Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Juridisch


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

WalcherenContactgegevens

Bezoekadres:

Rechtbank Zeeland West-Brabant

Kousteensedijk 2

4331 JE Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Dhr. J.B. van den Beld

088-3615958www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Zeeland-West-Brabant

Vacaturenummer:

V202208040044

Solliciteer

Senior gerechtsjurist Vreemdelingenrecht, Middelburg

Rechtbank Zeeland West-Brabant

Einddatum: zondag 21 augustus 2022

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Ook als senior gerechtsjurist Vreemdelingenrecht draag je hier actief aan bij. Is verdieping van je kennis en het uitzoeken van de finesses van een zaak aan jou goed besteed?  Lees dan verder.

 

Het team

Het rechtsgebied vreemdelingenrecht is permanent in beweging, onder andere door de invloed van het Europees recht en het overige internationaal verdragsrecht.

Je komt te werken in een enthousiast cluster op de locatie Middelburg, waarin uitsluitend vreemdelingenzaken worden behandeld en waar korte lijntjes zijn met de IND en de advocatuur. Naast Middelburg, doe je ook regelmatig zitting in Breda.

 

Wat je gaat doen

Als gerechtsjurist:

 • Ondersteun je juridisch de voorbereiding, de zitting en de afdoening en nabewerking van zaken;
 • Analyseer je het juridische vraagstuk en informeer je de rechter over onder meer relevante feiten, wetgeving, juridische geschilpunten en jurisprudentie;
 • Treed je tijdens de zitting op als griffier;
 • Ben je sparringpartner voor de rechter, stel jij je in de raadkamer op als volwaardig gesprekspartner en schrijf je concept uitspraken.

 

Wat we van je vragen

Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen:

 • Ben je in staat om juridische vraagstukken op een zorgvuldige manier te analyseren;
 • Communiceer je zowel mondeling als schriftelijk helder in correct Nederlands;
 • Kun je presteren (plannen, organiseren en samenwerken) onder tijdsdruk;
 • Heb je een afgeronde wo-opleiding Nederlands Recht;
 • Heb je ervaring met het werken in geautomatiseerde systemen;
 • Heb je aantoonbare affiniteit met Vreemdelingenrecht (actuele kennis is een pré);

Let op: in eerste instantie gaat het hier om een senior functie. Echter, we nodigen ook uitdrukkelijk pas en bijna afgestudeerde juristen uit om te reageren. Hen bieden we graag een meerjarig opleidings- en ontwikkeltraject voor een flitsende start van hun carrière.

 

Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden binnen een betrokken team. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de CAO Rijk:

 • Een salaris van minimaal €2.957,19 en maximaal €4.707,58 (schaal 9/10) op basis van 36 uur.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van het jaarsalaris plus een aantal uren bovenwettelijk verlof. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij je eigen wensen, afgestemd op jouw persoonlijke levensfase en doelen. Zo kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, opleidingsfaciliteiten en volledige vergoeding van het reizen met het openbaar vervoer voor woon/werkverkeer.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

De rechtspraak staat voor onafhankelijkheid, onpartijdigheid, integriteit en deskundigheid. Als dat ook voor jou geldt, doen verder alleen je kwaliteiten ertoe.

 

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou.

Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan tot en met 21 augustus a.s.

Voorafgaand aan de selectiegesprekken vindt een schrijftest en een online assessment plaats. Dit ontwikkelassessment bestaat uit een aantal vragenlijsten waaruit je talenten, competenties en ontwikkelpunten naar voren komen, zodat we jou snel beter leren kennen.  Het rapport bespreken we in de selectiegesprekken die staan gepland op 30 augustus op de rechtbank in Middelburg.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met René Filius, plv. teamvoorzitter Bestuursrecht op telefoonnummer  06-53776906 of via m.filius@rechtspraak.nl