Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Onderwijs


Functiesoort:

Docent - Voortgezet Onderwijs


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

n.v.t.


Uren:

16 tot 24 uur


Regio:

Zuid-Beveland


Salaris indicatie:

€3019 - €5329Contactgegevens

Bezoekadres:

OZEO

Kleverskerkseweg 49

4338 PB Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Personeel & Organisatie Ozeo

0118-745011www.ozeo.nl

Vacaturenummer:

V202309130032

Solliciteer

Docent met stage-coördinerende taken

OZEO - De Wissel, Goes

Einddatum: vrijdag 13 oktober 2023

Jij wordt inténs gelukkig van het succes van de leerlingen en het ondersteunen van de collega’s. Een super meeloopdag, een kansrijke stage, een baan die bij hen past of een gaaf bedrijfsbezoek. Deze successen behalen jullie samen door iedere ochtend opnieuw het avontuur aan te gaan.

 

Docent met stage- coördinerende taken

1,0-0,6 fte

 De Wissel

Wij zijn een praktijkschool voor voortgezet onderwijs. Onze 124 leerlingen hebben moeite met de theorie en beschikken over praktische vaardigheden. Wij willen de schakel zijn tussen de leerling en de maatschappij, zodat zij zich staande kunnen houden in deze maatschappij. Dat doen we door hen voor te bereiden op een vervolgopleiding of te begeleiden naar passend werk. Hierbij vinden wij de ontwikkeling belangrijker dan het eindresultaat. Wij zetten ons met hart en ziel in om hen te laten uitblinken.

Big Picture Learning

Sinds 6 jaar werken wij volgens Big Picture Learning (BPL). Dat betekent dat al onze leerlingen samen met hun coach een uniek en persoonlijk leerplan opstellen. Het eigen leerproces staat centraal en de ouders of verzorgers worden actief betrokken door bijvoorbeeld het bijwonen van de presentaties die onze leerlingen geven over hun projecten. Stap voor stap krijgen zij minder theorielessen, meer praktijkervaring en gaan zo vol vertrouwen een maatschappelijke carrière tegemoet. Meeloopdagen, stages en bedrijfsbezoeken zijn hier een belangrijk onderdeel van.

 

Het team

Het team waarin je komt te werken bestaat uit een gedreven en gevarieerde groep mensen. Van orthopedagoog tot praktijkdocent: iedereen werkt samen. Er wordt veel gelachen, hard gewerkt en de tijd genomen voor elkaar. Om vragen te beantwoorden en elkaar te helpen.

Wat ga je doen?

Je bent een docent met stage-coördinerende taken van De Wissel. Je ondersteunt de coaches bij het uitvoeren van de stages, onderhoudt contacten met de (toekomstige) stagebedrijven, bent een vraagbaak voor coaches en werkgevers als het gaat om wet- en regelgeving m.b.t. arbeidstoeleiding. Ook draag je zorg voor de arbeidstoeleiding van een aantal leerlingen, regel je stageweken, organiseer je bedrijfsbezoeken voor de leerlingen die op deze manier meer te zien krijgen van de echte wereld, neem je deel aan de werkmomenten van de Zeeuwse Stichting Maatwerk en heb je korte lijntjes met instanties als de gemeente, UWV, SBB, enz.

Soms zijn er leerlingen die meer begeleiding nodig hebben bij het vinden van een geschikte stageplaats. Wat zijn hun kwaliteiten? Wat heeft hun interesse? Samen met de leerling probeer je hierachter te komen. Dat doe je door persoonlijke gesprekken te voeren, langs bedrijven te gaan, contact te hebben met ouder(s)/verzorger(s) en door de leerlingen te laten zien wat ze wel kunnen en waar kansen liggen. Dromen mag!

Naast de taken rondom de stages van de leerlingen verzorg je ook ongeveer 2 dagen in de week praktijklessen.

Dit breng je mee

Het talent en het geduld om leerlingen te begeleiden naar arbeidstoeleiding. Wij werken vanuit de relatie en hier werk je actief aan, ook juist met de leerlingen die het soms allemaal wat moeilijker vinden. Overzicht houden, een leerweg uitstippelen, grenzen aangeven: jij doet het goed en met gevoel. Hierdoor krijg jij respect én mensen in beweging. En snapt iemand iets niet meteen? Geen probleem! Geduldig leg jij het nogmaals uit.

Verder neem je mee:

 • een lesbevoegdheid, bij voorkeur het pabo-diploma. Ook als je een lerarendiploma hebt voor het voortgezet onderwijs, willen we graag met je in gesprek;
 • je bent een netwerker en hebt bij voorkeur al een netwerk in de regio, je legt verbindingen en bouwt aan je relaties;
 • goede communicatieve vaardigheden en daadkracht;
 • de bereidheid om jezelf verder te verdiepen in praktijkschoolleerlingen en Big Picture Learning.

 Wij bieden jou

 • een bruto maandsalaris tussen de € 3.019 en € 5.329 op basis van een fulltime dienstverband (cao voortgezet onderwijs schaal LC);
 • per 01-11-2023;
 • reiskostenvergoeding volgens kaders van het cao VO met daaraan toegevoegd een fiscale uitruilregeling;
 • alle schoolvakanties vrij en vakantietoeslag 8%;
 • eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • pensioenopbouw via ABP;
 • volop scholingsmogelijkheden en trainingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid georganiseerd door Qwestor Educatief, denk aan effectief mailbeheer, de-escalerend werken of inspiratiesessies.

Geïnteresseerd?

Wil je ook bij ons werken? Stuur dan je motivatiebrief en CV op naar de directeur van de school: Sander Vlieland, s.vlieland@ozeo.nl. Ook bij vragen of wil je op school komen kijken, dan kun je contact opnemen met Sander Vlieland, directeur De Wissel, s.vlieland@ozeo.nl of 06 16824860. De uiterlijke sollicitatiedatum is woensdag 20-09-2023. De sollicitatiegesprekken staan gepland op dinsdagmiddag 26-09-2023.

 Meer over Ozeo

Praktijkschool De Wissel is onderdeel van Stichting Ozeo. Ozeo is een organisatie voor specialistisch onderwijs in Zeeland.. Bij Ozeo werken zo’n 700 medewerkers voor ongeveer 2000 leerlingen. Ozeo heeft zeventien scholen verdeeld over drie regio’s: Walcheren, Zeeuws-Vlaanderen en de Bevelanden/Tholen. Er zijn vier scholen voor speciaal basisonderwijs, tien scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en drie scholen voor praktijkonderwijs.

Bekijk locatie