Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Juridisch


Dienstverband:

Vast


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

WalcherenContactgegevens

Adres:

Gemeente Middelburg

Kanaalweg 3

4337 PA Middelburg

Nederland


Postadres:

Postbus 6000

4330 LA Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Personeelszaken Gemeente Middelburg

0118675504www.middelburg.nl

Vacaturenummer:

V202206230032

Solliciteer

juridisch adviseur handhaving

Gemeente Middelburg - Kanaalweg 3, Middelburg

Einddatum: vrijdag 08 juli 2022

De Gemeente Middelburg is een ambitieuze gemeente. Onze organisatie ontwikkelt zich voortdurend. Inwoners, bedrijven en bezoekers staan hierbij centraal. Om onze ambities te realiseren, werken wij met enthousiaste collega's in een informele en professionele sfeer en is samenwerken een van onze kerncompetenties. Een grote mate van eigen verantwoordelijkheid is daarbij vanzelfsprekend. Hierbij wordt uiteraard klantgericht gedacht en gewerkt.

Tegen deze achtergrond zijn wij voor de afdeling Vergunningverlening en Handhaving op zoek naar een

juridisch adviseur handhaving
voor 36 uur per week

Functie
Als juridisch adviseur ben je een belangrijke schakel in het totale handhavingstraject, denk je mee over de optimalisering van het handhavingsinstrumentarium en sta je garant voor juridische kwaliteit. Je adviseert het college van B&W over de toepassing van handhavingsmiddelen in concrete situaties op het gebied van bouwen, milieu, Algemene plaatselijke verordening en bestemmingsplannen. Je vertaalt nieuwe wettelijke voorschriften naar de praktijk. Ook bereid je de juridische vervolgacties (bestuursrechtelijke sancties, inning, kostenverhaal) voor, die je ook begeleidt. Daarnaast vertegenwoordig je het college van B&W bij de afhandeling van bezwaar, voorlopige voorziening en (hoger) beroep. Je bent juridisch klankbord voor de collega’s die werkzaam zijn op het terrein van handhaving en waar nodig voor vergunningverlening.
Ook verricht je werkzaamheden passend binnen de doelstellingen van de afdeling. Hierbij kun je onder meer denken aan de komst van de Omgevingswet en alle (juridische) veranderingen die hiermee voor de afdeling samenhangen.

Profiel
Als adviseur beschik je over een HBO werk- en denkniveau zo mogelijk aangevuld met relevante werkervaring en/of een afgeronde juridische opleiding, zoals HBO-bestuursrecht.
Uiteraard beschik je over uitstekende communicatieve eigenschappen en ben je klantgericht. Je hebt een gedegen kennis van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), werkt goed samen en het analyseren van juridische vraagstukken is voor jou een vanzelfsprekendheid.

Aanbod
Wij bieden een uitdagende baan met flexibele werktijden en waarbij je mogelijkheden hebt voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Afhankelijk van opleiding en ervaring word je in de aanloop of functieschaal geplaatst. Het salaris bedraagt maximaal € 4.671,-- bruto per maand (functieschaal 10). Ook kennen wij afhankelijk van het functioneren een uitloopschaal.
Aanvullend hierop ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Het IKB kun je vrij inzetten voor het kopen van extra verlof, opleidingen, aanvulling op het salaris etc.

Informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nathalie de Groot, afdelingshoofd Vergunningverlening en Handhaving, tel. (0118) 67 56 37.

Interesse?
Reageer voor 8 juli 2022 t.a.v. Lenny Sandee, personeelsadviseur.