Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

MBO


Branche:

Gezondheidszorg, Welzijn


Functiesoort:

Medisch, Zorg

Uitvoerend, Productie

Overig


Dienstverband:

VastContactgegevens

Adres:

Emergis

Oostmolenweg 101

4481 PM Kloetinge

Nederland


Postadres:

Postbus 253

4460 AR Goes

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Suzanne Sanders

0113-267000www.emergis.nl

Vacaturenummer:

V202303170024

Solliciteer

Begeleider zorg

Emergis - Emergis

Einddatum: vrijdag 28 april 2023

Wat ga je doen?

"Je kan hier jezelf zijn en je profileren binnen onze teams. En doordat we het hele schooljaar stagiaires en leerlingen rond hebben lopen, blijven we zelf ook iedere dag leren."

Daarnaast zijn je taken en verantwoordelijkheden gevarieerd en veelomvattend:

 • Je draagt de verantwoording voor de dagelijkse begeleiding van onze cliënten;
 • Je begeleidt stagiaires en leerlingen en je vervult hiervoor samen met je collega's een voorbeeldfunctie;
 • Je stelt de hulpvragen van de cliënt vast en verwerkt deze in een begeleidingsplan;
 • Je signaleert veranderingen op het psychische, somatische en/of sociale vlak;
 • Je signaleert en waar mogelijk voorkom je crisissituaties en biedt ondersteuning bij interventies;
 • Je werkt aan de zelfredzaamheid van de cliënt.

 

Samen aan de slag

Ouderenpsychiatrie van Emergis behandelt en begeleidt cliënten van 65 jaar en ouder met een complexe combinatie van lichamelijke, psychologische en sociale problematiek. Dat doen we met ruim 150 medewerkers, stagiairs en vrijwilligers. We bieden verschillende vormen van zorg: van intensieve begeleiding thuis tot klinische behandeling en dagbesteding. Ouderenpsychiatrie bestaat uit de klinische afdelingen OP/OD, OP/VKB en de Ferleman. Iedere medewerker heeft een eigen vaste afdeling.

Observatie & diagnostiek
Binnen de afdeling ouderenpsychiatrie observatie & diagnostiek (OP-OD) ligt het accent op observatie en diagnostiek van de problemen en de herkomst daarvan. Aansluitend is er de mogelijkheid voor kortdurende behandeling. Vervolg van de behandeling kan plaatsvinden binnen de andere zorgvormen van ouderenpsychiatrie. Het betreft een multidisciplinair team, bestaande uit onder andere een psychiater, specialist ouderengeneeskunde, ergotherapeut, dramatherapeut, verpleegkundigen, verzorgende, begeleiders en activiteitenbegeleiders. Binnen het team willen we van elkaar en met elkaar leren waar we open staan voor nieuwe ideeën.

Voortgezet klinische behandeling
Er is sprake van cliënten met complexe problematiek, zowel op psychisch, somatisch als lichamelijk gebied. De afdeling voortgezette klinische behandeling zet in op terugkeer naar huis of naar een verblijf in een verpleeghuis of beschermd wonen. Cliënten komen vanuit een eerste opname, eerdere opname of voortgezette opname binnen. In deze periode wordt er gewerkt met modules op het gebied van behandeling, dagbesteding en beweging. Tevens bieden wij tijdelijke somatische zorg aan cliënten van andere afdelingen binnen Emergis. Daarnaast zijn wij een leerafdeling. We werken met verschillende scholen om stagiaires wegwijs te maken en op te leiden binnen de psychiatrie. De stagiaires komen bij ons lange of kortere periodes stage lopen en dit biedt veel uitdaging en dynamiek voor zowel de verpleegkundigen als stagebegeleiders.

De Ferleman
Binnen de Ferleman, een afdeling van de sector ouderen psychiatrie wordt behandeling en begeleiding geboden aan ouderen die door psychische klachten voor kortere of langere tijd op een verblijf in een psychiatrische voorziening zijn aangewezen.
De Ferleman bied plaats aan 16 mensen. Bij de oudere client spelen naast psychiatrische problematiek ook aspecten zoals lichamelijke comorbiditeit, levensfaseproblematiek, cognitieve stoornissen en functionele veranderingen een belangrijke rol. Juist dit maakt deze doelgroep uitdagend en interessant.
Binnen het team willen we van elkaar en met elkaar leren en open staan voor nieuwe ideeën.

Wat mag je van ons verwachten

Als je werkt als begeleider zorg binnen de ouderenpsychiatrie Emergis maak je deel uit van een organisatie met korte lijnen die gelooft in bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Als begeleider zorg een functie in schaal FWG 45. Het salaris begint met € 2.181,- en eindigt op € 3.536,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • De functie valt onder de cao GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, collectieve zorgverzekering.
 • Diverse scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder een breed aanbod aan e-learning.

 

Hier herken jij jezelf in

Wij zoeken iemand die samen met ons wil werken aan onze missie: een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel:

 • Je bent gediplomeerd begeleider zorg.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je beschikt over een goede teamgeest, humor, enthousiasme en flexibele werkhouding.
 • Je hebt affiniteit, interesse en inlevingsvermogen in onze doelgroep.
 • Je bent enthousiast over de rol als begeleider van stagiaires en leerlingen.

De voorkeur gaat uit naar een dienstverband van 16-32 uur per week, in alle diensten. Andere mogelijkheden zijn bespreekbaar.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.

Neem voor meer informatie contact op met Eric van Eijkeren (teamleider ouderenpsychiatrie voortgezet klinische behandeling) of Mario Hagenaars (Teamleider ouderenpsychiatrie observatie en diagnostiek en de Ferleman) via het secretariaat ouderenpsychiatrie op 0113 26 74 30.