Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Onderwijs


Functiesoort:

Onderzoek, Wetenschap

Overig


Dienstverband:

Tijdelijk


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional


Regio:

WalcherenContactgegevens

Adres:

HZ University of Applied Sciences

Edisonweg 4

4382 NW Vlissingen

Nederland


Postadres:

Postbus 364

4380 AJ Vlissingen

Nederland


Contactpersoon:

Afdeling Personeel & Organisatieontwikkeling

0118 - 489000www.hz.nl

Vacaturenummer:

V202305260032

Solliciteer

Ervaren onderzoeker Kennis Centrum Ondernemen en Innoveren

HZ University of Applied Sciences - 4382NW, Vlissingen

Einddatum: donderdag 08 juni 2023

Bij HZ University of Applied Sciences dragen we bij aan succesvol duurzaam onderwijs en onderzoek. Als onderzoeker van het Kennis Centrum Ondernemen en Innoveren (KCOI) acteer je als dé kennispartner in verandertrajecten. Weet je wat uniek is aan werken bij ons? Dat je intensief samenwerkt met experts en mensen uit de praktijk. Zo leer je verschillende disciplines en perspectieven kennen, sta je dichtbij de basis van oplossingen die écht werken. Bovendien zijn er volop kansen voor unieke samenwerkingen en interacties met studenten. Bij ons bereiden studenten, onderzoekers én bedrijven zich samen voor op de toekomst. Wil jij deel uit maken van ons groeiende team? Solliciteer dan op de vacature onderzoeker bij de HZ University of Applied Sciences!

Jouw werk als onderzoeker bij KCOI
KCOI wil bijdragen aan de implementatie van nieuwe businessmodellen voor organisaties werkzaam in de thema’s water, energie, vitaliteit en food. De focus ligt op het in kaart brengen van de mogelijke impact van specifieke innovaties én de sociaaleconomische randvoorwaarden voor succesvolle implementatie. Als onderzoeker van KCOI neem je verantwoordelijkheid voor praktijkgericht onderzoek en draag je cruciale inzichten aan op weg naar innovatieve oplossingen voor een breed scala van maatschappelijke uitdagingen. Samen met partners uit praktijk en wetenschap identificeer je kennis- en innovatiebehoeften en formuleer je onderzoeksprojecten. Daarbij weet je om te gaan met uiteenlopende belangen. Je bouwt een netwerk met platform- en brancheorganisaties, kennisinstellingen en de regionale overheden. Je bent je bewust van aanwezige subsidiestromen en draagt actief bij aan aanvragen om jouw project gefinancierd te krijgen. Je neemt verantwoordelijkheid voor een kwaliteitsvolle uitvoering van het onderzoek. Hierbij combineer je sterke algemene onderzoeksvaardigheden, met kennis van economische analyse, én uitstekende projectmanagement skills. Je zorgt ervoor dat jouw onderzoeksresultaten een plek krijgen in waardevolle kennis- en/of eindproducten en dat je nieuwe kennis kunt overbrengen aan onze studenten. Je krijgt ruime mogelijkheden om resultaten te publiceren in wetenschappelijke tijdschriften, vakbladen en congressen.

Dit vind je leuk om te doen
 • Opzetten, coördineren en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek;
 • Deel uitmaken van een multidisciplinair projectteam;
 • Uitwerken van tools en instrumenten, bijvoorbeeld voor impactanalyse (regio en bedrijven);
 • De rapportage van resultaten, zowel in peer-reviewed artikelen als in presentaties voor diverse interne en externe fora;
 • Het ontwikkelen van ons onderzoeksportfolio en het bijbehorende kennis- en praktijknetwerk.

Het team
Jouw team is onderdeel van HZ University of Applied Sciences en werkt samen in het Applied Research Center Vitality. Het KCOI-team bestaat uit 6 enthousiaste collega's, allen met hun eigen expertise op ons onderzoeksdomein. Hybride werken is bij ons de norm waarbij we ervan uit gaan dat je regelmatig bij op ons op kantoor te vinden bent.

