Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Techniek, Bouw, installatie

Industrie, Chemie

Maritiem, Off-shore

Overheid, Non-profit 

Overig


Functiesoort:

Overig


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Zuid-Beveland


Salaris indicatie:

€5372 - €6103Contactgegevens

Adres:

Gemeente Borsele

Stenevate 10

4451 KB HEINKENSZAND

Nederland


Postadres:

Postbus 1

4450 AA Heinkenszand

Nederland


Contactpersoon:

HRM Gemeente Borsele

(0113) 238383www.borsele.nl

Vacaturenummer:

V202303160093

Solliciteer

Senior Projectleider Weerbare Zeehavens / Mainportprogramma

Gemeente Borsele

Einddatum: woensdag 12 april 2023

Heb jij ruime ervaring als senior projectleider binnen het veiligheidsdomein en past deze rol jou als gegoten? Wil jij een bijdrage leveren aan het weerbaarder maken van de zeehavens tegen ondermijnende criminaliteit? Ben je gedreven en kun je goed uit de voeten in een netwerk van publieke en private partners met veel dynamiek? Dan zoekt het Mainportprogramma Zeehavens Zeeland – West-Brabant jou!

 

Jij doet het

De senior projectleider is verantwoordelijk voor weerbaarheidsprojecten die multidisciplinair van aard zijn. Je  jaagt aan, innoveert, stemt af, bewaakt de voortgang en stuurt bij om gezamenlijk tot een effectieve weerbaarheidsaanpak te komen. Zo richt jij je onder meer op de uitbreiding en doorontwikkeling van de Information Sharing Centers (ISC’s) in de zeehavens. In het ISC wordt kennis gedeeld over criminele activiteiten en modus operandi om vervolgens samen met publieke en private partijen te onderzoeken hoe ondermijnende (drugs)criminaliteit kan worden bestreden door het opwerpen van barrières. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van (complexe) fysieke en digitale weerbaarheidsmaatregelen in de zeehavens van Vlissingen/Borsele, Terneuzen en Moerdijk. Je bent verantwoordelijk voor de sociale weerbaarheid en je zorgt ervoor dat HR-professionals worden ondersteund met een maatwerktraining op het gebied van screening, gesprekstechnieken, sollicitatiegesprekken en assessmentmogelijkheden voor (toekomstige) havenmedewerkers. Deze training heeft als doel om de HR-professional bekend te maken met signalen van ondermijning en de mogelijkheden en interventies die zij hebben om corruptie onder personeel te herkennen. Als senior projectleider werk je bij de uitvoering van de activiteiten onder meer nauw samen met de (junior) projectleider en partners in het netwerk zoals het Platform Veilig Ondernemen Brabant Zeeland (PVO). Hierin werken publieke en private partijen samen aan een veilige omgeving voor ondernemers, personeel en klanten.

 

Met ons

Je gaat aan de slag voor het Mainportprogramma Zeehavens Zeeland – West-Brabant. In Zeeland en West-Brabant zijn zeehavens te vinden in Vlissingen/Borsele, Moerdijk en Terneuzen. Deze havens maken onderdeel uit van de havendelta tussen Rotterdam en Antwerpen en hebben te maken met risicovolle goederenstromen. In Vlissingen arriveert bijvoorbeeld veel vers fruit uit Latijns-Amerika. Verschillende onderzoeken hebben de afgelopen jaren inzicht gegeven in hoe deze fruitlijnen misbruikt worden voor grootschalige cocaïnesmokkel en de rol van corruptie onder havenmedewerkers hierin. Het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V) stelt structurele gelden ter beschikking voor de aanpak van ondermijning om de in-, door- en uitvoer van cocaïne en (grondstoffen voor) synthetische drugs tegen te gaan in de Zeeuwse en West-Brabantse zeehavens. Focuspunten in de aanpak van het Mainportprogramma zijn het versterken van fysieke barrières, weerbaarheid van personeel, extra uitvoeringscapaciteit en versteviging van de (inter)nationale samenwerking.
In het programma nemen deel: de gemeenten Borsele, Vlissingen, Moerdijk en Terneuzen, Douane, Politie, de Koninklijke Marechaussee, het Openbaar Ministerie en de havenbedrijven North Sea Port en Port of Moerdijk.

 

Voor jou

Het Mainportprogramma bied je een veelzijdige functie in een uitdagend werkgebied voor 40 uur per week. Je kunt voor deze vacature van senior projectleider rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 5372 (aanloopschaal 11) en maximaal € 6.103,- per maand (functieschaal 12, op basis van 36 uur). Afhankelijk van jouw ervaring en huidige situatie doen we je binnen deze bandbreedte een zo goed mogelijk voorstel.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
  • vakantiegeld;
  • een eindejaarsuitkering;
  • extra verlofuren;
  • een fietsregeling;
 • een vergoeding van reiskosten.
 • Een goede pensioenregeling;
 • De mogelijkheid om thuis te werken;
 • Flexibele werktijden en -dagen (in overleg);
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten.

 

Het betreft een structurele functie. Je start met een arbeidsovereenkomst voor de duur 1 jaar bij de gemeente Borsele waar het programma beheersmatig is ondergebracht. Bij goed functioneren volgt een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Detachering vanuit een van de partners behoort eveneens tot de mogelijkheden. Flexibele werktijden en de mogelijkheid om (deels) thuis te werken zijn mogelijk.

 

Met jouw kracht

Als senior projectleider beschik je over:

 • Hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring; ervaring met het uitvoeren/coördineren van projecten en/of programma's in een integrale veiligheidsomgeving;
 • Aantoonbare kennis en werkervaring in het veiligheidsdomein (binnen de zeehavens is een pre);
 • Aantoonbare ervaring in netwerkorganisatie of complexe (bestuurlijke) omgeving;
 • Uitstekende communicatieve en organisatievaardigheden die je kunt aanpassen aan de doelgroep waarmee je in gesprek bent: intern (inclusief de werkvloer), extern, ambtelijk en bestuurlijk;
 • Je bent sterk in plannen en organiseren;
 • Inzicht in de wereld van openbaar bestuur, politie, OM, justitie, de Belastingdienst, FIOD en in besluitvormingsprocessen in een complexe bestuurlijke omgeving;

 

Maak jij het mogelijk?

Zet je talent in en ontwikkel jezelf bij het Mainportprogramma Zeehavens Zeeland – West-Brabant. Solliciteer op deze vacature van senior projectleider. Dat doe je natuurlijk zo snel mogelijk maar vóór 12 april 2023. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Paul de Leeuw, de programmamanager van het Mainportprogramma, via 06-46003862 of  paul.de.leeuw@taskforce-riec.nl.

 

Sollicitaties worden alleen in behandeling genomen als zij via de vacatre op de website www.werkenbijdebevelanden.nl binnenkomen.

 

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 19 april 2023 tussen 9.00 en 15.00 uur. Een pitch maakt onderdeel uit van het sollicitatiegesprek. In de uitnodiging staat het onderwerp van de pitch.