Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Gezondheidszorg, Welzijn


Functiesoort:

Medisch, Zorg


Dienstverband:

TijdelijkContactgegevens

Adres:

Emergis

Oostmolenweg 101

4481 PM Kloetinge

Nederland


Postadres:

Postbus 253

4460 AR Goes

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Suzanne Sanders

0113-267000www.emergis.nl

Vacaturenummer:

V202206070052

Solliciteer

Psychiater-lid klachtencommissie (Wkkgz en WvGGZ)

Emergis - Kloetinge

Einddatum: zaterdag 01 oktober 2022


Ben jij een ervaren psychiater en zie jij klachten als een kans om de kwaliteit in de zorg te verbeteren? Lees dan verder!


Jouw werkplek

Emergis is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Jaarlijks behandelen of begeleiden we ongeveer 10.000 mensen met uiteenlopende problemen. Dat gebeurt door zo’n 1400 medewerkers op vijftig locaties door heel Zeeland.

Om klachten met betrekking tot bejegening, kwaliteit van de zorg en verplichte zorg te kunnen behandelen zijn twee onafhankelijke klachtencommissies aan Emergis gekoppeld.

  • De klachtencommissie cliënten en familie onderzoekt en behandelt de ontvangen Wkkgz klacht en geeft na hoor en wederhoor hierover onafhankelijk advies aan de raad van bestuur van Emergis. 
  • De Regionale Klachtencommissie WvGGZ Zeeland (waar behalve Emergis ook de Zeeuwse Gronden bij is aangesloten) onderzoekt en behandelt de ontvangen klacht die betrekking heeft op de verplichte zorg. Zij geeft na hoor en wederhoor hierover een uitspraak aan raad van bestuur. 

Jouw werkzaamheden

Als psychiater-lid van de klachtencommissie werk je nauw samen met de voorzitter, een lid vanuit het cliëntenperspectief en een lid vanuit het familieperspectief. Ieder lid van de commissie heeft een plaatsvervanger.

Vanuit jouw eigen maatschappelijke achtergrond (bijv. openbaar bestuur, juridisch, (geestelijke) gezondheidszorg of sociaal maatschappelijke hulpverlening), breng je specifieke kennis, deskundigheid en ervaring in en lever je (in commissieverband) een bijdrage aan het onderzoeken, behandelen en beoordelen van de voorgelegde klachten.


Jouw profiel

Wij zoeken een ervaren psychiater die samen met ons wil werken aan onze missie: een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel:

  • Je bent een geregistreerd psychiater met ruime werkervaring;
  • Je beschikt over uitgebreide kennis van de WvGGZ;
  • Je bent bereid je in te zetten voor beide klachtencommissies (Wkkgz én Wvggz);
  • Je bent op dit moment niet betrokken bij of in dienst van Emergis.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).


Jouw voordeel

Als psychiater-lid van de klachtencommissies bij Emergis maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

  • Een benoeming voor de duur van vier jaar, met mogelijkheid tot 2x herbenoeming voor nogmaals eenzelfde periode;
  • Een vergoeding per zitting van € 350,00 (jaarlijks vinden gemiddeld tien zittingen plaats);
  • Reiskostenvergoeding conform de cao GGZ. 

Ga jij de uitdaging aan als Psychiater-lid klachtencommissie (Wkkgz en WvGGZ)

Neem voor meer informatie contact op met Christine Swanenberg (Ambtelijk secretaris) via 0113 26 78 45 of klachtencommissie@emergis.nl. Heb je interesse? Klik dan op 'direct solliciteren'.