Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Terug naar overzicht Solliciteer

Criteria

Branche:

Gezondheidszorg, Welzijn


Categorie:

Medisch, Zorg


Dienstverband:

Vast

Tijdelijk


Ervaringsniveau:

Geen ervaring/Starter

Semi-Starter/Young Professional

Ervaren


Opleidingsniveau:

WO


Regio:

Zuid-Beveland

Walcheren

Zeeuws-Vlaanderen

Noord-Beveland


Uren:

meer dan 32 uur


Contactgegevens

Bezoekadres:

GGD Zeeland

Westwal 37

4461 CM Goes

Nederland


Contactpersoon:

HRM GGD Zeeland

0113 - 249400www.ggdzeeland.nl

Vacaturenummer:

V20180809006

Jeugdarts

GGD Zeeland - Westwal 37, 4461 CM Goes

Einddatum: zondag 28 april 2019

 

Gezond zijn en blijven willen we allemaal. De publieke gezondheidszorg richt zich op het voorkómen van ziekte, niet op het behandelen daarvan. Namens de Zeeuwse gemeenten en samen met onze partnerorganisaties gaan we voor Zeeuwen die een leven lang mee blijven doen. We gaan uit van een positieve kijk op gezondheid en de eigen kracht van Zeeuwen. We sluiten daarmee aan bij de veranderingen in de samenleving. Om verder te bouwen aan een innovatieve netwerkorganisatie voor Publieke Gezondheid zoeken wij momenteel een verbindende en ondernemende jeugdarts (m/v, 1 fte, 36 uur).

Samen met driehonderd collega’s werk je in een prachtige provincie aan gezondheidswinst voor alle inwoners. Als jeugdarts ben je samen met je collega’s in een zelf-organiserend team verantwoordelijk voor het bevorderen en beschermen van de gezondheid van kinderen in de leeftijd van 0-19 jaar. Het gaat vooral om de momenten in het leven die er echt toe doen als het gaat om gezond zijn en blijven. Op die momenten is extra aandacht voor gezondheid belangrijk en is er met vroeg signaleren grote gezondheidswinst te behalen.

 

Wat doe je?

 • Je verricht preventieve gezondheidsonderzoeken bij kinderen, geeft voorlichting en adviezen aan ouders/verzorgers en voert het Rijksvaccinatie programma uit.
 • Je registreert, analyseert, rapporteert en adviseert over de gezondheidssituatie van kinderen in jouw werkgebied.
 • Je signaleert en onderneemt actie wanneer de gezonde ontwikkeling van het kind (of groepen kinderen) in gevaar dreigt te komen. Bij de beoordeling houd je rekening met de omgeving van het kind en de ouders, de leefstijl en de gezondheidsvoorzieningen.
 • Je weet het nieuwe basistaken pakket op een flexibele manier uit te voeren
 • Je werkt intensief samen met het onderwijs en onderhoudt een breed netwerk van relaties in onder andere de gezondheidszorg, gemeenten, zorgaanbieders en maatschappelijke organisaties.
 • Je werkt intensief samen met de sociale wijkteams in jouw wijk en je kan een bijdrage leveren aan de verdere vorming van het wijkteam en de transformatie in de jeugdhulp.
 • Je neemt deel aan multi-disciplinaire overleggen zodat een optimale afstemming in zorg rondom het kind en zijn gezin gerealiseerd wordt.
 • Je bent actief betrokken bij nieuwe ontwikkelingen en je kunt collega’s en andere partijen hierbij motiveren, stimuleren en begeleiden.

 

Wie ben je?

 • Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het sociaal domein en hebt een scherp beeld van de toegevoegde waarde van de jeugdarts daarbinnen.
 • Je hebt de juiste communicatieve en verbindende vaardigheden voor een effectief contact met collega’s, kinderen en hun ouders en ketenpartners.
 • Je sluit aan bij de belevingswereld van kinderen en ouders van nu en bent digitaal van deze tijd.
 • Je bent politiek sensitief en opereert effectief in de lokale en regionale netwerken met zorgaanbieders en gemeenten.
 • Je denkt in kansen en bent resultaatgericht, in het zelf-organiserend team ontplooien jullie initiatieven en nemen jullie verantwoordelijkheid.
 • Je bent in staat probleemanalyses te vertalen naar gedragen adviezen, impactvolle begeleidingsplannen of doorverwijzingen.
 • Je bent flexibel, nieuwsgierig en staat open voor nieuwe methoden.
 • Je bent handig met digitale systemen en je bent goed georganiseerd en vlot in het werken.

 

Functie-eisen

Je bent jeugdarts KNMG (eerste fase van de opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid)  of arts M&G. BIG-geregistreerde (basis)artsen die bereid zijn de 2-jarige opleiding tot jeugdarts te gaan volgen kunnen ook reageren. Ervaring met een digitaal dossier is een pre. Je bent bereid om op verschillende locaties of andere werkdagen werkzaam te zijn. Gezien het ambulante karakter van de functie beschik je over rijbewijs-B en een auto.

 

Wat bieden wij je?

Een boeiende baan met goede arbeidsvoorwaarden waaronder vaste levensloopbijdrage, eindejaarsuitkering, ouderschapsverlofregeling, flexibele werktijden, goede studiefaciliteiten en een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring van maximaal € 5.520,- bruto per maand (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek. De gemeentelijke rechtspositie is van toepassing.

 

Meer informatie

Voor inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met Marianne van Winkelhof

(Jeugdarts) via 06 - 83 33 13 74 of Marianne.vanWinkelhof@ggdzeeland.nl

 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie? Stuur ons dan voor 11 augustus 2018 je motivatiebrief met CV via onderstaande solliciteer-button.