Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Juridisch


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

WalcherenContactgegevens

Bezoekadres:

Provincie Zeeland

Provinciehuis

Abdij 6 Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Team P&O provincie Zeeland

0118-631011www.zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202303160078

Solliciteer

Jurist bestuursrecht / Woo-coördinator

Provincie Zeeland - Middelburg

Einddatum: donderdag 06 april 2023

Functieomschrijving

Het team Juridische Zaken vormt het juridische hart van de organisatie. Op 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) in werking getreden. Als gevolg van interne doorstroom is er in het team een vacature onstaan voor een:

Jurist bestuursrecht / Woo-coördinator (36 uur)

(Schaal 10)

Het team (11 fte) adviseert het bestuur en de organisatie over juridische vraagstukken. De doelstelling van het team is het borgen en verhogen van de juridische kwaliteit van de besluitvorming van het provinciaal bestuur.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met het adviseren in verzoeken die gedaan worden op grond van de Woo. Hiernaast houd je relevante literatuur en jurisprudentie bij op het gebied van de Woo.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de behandeling van Woo-verzoeken en adviseert collega’s over de juridische kaders, het proces en de afhandeling van het Woo-verzoek.

Het team Juridische Zaken is breed inzetbaar. Je levert naast de advisering in de Woo-verzoeken een bijdrage aan andere juridische werkzaamheden, onder meer op het gebied van het algemeen bestuursrecht. Je kunt hierbij denken aan subsidierecht en het secretariaat van de  bezwaarschriftencommissie. Je ontfermt je over verschillende juridische vraagstukken en draagt een advies aan waarbij we uitkijken naar jouw frisse blik en expertise.

Hoe doe je dit?

Voor deze opdracht werk je vanuit de Afdeling POJZ, team Juridische Zaken. Concreet betekent dit:

  • Je adviseert over de afhandeling van de Woo-verzoeken en de toepassing van de uitzonderingsgronden uit de Woo. Je zult hierbij veel samenwerken met de Junior medewerker juridische toets Woo;
  • Je hebt bij het coördineren van de Woo-verzoeken nauw contact met de inhoudelijk betrokken ambtenaar van de verschillende afdelingen, projecten en programma’s en adviseert bij de afhandeling van de verzoeken;
  • Je houdt de wettelijke termijnen van de Woo-verzoeken bij;
  • Je zorgt er hiernaast voor dat het Woo-proces up-to-date is aan de huidige werkwijze, literatuur en jurisprudentie;
  • Je werkt integraal en stemt interprovinciale Woo-verzoeken waar nodig af met collega-juristen van andere provincies, het Interprovinciaal Overleg (IPO) en Bij12;
  • Je hebt een adviserende rol. Als jurist schets je wat mogelijk is en wat onmogelijk is en benoem je kansen, aandachtspunten en risico’s bij de voorgestelde aanpak;
  • Als jurist bestuursrecht pak je geregeld een project of vraagstuk op met een van de andere (senior) juristen uit het team.

Wie ben je?

Door jouw kennis en ervaring ben je in staat om een juridische casus vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Je bent analytisch, proactief, kan hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en je laat indien nodig een kritische houding zien.

Je beschikt over een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit en je bent goed in het opbouwen en onderhouden van een netwerk.

Wat wij verder vragen:

  • Je hebt een afgeronde WO-opleiding Nederlands recht;
  • Enige relevante ervaring op bestuursrechtelijk gebied binnen de overheid. Ook juridische beleidsvorming is voor jou bekend terrein.

Deze vacature staat open voor iedereen (m/v/x) die zich hierin herkent.

Wat bieden we jou aan?

Een baan waarin jij een verschil maakt voor de Provincie Zeeland.

Naast ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling, bieden we je een baan aan van 36 uur per week (1 fte).

Je kan rekenen op een brutosalaris tussen € 3.385,60 en € 4.788,94 (schaal 10) afhankelijk van jouw ervaring en kennis bij een fulltime dienstverband van 36 uur. Daarbovenop bieden we je goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuze Budget (IKB), een Persoonlijk Ontwikkelbudget, etc.

Je krijgt in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren en wederzijdse overeenstemming zetten we dit om naar een contract van onbepaalde duur.

Je dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Hoe solliciteren?

Interesse? Klik hieronder op de knop ‘Solliciteren’, vul jouw gegevens in, voeg jouw CV toe en noteer waarom jij geschikt bent voor deze rol. Reageren kan tot en met donderdag 6 april 2023.

Vragen over de inhoud? Renate Jobse, Afdelingsmanager POJZ, beantwoordt ze graag,  T: 06 5548 4442, E: rb.jobse@zeeland.nl 

Indien we je beter willen leren kennen, nemen we contact met je op. Indien je niet in aanmerking komt, brengen we jou tijdig op de hoogte. Hoe dan ook ontvang je een antwoord op jouw sollicitatie. Je kan erop rekenen dat we elk ontvangen CV en motivatiebrief doornemen en enkel beoordelen volgens de functie-vereisten.

Gesprekken vinden plaats op vrijdag 14 april 2023 in de middag.  

Vragen over de selectieprocedure? Dan kan je terecht bij de corporate recruiter Reinier Wondergem via recruitment@zeeland.nl. 

Over Provincie Zeeland

Het beste voor Zeeland en de Zeeuwen. Daar zetten we ons elke dag voor in. Zo werken we aan wettelijke taken en helpen we samen met anderen maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Dat doen we met ruim 650 collega’s met elk hun eigen talent of specialisme. Van kantonniers tot medewerkers informatieveiligheid, van juristen tot beleidsadviseurs.

We bieden een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt. Een omgeving waar we onze ervaring, kennis, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden met elkaar delen.

Zin om bij ons te komen werken? Dan krijg je alle ruimte om goed te zijn in je vak en je verder te ontwikkelen. Zodat jij je talenten kan inzetten voor Zeeland. Een trots en stoer gebied, gescheiden door diepe zeearmen en verbonden door dijken, dammen en Deltawerken. Een gebied met volop mogelijkheden om te pionieren. Tot snel!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.