Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Gezondheidszorg, Welzijn


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Uren:

24 tot 32 uurContactgegevens

Adres:

Emergis

Oostmolenweg 101

4481 PM Kloetinge

Nederland


Postadres:

Postbus 253

4460 AR Goes

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Suzanne Sanders

0113-267000www.emergis.nl

Vacaturenummer:

V202111260002

Solliciteer

Basisarts afdeling HIC

Emergis - Kloetinge

Einddatum: dinsdag 01 november 2022


Ben jij basisarts en wil je deel uitmaken van een enthousiast en deskundig team? Hou jij van de dynamiek in de acute zorg en wil je invulling geven aan de rol van HIC behandelaar?

Lees dan verder!


Jouw werkplek

Emergis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke zorg, opvang en welzijn. Jaarlijks behandelen of begeleiden we ongeveer 10.000 mensen met uiteenlopende problemen: psychiatrische stoornissen, verslaving, problemen op het gebied van wonen en werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Dat gebeurt door zo'n 1.400 medewerkers op vijftig locaties door heel Zeeland. Dat zijn hulpverleners als preventiewerkers, verpleegkundigen, therapeuten, agogen, psychologen en psychiaters. Maar ook mensen in ondersteunende functies zoals secretaresses, receptionistes, huishoudelijk medewerkers en technisch personeel.

Geestelijke gezondheidsproblemen kunnen ieder van ons treffen. Het is onze ambitie deze zoveel mogelijk te voorkomen, waar mogelijk mensen te genezen en waar nodig hen te ondersteunen. De naam 'Emergis' betekent dan ook: jij komt boven.

Met iedere cliënt kijken we welke hulp hij of zij wenst en nodig heeft: niet te weinig en niet te veel. We werken bij mensen thuis, op scholen, in wijkcentra, huisartsenpraktijken, ambulante centra, klinieken, beschermende woonvormen, werkleerbedrijven en opvanghuizen.

Emergis is actief op de gebieden:

 • Preventie en kortdurende behandeling
 • Behandeling, genezing en herstel
 • Wonen, werken en maatschappij
 • Onderdak en opvang
 • Forensische zorg

Binnen de zorgeenheid acuut en hoog intensief bestaan er drie klinische crisis-afdelingen, waarin behandeling en begeleiding centraal staan en een crisis een onderbreking is van deze behandeling. Deze afdelingen zijn de HIC (High Intensive Care) en twee MC's (Medium Care I en II). De klinische interventie is er op gericht om de patiënt controle te geven over de crisis.

Vanuit de zorgvisie van Emergis zijn herstel, respect, vertrouwen en gelijkwaardigheid kernwaarden die ook de uitgangspunten vormen binnen deze afdelingen.

High & intensive care

Bij een klinische opname komt de afdeling high & intensive care (HIC) in actie. In deze omgeving verleent het team zorg aan 23 patiënten met een ernstige psychiatrische stoornis en meervoudige gedragsproblematiek, die de controle over hun denken en handelen zodanig kwijt zijn dat er ernstig nadeel voor hunzelf of anderen kan ontstaan. Kortdurende opname in een healing environment met intensieve begeleidingsmogelijkheden is daarbij het uitgangspunt; dwang en drang worden maximaal voorkomen. Je werkt binnen een behandelteam met psychiaters, psychiater in opleiding, arts, verpleegkundig specialist, klinisch psycholoog, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, agogen, en ervaringsdeskundigen.

Ga jij de uitdaging aan?


Jouw werkzaamheden

Je taken en verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en veelomvattend:

 • Je bent onderdeel van het multidisciplinair team bestaande uit psychiaters, anios, psycholoog, maatschappelijk werk, verpleegkundigen en begeleiders.
 • Je verricht werkzaamheden voor de afdeling HIC
 • Je treedt op als behandelaar en bent verantwoordelijk voor de integraliteit van de behandeling.
 • Je voert individuele behandeling uit samen met het multidisciplinaire team. Je hebt zelf direct contact met de patiënt in het kader van behandeling.
 • Je toetst of en zorgt ervoor dat de verschillende activiteiten van eventuele andere zorgverleners binnen het gehele zorgproces op elkaar zijn afgestemd en passen binnen het vastgestelde behandelplan.
 • Je bent het centrale aanspreekpunt voor de patiënt, zijn familie/naasten en mede-behandelaren.
 • Je intervenieert in crisissituaties.
 • Je bent betrokken bij zowel interne als externe projecten.
 • Je neemt deel aan het multidisciplinair overleg.

Jouw profiel

Wij zoeken iemand die samen met ons wil werken aan onze missie: een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel:

 • Je hebt een diploma geneeskunde en bent BIG-geregistreerd.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in de psychiatrie.
 • Je bent creatief, flexibel en communicatief vaardig en bent stressbestendig.
 • Je bent voor minimaal een half jaar inzetbaar.
 • Patiënten vragen een niet-oordelende, gelijkwaardige houding en je kunt tact en humor combineren.
 • Je bent stressbestendig, besluitvaardig, creatief, flexibel en durft initiatief te nemen.
 • Je bent niet bang om beslissingen te nemen.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).


Jouw voordeel

Als je werkt als Basisarts afdeling HIC bij Emergis maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Een functie in schaal FWG 65. Het salaris begint met € 3.760,- en eindigt op € 5.734,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • De functie valt onder de cao GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, collectieve zorgverzekering.
 • Diverse scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder een breed aanbod aan e-learning.

Ga jij de uitdaging aan als Basisarts afdeling HIC

Neem voor meer informatie contact op met Heidi Pemen (teamleider HIC) via 06 21 68 28 17 (i.v.m. vakantie tot 15 april bereikbaar) of Linda Goense (manager klinische behandeling acuut/hoog intensief) via 06 22 69 43 39. Vanaf 15 april kun je contact opnemen met Rianne Bouterse (teamleider MC I) via 06 11 46 02 06 of Linda Goense.

Heb je interesse? Klik dan op 'direct solliciteren'.

De vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. In eerste instantie hebben boventallige medewerkers en re-integratiekandidaten binnen Emergis voorrang, vervolgens interne kandidaten en daarna externe kandidaten (vrijwilligers, stagiairs en inleenkrachten binnen Emergis behoren ook tot de externe kandidaten). Doordat we deze volgorde hanteren kan het zijn dat het langer duurt voordat je een reactie van ons ontvangt.