Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Management, Directie


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Walcheren


Salaris indicatie:

€0 - €7269Contactgegevens

Adres:

Gemeente Vlissingen

Paul Krugerstraat 1

4382 MA Vlissingen

Nederland


Postadres:

Postbus 3000

4380 GV Vlissingen

Nederland


Contactpersoon:

P & O Afdeling

0118 - 48 70 00www.vlissingen.nl

Vacaturenummer:

V202208050016

Solliciteer

Directeur Bedrijfsvoering & Dienstverlening

Gemeente Vlissingen - Gemeente Vlissingen

Einddatum: woensdag 31 augustus 2022

Een goed georganiseerde bedrijfsvoering en klantgerichte dienstverlening heeft jouw focus. Hierbij houd je als doel een optimaal functionerende gemeente voor ogen die meebeweegt en een open blik naar buiten heeft. Je hebt een scherp oog voor de rol, positie en bijdrage van jezelf en die van anderen. Als directeur Bedrijfsvoering & Dienstverlening ben je een volwaardig en gewaardeerde gesprekspartner voor je omgeving, zowel in- als extern.

Gemeente Vlissingen

Samen met Oost-Souburg en Ritthem vormt Vlissingen een gemeente met ruim 44.000 inwoners. De havens, handel, industrie en studenten en inwoners met een mix aan culturen maken Vlissingen kleurrijk en internationaal. De Westerschelde en de Noordzee zijn erg belangrijk voor de economie. Het zoute water is niet alleen een deel van de gemeente Vlissingen, het stroomt als het ware ook door de aderen van haar inwoners.

De gemeente Vlissingen staat de komende jaren voor bestuurlijke en financiële opgaven van grote omvang. De afgelopen jaren zijn er samen met de artikel 12 inspecteur grote stappen gezet zodat Vlissingen weer financieel op eigen benen komt te staan. Kijk voor het coalitieakkoord ‘Samen kunnen we meer’ en verdere informatie op www.vlissingen.nl.

De organisatie

De ambtelijke organisatie wordt, onder de eindverantwoordelijkheid van de gemeentesecretaris/algemeen directeur, aangestuurd door 2 directeuren die samen het directieteam vormen.

De 2 directies zijn onderverdeeld in teams die worden aangestuurd door teamleiders. Voor de directie Bedrijfsvoering & Dienstverlening zijn dat 9 teams: Advies, Informatisering & Automatisering (de directeur B&D vervult tevens de rol van CIO), Administratie & Ondersteuning, Stadsbeheer, Finance & Control, Vergunningen, Toezicht & Handhaving, Publiekszaken, Communicatie & Participatie en Wmo & Jeugd. Elk team wordt aangestuurd door een teamleider.

De focus van de gemeente Vlissingen ligt op het werkplezier en ontwikkeling van medewerkers waarbij zelfstandigheid, professionaliteit en taakvolwassenheid voorop staan. Een belangrijke kernwaarde van onze organisatie is (integrale) samenwerking waarin medewerkers gestimuleerd en gecoacht worden. Hierbij gaat het om het behalen van resultaten en het faciliteren van medewerkers om die resultaten te bereiken. Op deze manier willen we als organisatie steeds beter ‘in control’ komen, om optimale resultaten te kunnen behalen met de beschikbare middelen en een behapbare workload.

Dit ga je doen

Als directeur Bedrijfsvoering & Dienstverlening ben je verantwoordelijk voor je directie. De  dienstverleningsvisie 2022-2025, de organisatievisie in wording en het concernplan 2022/2023 geven jou hierin richting. Door jouw teamleiders te coachen en te sturen, komen jullie samen tot een prioritering en weten jullie tijdig te schakelen en overzicht te behouden over relevante vraagstukken.

Als lid van het directieteam draag je ook verantwoordelijkheid voor de organisatie als geheel. Hierbij geef je invulling aan de organisatievisie en bewaakt deze. Ook functioneer je als ambtelijk opdrachtgever voor bijvoorbeeld projecten en adviseer je de portefeuillehouders. Je legt verantwoording af aan de algemeen directeur.

Dit neem je mee

Profiel

Met jouw politieke antenne, organisatiesensitiviteit, gevoel voor bestuurlijke en maatschappelijke verhoudingen weet jij om te gaan met verschillende belangen, bruggen te slaan, duidelijke richting/kaders en adviezen te geven. Je bent een inspirerende en toegankelijke leider die verbindend en zichtbaar is binnen alle lagen van de organisatie en wordt jouw handelen gekenmerkt door daadkracht.

Competenties

 • Delegerend leidinggeven: verantwoordelijkheid nemen past bij jou en jij kunt mensen inspireren om dat ook te doen.
 • Servicegerichtheid: jij bent servicegericht, vriendelijk en begrijpt wat de klant nodig heeft.
 • Verbindend vermogen: in staat relaties aan te gaan en mensen en inhoud te verbinden.
 • Vasthoudend: wanneer het tegenzit ga jij door, houd je het doel in het vizier, met oog voor je mensen. Jij bent betrouwbaar, doelbewust en volhardend.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding;
 • Je hebt kennis en ervaring met verschillende bedrijfsvoering- en dienstverlening aspecten met of zonder overheid ervaring;
 • Je bent in staat om de kernwaarden klantgerichtheid, samenwerken, transparantie en vakmanschap uit- en over te dragen.
 • Je hebt ruimschootse ervaring met leidinggeven aan professionals en daarnaast een eigentijdse visie op management.
 • Jouw no-nonsense instelling en creatieve aanpak zijn een goede match met onze Vlissingse karaktereigenschappen.

Dit bieden wij

 • Een dienstverband van 1 fte, dit is 36 uur per week
 • Een salaris van maximaal € 7.269 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (functieschaal 14, salaristabel per 1 april 2022).
 • Je krijgt eerst een dienstverband voor één jaar. Bij goed functioneren zetten we na dit jaar het dienstverband om in een vast dienstverband.
 • Je bouwt een individueel keuzebudget (IKB) op van 17,05%. Dit kun je inzetten voor extra salaris, meer vrije tijd of een fiets.
 • Je werktijden deel je zelf in met veel flexibiliteit en voor je persoonlijke ontwikkeling doe je zelf voorstellen. Hiervoor stellen we jaarlijks een budget beschikbaar.
 • Een reiskostenvergoeding hoort ook bij de voorwaarden. We werken bij de gemeente hybride, dat betekent een deel van de tijd thuis en een deel op kantoor.

Solliciteer

Geef je carrière Vlissings karakter en solliciteer vóór 1 september 2022 via onderstaande knop. Wil je graag meer weten over deze functie, dan kun je contact opnemen met Richard Wiskerke, Algemeen Directeur (telefoonnummer 0118-487210). Met vragen over de procedure kun je contact opnemen met John van den Heuvel, HR adviseur (telefoonnummer 0118 487306).

Planning

Zoals gebruikelijk wordt de vacature eerst intern opengesteld. Vanwege de vakantieperiode wordt ook daarna rekening gehouden met de voorrangspositie van interne kandidaten.

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden vanaf de week van 5 september 2022. Een selectieassessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.