Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Techniek, Bouw, installatie


Functiesoort:

Techniek


Dienstverband:

Vast


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Tholen & St. PhilipslandContactgegevens

Bezoekadres:

Van Meer

Welgelegen 4

4691 SJ Tholen

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Cathelijn Loeff

0166-602010www.vanmeer.nl

Vacaturenummer:

V202305050031

Solliciteer

Senior Electrical Engineer

Van Meer - Tholen

Einddatum: dinsdag 04 juli 2023

Ben je creatief en vindt je het leuk om een conceptplan verder vorm te geven en uit te denken? Dan is deze functie voor jou! In de rol van Sr. Engineer ben jij degene die het overzicht bewaard, je collega engineers aanstuurt en toeziet op de kwaliteit van de op maat gemaakte oplossing voor de klant.

 

Wat ga je doen;

Vanuit je collega van Sales krijg je de eerste opzet van de technische oplossing voor de klant. Dit conceptplan ga jij verder uitdenken en uitwerken en ben je verantwoordelijk voor het uiteindelijke technische ontwerp en oplossing. In deze overkoepelende rol zorg je ervoor dat de werkzaamheden verdeeld worden over de collega Engineers die, samen met jou, het ontwerp verder uitwerken in SolidWorks en Eplan. Ook zorg je ervoor dat de projectplanning gevolgd wordt en zie je toe op de kwaliteit van de tekeningen. Hierbij hoort ook de dimensionering van componenten en het opstellen van berekeningen. Je kunt dan denken aan dimensionering van drive modules, beveiligingen en busbars en het maken van kortsluit berekeningen, arc flash berekeningen en heat loss berekeningen.

Wanneer alle ontwerpen gereed zijn, worden er werktekeningen voor de werkplaats gemaakt en zie je je ontwerp gebouwd worden in onze eigen werkplaats in Tholen. Wanneer het multidrive systeem af is, wordt deze door jou, de engineers en de collega’s in de werkplaats getest. Als Sr. Engineer zorg je voor het opstellen van het testplan en de verwerking van as-built tekeningen.

In het kort ben je verantwoordelijk voor;

 • De technische uitwerking van de oplossing voor de klant;
 • Aansturen junior engineers;
 • In de gaten houden van de projectplanning;
 • Verzorgen van de as-built documentatie en overige documentatie voor de klant en de klassebureaus;
 • Opstellen materiaallijsten voor de Werkvoorbereiding;
 • Opstellen van de werktekeningen voor de werkplaats.

 

Je komt te werken in een gedreven en gezellig team van tien engineers en twee automation engineers. Er wordt getekend in zowel SolidWorks als Eplan en er is een mooie mix tussen mechanische, elektrotechnische én automation kennis in het team. Daarnaast is onze afdeling R&D druk bezig met het ontwerpen en uitdenken van nieuwe oplossingen en producten en kan het zijn dat je kennis en kunde ingezet wordt op een R&D project.

 

Wat neem je mee;

Je bent creatief in het uitdenken van elektrotechnische oplossingen op maat voor de klant. Je bent gewend om te werken in een overkoepelende rol waarin je een (klein) team van engineers aantuurt en veelvuldig contact hebt met klanten, leveranciers en de diverse afdelingen binnen de eigen organisatie.

Verder heb je;

 • Een afgeronde Hbo opleiding Elektrotechniek;
 • Kwaliteit hoog in het vaandel staan;
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

 

Wat wij je bieden;

Van Meer is een familiebedrijf met een internationaal karakter. We zijn een sterk groeiende organisatie met gemotiveerde collega’s. Een professioneel bedrijf met een informele sfeer waar regelmatig leuke personeelsactiviteiten worden georganiseerd. Je komt te werken in een modern en licht gebouw van alle gemakken voorzien. Hierbij kun je denken aan ruime en lichte werkplekken die voorzien zijn van alle benodigde accessoires.

Het vergroten van onze kennis en kunde staat hoog in het vaandel. Je krijgt van ons alle ruimte om je expertise toe te passen én te vergroten. We hebben dan ook diverse scholingsprogramma’s waarmee je jezelf verder kunt ontwikkelen. Veiligheid is voor ons erg belangrijk. We hebben een 5S programma binnen Van Meer, waarin alle collega’s zelfstandig verbeteringen kunnen voorstellen.

Verder bieden we je;

 • Een hele leuke baan als Sr. Electical Engineer;
 • We betalen een goed salaris wat gangbaar is in de sector;
 • Reiskostenvergoeding;
 • 27 vakantiedagen;
 • 13 ADV dagen;
 • Smartphone met zakelijk abonnement;
 • Gezellig en informeel team wat jong van geest is;
 • Uitgebreid scholingsprogramma;
 • Deelname aan personeelsactiviteiten.

 

Wie zijn wij;

Van Meer is een system integrator en serviceprovider van elektrische en mechanische aandrijfsystemen voor verschillende industriesectoren en marine. Onze kernactiviteit is vierledig: we zorgen voor de engineering, de implementatie, het onderhoud en het beheer van elektrische en mechanische installaties en dat gedurende hun volledige levensduur. Het hebben van deze kennis en kunde onder één dak is wat Van Meer uniek maakt.

Onze organisatie is in 1991 opgericht door Rob van Meer en vandaag hebben we vestigingen in Nederland en België. We zijn voornamelijk actief in de Benelux en EMEA en zijn specialist op het gebied van:

 • Rotating equipment: onderhoud en nieuwlevering van elektromotoren, generatoren, tandwielkasten, ventilatoren en pompen.
 • Drives: nieuwlevering en onderhoud van frequentieomvormers, panelenbouw, aandrijfsystemen en turnkey oplossingen.
 • Field Services: ondersteuning op locatie voor onder meer trillings-, diagnostische, infrarood en elektrische metingen, balanceringen en pomp- , ventilator- en tandwielinspecties.

 

Enthousiast geworden over deze functie? Dan ontvangen we graag je actuele cv op vacature@vanmeer.nl

 

Heb je vragen of wil je meer weten over de vacature? Neem dan contact op met Cathelijn Loeff, Corporate Recruiter op 0166-743250 of 06-51839264. Per mail kan uiteraard ook; cathelijnloeff@vanmeer.nl

 

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.