Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Branche:

Gezondheidszorg, Welzijn


Functiesoort:

Medisch, Zorg

Uitvoerend, Productie


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Uren:

FlexibelContactgegevens

Adres:

Emergis

Oostmolenweg 101

4481 PM Kloetinge

Nederland


Postadres:

Postbus 253

4460 AR Goes

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Suzanne Sanders

0113-267000www.emergis.nl

Vacaturenummer:

V202112090054

Solliciteer

Flex verpleegkundige/begeleider mbo/hbo klinische behandeling acuut/hoog intensi

Emergis - Kloetinge

Einddatum: donderdag 01 september 2022


Emergis is op zoek naar flexibele, enthousiaste en betrokken verpleegkundigen en/of begeleiders, die graag aan de slag willen als flexkracht binnen het zorgonderdeel acuut/hoog intensief.

De belangrijkste redenen om te solliciteren:

 • Het ondersteunen van cliënten bij hun herstel; je werk doet er toe.
 • Goed te combineren met je andere prioriteiten.
 • Erg afwisselend en een werkdag is nooit hetzelfde.
 • Samenwerken met leuke collega’s!

 
Voel jij je aangesproken, heb jij een flexibele agenda en ben je minimaal 16 uur beschikbaar? Bel of mail dan met Rianne Bouterse (teamleider medium care I) via 06- 11 46 02 06 voor meer informatie.


Jouw werkplek

Emergis is een brede maatschappelijke organisatie voor mentale gezondheid en welzijn. Jaarlijks ondersteunen we zo’n 13.000 mensen met uiteenlopende uitdagingen op het gebied van mentale gezondheid, verslaving, wonen, werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Dat gebeurt door ongeveer 1.400 medewerkers op vijftig locaties in Zeeland. We werken bij mensen thuis, in (mentale) gezondheidscentra, huisartsenpraktijken, wijkcentra, klinieken, beschermende woonvormen, opvanglocaties en werkleerbedrijven. Steeds minder afhankelijk van tijd en plaats en zo digitaal mogelijk in alles wat we doen.

Binnen de zorgeenheid acuut en hoog intensief bestaan er drie klinische crisis-afdelingen, waarin behandeling en begeleiding centraal staan en een crisis een onderbreking is van deze behandeling. Deze afdelingen zijn de HIC (High Intensive Care) en twee MC's (Medium Care). De klinische interventie is er op gericht om de patiënt controle te geven over de crisis, welke voortkomen uit de methodiek ART of herstel-ondersteunende zorg.  Er wordt gewerkt met een gevarieerde en uitdagende doelgroep. Een opname kan vrijwillig of gedwongen zijn.

 • HIC: De afdeling high & intensive care is er voor mensen die ten gevolge van een psychiatrische stoornis in crisis zijn en die tijdelijk geheel of gedeeltelijk niet in staat zijn de regie over hun eigen leven te voeren. Er zijn 23 bedden. Omdat er sprake is van gevaar voor zichzelf of anderen, of anderszins een onveilige situatie, schiet (intensieve) behandeling in de thuissituatie tekort. Op de HIC is een kortdurende opname in een healing environment met intensieve begeleidingsmogelijkheden het uitgangspunt; dwang en drang worden maximaal voorkomen. Het team van de HIC bestaat uit zo'n 65 collega's.
 • MC I: Medium care I is er voor die patiënten die kortdurende crisisinterventie nodig hebben maar minder zorgintensief en minder controleverlies hebben in hun crisis. We beschikken over 30 bedden (14 gesloten en 16 open bedden) verdeeld over vier units. MC I is er voor zowel nieuwe patiënten als ambulante patiënten in crisis.
 • MC II: Medium care II bestaat uit een open afdeling voor mensen vanaf 18 jaar en ouder met ernstige psychische en psychiatrische klachten. De afdeling is verdeeld in drie groepen, waarvan één groep, mocht dit nodig zijn, tijdelijk een gesloten groep kan worden. Medium care II biedt intensieve zorg, gericht op veiligheid en vertrouwen. Er wordt herstelgericht gewerkt; gericht op terugkeer naar huis of doorstroom naar een andere passende woonvorm.

Jouw werkzaamheden

Je taken en verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en veelomvattend:

 • Je bent werkzaam binnen en wordt wisselend ingezet bij de 3 afdelingen van de acute zorg.
 • Je levert op een professionele wijze zorg aan de patiënten.
 • Je zorgt voor een rustige en veilige sfeer.
 • Je verricht de benodigde werkzaamheden en taken en zorgt voor een goede rapportage en overdracht naar de collega’s.
 • Je werkt samen met een vast team op de afdeling en een vast behandelteam.
 • Je wordt opgeleid om binnen Emergis deel te nemen aan het veiligheidsteam en gaat ook meedraaien in het veiligheidsteam.

Jouw profiel

Wij zoeken iemand die samen met ons wil werken aan onze missie: een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel:

 • Je bent flexibel en voor minimaal 16 uur inzetbaar voor 24-uurs zorg binnen klinisch acuut hoog intensief, waarbij je het geen probleem vindt om dag-, avond-, nacht- en/of weekenddiensten te werken. Indien je alleen inzetbaar bent voor nachtdiensten, behoort dit ook tot de mogelijkheden.
 • Je bent gemotiveerd, flexibel inzetbaar en kunt omgaan met wisselende inzet, die deels vooraf bekend is, maar zeker ook ad hoc kan zijn. Uiteraard in goede afstemming met de planners.
 • Je bent in staat je snel aan te passen aan wat de situatie op de betreffende afdeling van je vraagt en ziet hier ook uitdaging in.
 • Je bent in het bezit van een diploma verpleegkunde of begeleiding, op mbo- of hbo-niveau.
 • Indien je verpleegkundige bent, ben je BIG-geregistreerd.
 • Je hebt affiniteit met de beschreven doelgroep van de acute zorg en vindt het een uitdaging met deze doelgroep te werken.
 • Onze cliënten vragen verpleegkundigen en begeleiders die initiatief nemen en ervaring hebben met probleemgedrag en agressie.
 • Je hebt een gezonde dosis humor, bent enthousiast, creatief/innovatief ingesteld en beschikt over relativeringsvermogen.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).


Jouw voordeel

Als je werkt als Flex verpleegkundige/begeleider mbo/hbo klinische behandeling acuut/hoog intensief bij Emergis maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Een functie in schaal FWG 45 (MBO-functie) of FWG 50 (HBO-functie). Het salaris begint in FWG 45 met € 2181 en eindigt op € 3536, in FWG 50 met € 2467 en eindigt op € 3902 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • De functie valt onder de cao GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, collectieve zorgverzekering.
 • Diverse scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder een breed aanbod aan e-learning.
 • Een tijdelijk of vast contract afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en welke contractvorm hier het beste bij past.
 • Het aantal contracturen stellen we in overleg vast, met een minimum van 16 uur en een maximum van 36 uur.

Ga jij de uitdaging aan als Flex verpleegkundige/begeleider mbo/hbo klinische behandeling acuut/hoog intensi

Neem voor meer informatie contact op met Rianne Bouterse via 06 11 46 02 06. Heb je interesse? Klik dan op 'direct solliciteren.

De vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. In eerste instantie hebben boventallige medewerkers en re-integratiekandidaten binnen Emergis voorrang, vervolgens interne kandidaten en daarna externe kandidaten (vrijwilligers, stagiairs en inleenkrachten binnen Emergis behoren ook tot de externe kandidaten). Doordat we deze volgorde hanteren kan het zijn dat het langer duurt voordat je een reactie van ons ontvangt.