Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Leerkracht - Primair Onderwijs


Regio:

Tholen & St. Philipsland


Salaris indicatie:

€3001 - €4572Contactgegevens

Bezoekadres:

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Tholen OcTHO

Hof van Tholen 10

4691 DZ Tholen

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Anneloes Bil

0682755623www.octho.nl

Vacaturenummer:

V202308310053

Solliciteer

Leerkracht Taalklas

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Tholen OcTHO

Einddatum: maandag 30 oktober 2023

Ben jij een enthousiaste, flexibele en communicatief vaardige leerkracht? Heb jij kennis van andere culturen en kun je daar non-verbale communicatie voor inzetten? Vind jij het leuk als geen dag hetzelfde verloopt en je soms snel je eigen handelen daarvoor moet aanpassen? Dan ben je bij de Taalklas aan het goede adres. Wij zijn op zoek naar jou!

 

De Taalklas

De Taalklas is gevestigd op het eiland Tholen en is dé plek voor primair onderwijs voor nieuwkomers op het eiland. In een periode van gemiddeld 1,5 jaar krijgen de leerlingen vier ochtenden per week les van leerkrachten met expertise in NT2 en trauma-sensitief lesgeven. In de middaguren gaan de leerlingen terug naar hun stamschool in de omgeving waar zij wonen en daar volgen zij zoveel mogelijk het reguliere programma.

 

Hoe kun jij bijdragen als leerkracht?

Je kunt met weinig informatie een beginsituatie inschatten wat betreft schoolervaring en taalvaardigheden van een kind. Als leerkracht kun je communiceren over problemen met een leerling die de taal niet spreekt, je hebt aan weinig woorden genoeg om een beeld te vormen van de sociaalemotionele – en morele ontwikkeling van het kind, wat soms traumatische ervaringen heeft. Je bent flexibel in denken en handelen en kan omgaan met steeds veranderende omgevingsfactoren zonder de kwaliteit van het lesgeven aan te tasten.

 

Jouw kracht!

Je hebt affiniteit met de doelgroep en kiest hier bewust voor. Je hebt empathisch vermogen, bent communicatief vaardig, stressbestendig en kan flexibel omgaan met planningen, lesvoorbereidingen en groepsindelingen. NT2 onderwijs is jou bekend en je hebt kennis en vaardigheden om les te geven aan leerlingen zonder onderwijservaring. Je bent goed in het actief taalgebruik stimuleren, differentiëren, motiveren en leerlingen leren leren. Je eigen les ontwerpen spreekt jou aan als passende methodes ontbreken. Organisatorisch ben jij sterk, daardoor weten leerlingen precies wat ze moeten doen en met welk doel.

 

Wat bieden wij jou?

Een werkplek in een gedreven team dat de kinderen tot ontwikkeling laat komen, zowel in het leren als in persoonlijke ontwikkeling. De aanstelling is voor de duur van een jaar voor 0,4-0,6 wtf. Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Startdatum zo snel mogelijk in overleg.

 

Interesse? Solliciteren!

Wil je meer weten over deze leuke functie? Dan kun je contact opnemen met Marian Borgerdijn
06-43746734, of een mail sturen naar taalklas@octho.nl. Ben je enthousiast? Stuur dan jouw cv naar Anneloes Bil, staffunctionaris P&O, via a.bil@octho.nl. Het gesprek plannen we in overleg met elkaar.