Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Gezondheidszorg, Welzijn


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Uren:

16 tot 24 uur

24 tot 32 uurContactgegevens

Adres:

Emergis

Oostmolenweg 101

4481 PM Kloetinge

Nederland


Postadres:

Postbus 253

4460 AR Goes

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Suzanne Sanders

0113-267000www.emergis.nl

Vacaturenummer:

V202206280012

Solliciteer

Verpleegkundig specialist eetstoornissen

Emergis - Eetstoornissen

Einddatum: donderdag 01 september 2022


Ben jij een vooruitstrevende verpleegkundig specialist die graag met een zeer diverse en complexe doelgroep wil werken? Wil jij aan de slag als verpleegkundig specialist binnen onze TOPGGz afdeling  Eetstoornissen en onderdeel worden van een bevlogen team die hoog-specialistisch zorg biedt? Wil jij een baan binnen een platte, informele organisatie in de mooiste provincie van Nederland? Lees dan snel verder!


Jouw werkplek

Emergis is een brede maatschappelijke organisatie voor mentale gezondheid en welzijn. Jaarlijks ondersteunen we zo’n 13.000 mensen met uiteenlopende uitdagingen op het gebied van mentale gezondheid, verslaving, wonen, werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Dat gebeurt door ongeveer 1.400 medewerkers op vijftig locaties in Zeeland. We werken bij mensen thuis, in (mentale) gezondheidscentra, huisartsenpraktijken, wijkcentra, klinieken, beschermende woonvormen, opvanglocaties en werkleerbedrijven. Steeds minder afhankelijk van tijd en plaats en zo digitaal mogelijk in alles wat we doen.

Eetstoornissen

Het zorgprogramma eetstoornissen biedt regio-overstijgende zorg en omvat de volgende onderdelen: ambulante behandeling, deeltijdbehandeling, klinische behandeling en mogelijkheid voor second opinion/diagnostiek. Het zorgprogramma richt zich niet alleen op behandeling maar ook op het leren omgaan met ziektesymptomen. Er wordt gebruik gemaakt van de cognitieve gedragstherapie – eetstoornissen (CBT-E) en specialist supportive clinical management waarbij shared decision making een vereiste is. Een goede hulpverleningsrelatie met de cliënt en de betrokken naasten staan hierbij voorop. De kliniek eetstoornissen bestaat uit twee groepen, de klinische individuele zorg (KIZ) en de behandelgroep. Beide groepen bestaan uit maximaal negen bedden. Tevens heeft de kliniek eetstoornissen een bed op recept (BOR) tot zijn beschikking.

TOP GGZ

Sinds 1 juli 2017 heeft Emergis een duurzaam samenwerkingsverband betreffende het levensloopbehandelprogramma eetstoornissen met PsyQ en Youz. Het samenwerkingsverband is aangegaan voor onbepaalde tijd. Het doel van de samenwerking is het realiseren van een eetstoornis experts programma, welk hooggespecialiseerde topklinische patiëntenzorg biedt in combinatie met wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandelingen en kennisspreiding. 

Deze zorg is bestemd voor patiënten die vanwege ernstige, complexe en/of zeldzame aandoeningen onvoldoende resultaat hadden en naar verwachting profijt zullen hebben van een behandeling in de hoog specialistische (3e lijns) geestelijke gezondheidszorg.

De focus van de samenwerking is het behouden van het keurmerk TOPGGZ, die in 2021 is behaald, voor het levensloopbehandelprogramma en onderzoeksprogramma op het gebied van eetstoornissen van het zorgnetwerk van Emergis, PsyQ en Youz. TOPGGZ is een keurmerk voor hooggespecialiseerde patiëntenzorg, (topklinisch en topreferent) in combinatie met wetenschappelijk onderzoek, innovatieve behandelingen en kennisverspreiding.
Het daartoe ingerichte project wordt ondersteund door de Parnassia Academie en de afdeling Kwaliteit, Veiligheid en Innovatie van Emergis.


Jouw werkzaamheden

Je bent een leading professional in één of meerdere van onze multidisciplinair teams en medeverantwoordelijk voor de diagnostiek en behandeling. Je geeft supervisie aan deskundige en betrokken collega’s;

 • Je bent proactief in de samenwerking met je team en het management ten aanzien van het ontwikkelen van (nieuw) inhoudelijk beleid en in de verdere samenwerking met onze netwerkpartners in Zeeland;
 • Je bepaalt, in overleg met de psychiater, het medicatiebeleid en voert zorgafstemmingsgesprekken;
 • Je treedt op als regiebehandelaar en bent verantwoordelijk voor de integraliteit van de behandeling;
 • Je voert individuele en groepsgerichte behandeling uit samen met het multidisciplinaire team. Je hebt zelf direct contact (face to face of telefonisch) met de cliënt in het kader van diagnostiek en evaluatie van de behandeling;
 • Je toetst én zorgt ervoor dat de verschillende activiteiten van eventuele andere zorgverleners binnen het gehele zorgproces op elkaar zijn afgestemd en passen binnen het vastgestelde behandelplan;
 • Je bent het centrale aanspreekpunt voor de cliënt, zijn familie/naasten en mede-behandelaren;
 • Je bent betrokken bij zowel interne als externe projecten.
 • Je hebt de ambitie om je te richten op onderzoek en innovatie.

Jouw profiel

Wij zoeken iemand die samen met ons wil werken aan onze missie: een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel:

 • Je hebt een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist en je bent BIG geregistreerd;
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep en de herstelgerichte methodiek;
 • Je bent een teamplayer met een open houding naar collega’s;
 • Je beschikt over tact, overtuigingskracht, zelfreflectie en vermogen tot motiveren;
 • Je bent stressbestendig, besluitvaardig, creatief, flexibel en durft initiatief te nemen.
 • Je bent nieuwsgierig en houdt van een uitdaging;
 • Je staat ervoor open om jezelf en je team steeds verder te professionaliseren.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).


Jouw voordeel

Als je werkt als Verpleegkundig specialist eetstoornissen bij Emergis maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Een functie in schaal FWG 65. Het salaris begint met € 3760,- en eindigt op € 5734,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • De functie valt onder de cao GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, collectieve zorgverzekering. 
 • Thuiswerkmogelijkheden volgens het thuiswerkbeleid, indien jouw functie dit toelaat.
 • Diverse scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder een breed aanbod aan e-learning.

Ga jij de uitdaging aan als Verpleegkundig specialist eetstoornissen

Neem voor meer informatie contact op met Anne Rietveld (Teamleider) via 06 55 42 38 74. Heb je interesse? Klik dan op 'direct solliciteren'.

De vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. In eerste instantie hebben re-integratiekandidaten en boventallige medewerkers binnen Emergis voorrang, vervolgens interne kandidaten en daarna externe kandidaten (vrijwilligers, stagiairs en inleenkrachten binnen Emergis behoren ook tot de externe kandidaten). Doordat we deze volgorde hanteren kan het zijn dat het langer duurt voordat je een reactie van ons ontvangt.