Alle Zeeuwse stages

Vacatures
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBOContactgegevens

Bezoekadres:

Maatschappelijk Werk Walcheren

Park Veldzigt 35

4336 DR Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

HRM Maatschappelijk Werk Walcheren

0118 448844www.info@mww.nl

Stagenummer:

S202102050001

Solliciteer

Stagiair Sociaal Raadsliedenwerk

Maatschappelijk Werk Walcheren

Einddatum: vrijdag 30 april 2021

Ben jij het Sociaal Raadslid van de toekomst?

Maatschappelijk Werk Walcheren zoekt een
Stagiair Sociaal Raadsliedenwerk (m/v)
Vacaturenummer 21.008

Dit is de stage
Maatschappelijk Werk Walcheren (MWW) is vrij toegankelijk voor alle inwoners van Walcheren en biedt  hulp en (onafhankelijke) cliëntondersteuning door het Sociaal Raadsliedenwerk, Schoolmaatschappelijk Werk en Algemeen maatschappelijk Werk.

De Sociaal Raadslieden houden zich bezig met vragen en problemen van burgers op sociaal juridisch gebied. Zij zoeken de vraag van de burger diepgaand uit en hebben daarbij oog voor de samenhang met mogelijke andere vragen en problemen. Hierdoor weten sociaal raadslieden overzicht te krijgen van wat er speelt en wat er nodig is voor de burger om zijn situatie te verbeteren.

Sociaal Raadslieden zijn gespecialiseerd in de wet- en regelgeving op het terrein van de sociale zekerheid, belastingen, financiën, werk, wonen, vreemdelingenrecht, personen- en familierecht, onderwijs en consumentenzaken. Zij helpen burgers gebruik te maken van de regelingen en voorzieningen waar ze recht op hebben. Ook kunnen de sociaal raadslieden burgers ondersteunen bij het opstellen van brieven, het onderzoeken van bezwaarmogelijkheden, en het opstellen en indienen van een bezwaarschrift.

Dit ben jij
Je volgt een Hbo-opleiding op sociaal juridisch gebied, leerjaar 3 of 4. Je hebt affiniteit met het oplossen van juridische, sociale  en praktische problemen.  Je bent  actief, flexibel en initiatiefrijk. Een lerende houding is als stagiair van belang. Je bent communicatief vaardig en gaat graag het gesprek met mensen aan. We verwachten dat je kan reflecteren op je eigen handelen, een eigen inbreng hebt bij stagegesprekken en dat je persoonlijke leerdoelen kunt stellen. Je kunt goed zelfstandig werken en levert een actieve bijdrage aan het team.

Dit kun je verwachten
Als je stage bij SRW loopt, krijg je de kans om kennis en ervaring op te doen met complexe hulpvragen op sociaal-juridisch gebied. Je werkt in een team van sociaal raadslieden in een functie met verantwoordelijkheid en ruimte voor professionele autonomie.  Je ontvangt tijdens je stage en het schrijven van je scriptie deskundige begeleiding. Nadat je je stage succesvol doorlopen hebt ben je gekwalificeerd als startend beroepsbeoefenaar.

Herken je jezelf?
Voor meer informatie kun je contact opnemen: mwwinfo@mww.nl  of  tel: 0118-448844.
Heb je belangstelling? Volg dan deze link naar de site van Zorgstroom om direct te solliciteren.