Alle Zeeuwse stages

Vacatures
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO

HBO


Regio:

Zeeuws-Vlaanderen


Stagesoort:

Afstudeer


Studierichting:

Natuurwetenschappen, Chemie

Techniek, Technische WetenschappenContactgegevens

Bezoekadres:

Colsen, adviesburo voor Milieutechniek

Kreekzoom 3

4561 GX Hulst

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Imre van Overloop

0114-311548www.colsen.nl

Stagenummer:

S202010140001

Solliciteer

HBO/WO stage stikstofterugwinning Feb-Juni 2021

Colsen, adviesburo voor Milieutechniek

Einddatum: dinsdag 01 december 2020

Colsen
Colsen is een innovatief familiebedrijf, gesitueerd in het Zeeuws-Vlaamse Hulst met vestigingen in Spanje, Zuid-Afrika en een wereldwijd partnernetwerk.  Al meeer dan 30 jaar werken we aan duurzame technologieen op het gebied van water, milieu en energie. 

Inleiding

Met als doel een verlaagde stikstofemissie vanuit de mestverwerking heeft Colsen een nieuwe technologie ontwikkelt. Bij mestvergisting wordt namemlijk organisch gebonden stikstof omgezet tot ammonium en ammoniak. Het is stikstof onder deze vorm dat een potentiële emissiebron vormt naar het milieu. Onze H-AMFER®  of ‘Horizontal AMmonia FErtilizer Recovery’ is ontwikkeld om deze stikstof, onder de vorm van ammoniak, actief uit de vergiste mest te strippen bij een verhoogde temperatuur en pH, om zo de emissie van ammoniak vanuit de mest te verlagen. De stikstofrijke striplucht wordt vervolgens met een zuur gewassen om zo een waardevolle stikstofkunstmeststof te produceren. Colsen heeft hier gekozen om de stikstof te strippen uit de mest in plaats van deze biologisch om te zetten naar stikstofgas. 


Omschrijving opdracht

Er is een pilot installatie van de H-AMFER® ontworpen, deze zal geplaatst worden bij een mestverwerkingsbedrijf in het Zeeuws-Vlaamse Axel. De pilot zal het ruwe digestaat behandelen om stikstof terug te winnen. De pilot wordt in november 2020 opgestart. Jouw taak bestaat uit het dagelijks bedrijven van de pilot en (mede) uitvoeren van de testen. Hierbij zal je ongeveer een derde van je tijd bij de pilot op locatie doorbrengen, een derde in het lab en een derde op kantoor voor o.a. dataverwerking; lekker afwisselend dus! Uiteraard kan de stage in overleg  uitgebreid met een passend (afstudeer)onderzoek.

Wat vragen wij van jou?

  • Je bent een 3e of 4e jaar HBO of WO student in de richting van bio engineering of chemie en beschikbaar voor een meewerk of afstudeerstage vanaf Februari 2021

  • Je kunt zelfstandig werken

  • Je bent in het bezit van een in NL geldig rijbewijs en woonachtig op rijd afstand van het Zeeuws-Vlaamse Hulst


Interesse? Leuk!
Stuur snel je CV met korte toelichting via onderstaande solliciteer-button.