je een uitdagende stage binnen een enthousiast team met veel ruimte voor eigen ideeën en inbreng. De stagevergoeding bedraagt € 330 bruto per maand.

 Functie-eisen stagiair

 • studerend in het 4e jaar HBO Social Work (HZ University of Applied Sciences),
  of in het 3e jaar Social Work bij AVANS (profiel ‘welzijn & samenleving’)
  of in het 2e jaar Social Work/HSW Associate degree bij de AD Academie van AVANS,
 • beschikbaar voor een jaar, voor (minimaal) 24 uur per week,
 • zich kunnen vinden in de visie van de organisatie,
 • beschikkend over goede contactuele vaardigheden,
 • collegiaal; goed kunnen samenwerken in een dynamische omgeving,
 • stabiel, opgewekt, evenwichtig en stressbestendig,
 • flexibel en betrouwbaar,
 • initiatiefrijk en proactief.

 

Heb je interesse?

Ben je op zoek naar een leerzame en afwisselende stage? Spreekt bovenstaande omschrijving je aan en denk je te voldoen aan onze vereisten? Mail dan je CV en motivatiebrief naar annelies@manteling.nu. Voor meer informatie over de stage of over Manteling kun je contact opnemen met Annelies Eefting op telefoonnummer 0118 – 553530 of 06 – 13966427.