Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Branche:

Gezondheidszorg, Welzijn


Functiesoort:

Medisch, Zorg


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Uren:

16 tot 24 uur

24 tot 32 uurContactgegevens

Adres:

Emergis

Oostmolenweg 101

4481 PM Kloetinge

Nederland


Postadres:

Postbus 253

4460 AR Goes

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Suzanne Sanders

0113-267000www.emergis.nl

Vacaturenummer:

V202202080043

Solliciteer

Psychiater medium care I

Emergis - Kloetinge

Einddatum: dinsdag 01 november 2022


Ben jij psychiater en zoek je een uitdagend pakket aan werkzaamheden binnen de acute zorg, afdeling medium care I? Lees dan snel verder!


Jouw werkplek

Binnen de zorgeenheid acuut en hoog intensief zijn er drie klinische crisis-afdelingen die passen in de visie van Emergis waarin ambulante behandeling en begeleiding centraal staan en een crisis een onderbreking is van deze behandeling. De klinische interventie is er op gericht om de cliënt controle te geven over de crisis. En dat in zo’n kort mogelijke, vooraf afgesproken termijn. Deze afdelingen zijn de HIC (High Intensive Care) en medium care I en medium care II.
Vanuit de zorgvisie van Emergis zijn herstel, respect, vertrouwen en gelijkwaardigheid kernwaarden die ook de uitgangspunten vormen binnen deze afdelingen.

Medium care I
De medium care I (MC I) is er voor die patiënten die kortdurende crisisinterventie nodig hebben maar minder zorgintensief en minder controle verlies hebben in hun crisis. Opschaling is aan de orde maar moet vooral beheersbaar zijn in de comfort room. We beschikken over dertig bedden verdeeld over vier units. MC I is er voor zowel nieuwe patiënten als ambulante patiënten in crisis .
Op MC I werk je samen in een team van psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten, artsen, maatschappelijk werkers, verpleegkundigen, agogen, en ervaringsdeskundigen.


Jouw werkzaamheden

Je taken en verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en veelomvattend:

 • Met jouw team geef je zorg aan patiënten met een ernstige psychiatrische stoornis en meervoudige gedragsproblematiek, die een gevaar vormen voor zichzelf en hun omgeving;
 • Je geeft leiding aan het team;
 • Je bent verantwoordelijk voor de geboden (medische) behandeling;
 • Je stelt diagnoses, stelt een behandelplan op en zorgt ervoor dat de behandeling de onderliggende problematiek effectief aanpakt en het herstelproces bevorderd wordt;
 • Je bepaalt medicatiebeleid en voert zorgafstemmingsgesprekken;
 • Je neemt deel aan de crisisdienst als achterwacht;
 • Je levert een bijdrage aan het verder optimaliseren van de kwaliteit van de zorg;
 • Je maakt deel uit van een multidisciplinair team;
 • Het acute karakter maakt intensieve zorg en een gesloten verblijf noodzakelijk.

Jouw profiel

Onze cliënten en collega's vragen een psychiater die communicatief vaardig is, die verbinding maakt en die niet bang is om beslissingen te nemen. Samenwerken met cliënt, familie en andere hulpverleners vind je belangrijk. Je bent een aanwinst wanneer je jezelf uitgedaagd voelt om, in tijden van veel veranderingen, met het team verder mee te bouwen aan beleid. Daarvoor is het nodig dat je een teamspeler bent, van aanpakken weet en je je voor langere tijd aan Emergis wil verbinden.

Verder herken jij jezelf in dit profiel:

 • Je bent, bij voorkeur, 3 dagen beschikbaar;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met deze vorm van ggz verlening;
 • Kortdurende opname in een maximaal beschermde omgeving is het uitgangspunt;
 • Dwang en drang worden maximaal voorkomen; het terugwinnen van de eigen regie en zorg gericht op herstel staan voorop.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG), een BIG- en AGB-registratie.


Jouw voordeel

Als je werkt als Psychiater medium care I bij Emergis maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Een platte en laagdrempelige organisatie waar het gewaardeerd wordt wanneer je mee wil denken;
 • Uitstekende administratieve ondersteuning waardoor je je vooral bezig kunt houden met het verlenen van zorg;
 • Ams-regeling ggz;
 • Een uitstekende vergoedingsregeling voor bereikbaarheidsdienst;
 • Maandelijks een tijdelijke arbeidsmarkttoeslag van 10% van je bruto maandsalaris over de gewerkte uren.

De Zeeuwse economie is sterk en omvat vele grote werkgevers. Emergis heeft goede relaties met hen en bemiddelt eventueel graag om ook voor je partner een passende werkkring in de regio te vinden.


Ga jij de uitdaging aan als Psychiater medium care I

Neem voor meer informatie contact op met Rianne Bouterse  Teamleider MC1 via  Heb je interesse? Klik dan op 'direct solliciteren'.

De vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. In eerste instantie hebben boventallige medewerkers en re-integratiekandidaten binnen Emergis voorrang, vervolgens interne kandidaten en daarna externe kandidaten (vrijwilligers, stagiairs en inleenkrachten binnen Emergis behoren ook tot de externe kandidaten). Doordat we deze volgorde hanteren kan het zijn dat het langer duurt voordat je een reactie van ons ontvangt.