Het zit in je
Jij bent iemand die energie en inspiratie uitstraalt, vooruitdenkt, anderen daarin meeneemt en het voortouw durft te nemen. Je bent een creatief en flexibele denker en doener, vanuit een wetenschappelijk kritische instelling. Je hebt de vaardigheid om breed te denken. Dat betekent dat je in verschillende omgevingen kunt meebewegen, dat je een ‘open mind’ hebt en je goed kunt inleven in uiteenlopende vraagstukken. Tegelijkertijd ben je nauwkeurig en kwaliteitsbewust. Je bezit uitstekende communicatievaardigheden in het Engels én Nederlands. Je bent, zowel intern als extern, ambassadeur van het team. Jij bent precies wie wij zoeken als je daarnaast beschikt over:
 • Een relevante academische opleiding, zoals bijvoorbeeld milieu-economie, (bedrijfs)economie, commercieel ingenieur, innovatie management.  Een PhD opleiding is een pré;
 • Affiniteit met kwantitatieve databronnen, economische analyses, regionale ontwikkeling en beleidsadvisering;
 • Ervaring met zowel kwalitatieve als kwantitatieve data-analyse;
 • Aantoonbare ervaring als projectleider in een onderzoeksomgeving;
 • Een goed kennisniveau en relevant netwerk op één of meer van de volgende thematische gebieden: voeding, energie, water, gezondheid, regionale economie en arbeidsmarkt en toerisme;

Groei met ons mee
We geloven dat toekomstbestendig onderwijs begint bij onze medewerkers. Daarom bieden we je naast een levendige werkomgeving ook:
 • Een aanstelling voor 1 jaar. Verlenging van deze aanstelling hangt af van persoonlijk functioneren en formatieve ruimte;
 • Een bruto maandsalaris tussen de €3881 en €5332 bij een fulltime dienstverband (schaal 11 conform CAO HBO).
 • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld én mogelijk een tegemoetkoming in de reiskosten en/of thuiswerkvergoeding;
 • Ongeveer 53 vrije dagen als je fulltime werkt;
 • Innovatie is onze troef, dus het spreekt voor zich dat we onze medewerkers de mogelijkheid bieden om bijkomende opleidingen te volgen en up-to-date te blijven in hun vakgebied;
 • Vrijheid en zelfstandigheid in je werk;
 • Leuke activiteiten vanuit HZ Fun, HZ Sport en HZ Cult én gratis toegang tot HZ Vitality Center.

Werken bij HZ University of Applied Sciences: de persoonlijke hogeschool
Samen met zo’n 600 medewerkers en 5000 studenten zetten we ons, met vernieuwend onderwijs en onderzoek, dagelijks in voor onze missie; bijdragen aan een betere wereld. Werken bij de HZ betekent werken in een bruisende community waar alle ruimte is voor unieke ideeën en de ontwikkeling van jouw talenten, zodat jij kunt groeien. Overal staat de deur altijd open, dus je kan zo binnenlopen bij collega’s. Want uiteindelijk, doen we het samen. Of je nu werkt als docent, conciërge, marketingmedewerker, ICT’er, P&O-adviseur of financieel manager: samen dragen we bij aan een betere, duurzame wereld. Dat is de kracht van onze persoonlijke hogeschool.

Solliciteren
Wil jij met onderzoek bijdragen aan de kwaliteit van leven in Zeeland, nu en in de toekomst? Solliciteer dan uiterlijk vóór 9 juni via de sollicitatiebutton hieronder. Aarzel zeker niet om meer informatie te vragen en jouw kandidatuur te bespreken. Ageeth van Maldegem, de lector van KCOI kan je meer vertellen over deze functie. Ageeth is te bereiken via a.van.maldegem@hz.nl of telefonisch op +32 494403361 (België).

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 13 juni en woensdag 14 juni.  Zijn we beiden overtuigd dat we bij elkaar passen? Dan begin je zo spoedig mogelijk in jouw nieuwe rol als onderzoeker.

Wij werven bij de HZ University of Applied Sciences zelf onze nieuwe collega’s