Alle Zeeuwse stages

Vacatures
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO

HBO


Regio:

Zeeuws-Vlaanderen


Stagesoort:

Afstudeer


Studierichting:

Landbouw, Natuurlijke Omgeving

Natuurwetenschappen, Chemie

Techniek, Technische WetenschappenContactgegevens

Bezoekadres:

Colsen, adviesburo voor Milieutechniek

Kreekzoom 3

4561 GX Hulst

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Imre van Overloop

0114-311548www.colsen.nl

Stagenummer:

S202006160002

Solliciteer

Stage bio-engineering stikstofterugwinning

Colsen, adviesburo voor Milieutechniek

Einddatum: vrijdag 31 juli 2020

Met het oog op een verlaagde stikstofemissie vanuit de mestverwerking heeft Colsen een nieuwe technologie ontwikkelt: de H-AMFER® of ‘Horizontal AMmonia FErtilizer Recovery’. Bij mestvergisting wordt organisch gebonden stikstof omgezet tot ammonium en ammoniak. Het is stikstof onder deze vorm dat een potentiële emissiebron vormt naar het milieu.

De H-AMFER® is zo ontwikkeld dat deze stikstof, onder de vorm van ammoniak, actief uit de vergiste mest wordt gestript bij een verhoogde temperatuur en pH, om zo de emissie van ammoniak vanuit de mest te verlagen. De stikstofrijke striplucht wordt vervolgens met een zuur gewassen om zo een waardevolle stikstofkunstmeststof te produceren. 

Er is een pilot installatie van de H-AMFER® ontworpen welke geplaatst zal worden bij een mestverwerkingsbedrijf in het Zeeuws-Vlaamse Axel. De pilot zal het ruwe digestaat behandelen om stikstof terug te winnen. De pilot wordt in september 2020 opgestart. Jouw taak bestaat erin om de pilot dagelijks te bedrijven en mee de testen uit te voeren. Hierbij zal je ongeveer een derde van je tijd op locatie doorbrengen, een derde in het lab in ons kantoor te Hulst en een derde achter de computer om de data te verwerken. 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.