Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Overheid, Non-profitĀ 


Functiesoort:

Consultancy, Advies

Overig


Dienstverband:

Vast


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

WalcherenContactgegevens

Bezoekadres:

Provincie Zeeland

Provinciehuis

Abdij 6 Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Team P&O provincie Zeeland

0118-631011www.zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202207210041

Solliciteer

Adviseur Bestrijding Ondermijnende Criminaliteit

Provincie Zeeland - Middelburg

Einddatum: zondag 04 september 2022

Functieomschrijving

Om te zorgen dat de overheid weerbaar is, moet worden voorkomen dat zij zaken doet met niet integere of criminele partijen. Ben jij degene die de Provincie Zeeland weerbaar maakt tegen ondermijnende criminaliteit? Reageer dan snel op onderstaande vacature.

De Provincie Zeeland zoekt een:

Adviseur Bestrijding Ondermijnende Criminaliteit (36 uur)

(Schaal 10)

Opdrachten via aanbesteding, vergunningen, subsidies en vastgoedtransacties. De provincie regelt het allemaal. De praktijk heeft uitgewezen dat deze zaken misbruikt kunnen worden voor het ontplooien van criminele activiteiten.

Binnen de afdeling Bestuursondersteuning van de Provincie Zeeland zet het Team Veiligheid en Ondermijning zich in om op grond van de wet Bevorderng IntegriteitsBeoordelingen door het Openbaar Bestuur (Bibob) te voorkomen dat de Provincie zaken doet met criminelen of aan criminelen gelinkte partijen.

Wat ga je doen?

Samen met je team draag je er zorg voor dat het Bibob beleid wordt toegepast binnen de Provinciale organisatie en ondersteun je de diverse afdelingen in het gebruik van dit instrument.

 • Je voert complexe Bibob-onderzoeken uit naar partijen die betrokken zijn bij aanbestedingen, vastgoedtransacties, vergunningaanvragen en subsidies aan de hand van diverse bronnen. Dit kunnen open bronnen zijn zoals bijvoorbeeld het Kadaster, Kamer van Koophandel, internet. Maar kan ook via gesloten bronnen zoals bijvoorbeeld politie en justitie. Hierbij wordt tevens gewerkt aan digitalisering van Bibob-processen;
 • Aan de hand van de verkregen gegevens schrijf je, in overleg met de coördinator, adviezen aan het College van Gedeputeerde Staten (college van GS). Daarnaast werk je samen met de Coördinator Ondermijning/ Bibob aan diverse werkzaamheden op het gebied van ondermijning en adviseer je hierbij de Gedeputeerde en/of Commissaris van de Koning;
 • Je treedt in overleg met onze partners zoals het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC), gemeenten, omgevingsdiensten, politie en OM en haalt relevante informatie op, die je door vertaalt naar het interne proces;
 • Je verzamelt, combineert en analyseert verkregen gegevens;
 • Je stemt je bevindingen af met de Coördinator ondermijning en overige betrokken collega’s. Bij bijzonderheden wordt, binnen de mogelijkheden van geheimhouding, afgestemd met partners en inhoudelijk verantwoordelijken;
 • Je hebt in je advisering oog voor de belangen van de provincie. Je hebt een helikopterview over de afdelingen waar Bibob-toetsing aan de orde is;
 • Je bent aanspreekpunt inzake de onderzoeken en stelt een advies op over de uitkomsten van het onderzoek. Je documenteert het advies in het dossier van vergunningverlening, subsidie, aanbesteding of vastgoedtransactie.
   

Wie ben je?

Je bent resultaatgericht en kunt presteren onder tijdsdruk. Je kunt omgaan met complexe dossiers waar tegengestelde belangen spelen en bent je bewust van tegenspel of loyaliteiten aan groepen met verschillende belangen. Je gaat om met vertrouwelijke en geheime informatie die bijdraagt aan de integriteit van onze ambtelijke en bestuurlijke organisatie en handelt hiernaar.

 • Voor deze opdracht zoeken we bij voorkeur iemand met minimaal een HBO werk- en denkniveau op basis van een afgeronde opleiding rechten, criminologie, bestuurskunde, Integrale Veiligheidskunde of aanverwante opleiding. Bij voorkeur heb je ervaring met het werken rond het thema ‘ondermijnende criminaliteit’ en de Wet Bibob;
 • Je contactuele, schriftelijke en mondelinge vaardigheden zijn goed en je draait je hand er niet voor om voorlichting te geven zowel binnen als buiten de organisatie;
 • Vanuit je creativiteit en vernieuwingskracht draag je bij aan het verder ontwikkelen en vormgeven van de beschreven opdracht/taken en weet die goed in te bedden in de organisatie.

Wat bieden we jou aan?

Een baan waarin jij een verschil maakt voor de provincie Zeeland.

Naast ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, bieden we je een opdracht aan van 36 uur per week (1 fte). Jouw standplaats is Middelburg.

Je kan rekenen op een brutosalaris tussen € 3.085  en € 4.386  (schaal 10) afhankelijk van jouw ervaring en kennis bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Daarbovenop bieden we je goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB) van circa 22%, een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB), etc.

We bieden jou in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan van 1 jaar. Bij goed functioneren is de intentie dat de overeenkomst wordt omgezet naar een contract van onbepaalde duur.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) dient overgelegd te worden. Referentie afname en een assessment kan een onderdeel zijn van de procedure.

Hoe solliciteren?

Interesse? Klik hieronder op de knop ‘Solliciteren’, vul jouw gegevens in, voeg jouw CV toe en noteer waarom jij geschikt bent voor deze rol. Reageren kan tot en met 4 september 2022.

Vragen over de vacature? Frank Stehouwer, coördinator BIBOB/aanpak ondermijning, beantwoordt ze graag, T: 06-5041 9161 E: fc.stehouwer@zeeland.nl

Je kan erop rekenen dat we elk ontvangen CV en motivatiebrief doornemen en enkel beoordelen volgens de functie-vereisten.

Indien we je beter willen leren kennen, nemen we contact met je op. Indien je niet in aanmerking komt, brengen we jou tijdig op de hoogte. Hoe dan ook ontvang je een antwoord op jouw sollicitatie.

Gesprekken vinden plaats op 8 september.

Vragen over de selectieprocedure? Dan kan je terecht bij de corporate recruiter Reinier Wondergem via rp.wondergem@zeeland.nl of T: 06-5041 9104. 

Over Provincie Zeeland

Je kent ons uiteraard als provinciebestuur dat zich inzet op economische ontwikkeling, groei en innovatie van Zeeland. Als werkgever zetten we in op jouw talent en ontwikkeling.

Elke dag lossen we maatschappelijke vraagstukken op die rekenen op onze bevlogenheid, openheid en resultaatgerichtheid. Onder collega’s heerst er een gemoedelijke werksfeer met ruimte voor ieders visie.

We gaan voor een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt. Een omgeving waar we onze kennis, ervaring, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden kunnen delen. Waar we ieders ontwikkeling ondersteunen.

Meer informatie over onze organisatie kan je vinden op www.zeeland.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.