Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Juridisch


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

n.v.t.


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

WalcherenContactgegevens

Adres:

Gemeente Veere

Traverse, 1

4357 ET Domburg

Nederland


Postadres:

Postbus 1000

4357 ZV Domburg

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Ina Wattel

0118 555444www.veere.nl

Vacaturenummer:

V202201140047

Solliciteer

Juridisch adviseur omgevingsrecht

Gemeente Veere

Einddatum: vrijdag 28 januari 2022

 

De gemeente Veere is een kustgemeente op Walcheren. In de dertien historische kernen wonen ongeveer 22.000 inwoners. Bij de gemeente werken iets meer dan 200 medewerkers en er zijn vijf afdelingen. Veere is een ambitieuze gemeente en vernieuwt zich steeds om klaar te zijn voor de veranderingen die plaatsvinden. Er is ruimte voor mensen met ideeën. Juist hier is je werk interessant en van grootste belang voor onze burgers en ondernemers. Wát we doen, willen we goed doen. We leggen de lat hoog!

De gemeente Veere werkt met ambitieuze en gedreven medewerkers aan de realisatie van de doelstellingen die de organisatie nastreeft. Wil jij ook je bijdrage leveren? Binnen de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling ontstaat ruimte voor een nieuwe, enthousiaste collega. Wij nodigen jou van harte uit om ons team te komen versterken.

Wat ga je doen?

  • Jij verzorgt de juridische advisering op het gebied van de afdeling, waarbij je fungeert als 1e lijns jurist. Je fungeert als juridische vraagbaak en sparringpartner op het omgevingsrecht.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd adviezen en voorlichting over complexe juridische vraagstukken. Daarbij zoek je binnen het kader van de wet- en regelgeving naar oplossingen die rechtdoen aan de situatie/context.
  • Je volgt de juridische ontwikkelingen (wet- en regelgeving en jurisprudentie) en adviseert hierover op het brede vakgebied en de consequenties daarvan. In dat kader ben je nauw betrokken bij de implementatie van de Omgevingswet.
  • Je vertegenwoordigt de gemeente in procedures voor de commissie bezwaarschriften, de rechtbank en de Raad van State. Jij verdedigt de standpunten en behartigt de belangen van de gemeente.
  • Je onderhoudt contacten met derden (notarissen, advocaten) die voortvloeien uit jouw werkzaamheden.

Wat vragen wij?
Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau in een juridische richting. Bij voorkeur heb je enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie en beschik je over kennis va en ervaring met wet- en regelgeving op het gebied van ruimtelijke ordening. Uiteraard zijn goede contactuele en schriftelijke vaardigheden een must en ben je een kei in de Nederlandse taal. Je durft gevraagd en ongevraagd advies te geven en straalt daarbij vertrouwen uit. Je bent flexibel en gaat oplossings- en resultaatgericht te werk, vanuit een klantvriendelijke en dienstverlenende instelling. En niet onbelangrijk: als adviseur zoek je organisatiebreed de samenwerking op om samen tot gewenste resultaten te komen.

Wat bieden wij?
Verantwoordelijkheid, dynamiek en leuke collega’s! De functie is binnen ons functiewaarderingssysteem ingedeeld in de HR21-normfunctie van Adviseur IV met functieschaal 10 zijnde maximaal € 4.494,-- bruto per maand (peildatum 1 oktober 2020) bij een fulltime dienstverband. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast heb je recht op een Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris, val je onder het pensioenfonds ABP en krijg je collectiviteitskorting bij bepaalde zorgverzekeraars. Ons uitgangspunt is in principe een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Je hebt een werkweek van 36 uur met als standplaats Domburg, waardoor je tijdens je lunchpauze kunt genieten van een strandwandeling!

Meer informatie
Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Jacco Paardekooper, afdelingshoofd Ruimtelijke Ontwikkeling, 0118555350. Voor vragen over de procedure, arbeidsvoorwaarden, e.d. kun je terecht bij Ravenna Arts, P&O adviseur, 0118-555349.

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button. Je reactie verwachten we uiterlijk op 28 januari 2022. De sollicitatiegesprekken plannen we in overleg.