Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Terug naar overzicht Solliciteer

Criteria

Branche:

Industrie, Chemie


Categorie:

Automatisering, Internet

Techniek


Dienstverband:

Vast


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional

Ervaren


Opleidingsniveau:

MBO


Regio:

Zeeuws-Vlaanderen


Uren:

meer dan 32 uur


Contactgegevens

Bezoekadres:

DOW Benelux

Herbert H. Dowweg 5

4542 NM Hoek

Nederland


Contactpersoon:

HRM DOW

0115-671234nl.dow.com/nl-nl/werken-bij-dow-benelux

Vacaturenummer:

V20190814023

DCS Technician

DOW Benelux - Terneuzen

Einddatum: maandag 16 september 2019

Dow heeft een interessante en uitdagende vacature voor een DCS Technician voor onze locatie in Terneuzen, Nederland.

Omschrijving

Als DCS Technician ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse systeemonderhoud bij onze Power & Utilities afdeling.

In deze positie ben je dus van cruciaal belang voor de betrouwbaarheid van onze productiefaciliteiten. Je werkt zelfstandig aan het oplossen van storingen en het identificeren van verbeterpunten, waarbij je de juiste Statistical Process Control (SPC) technieken weet toe te passen. Daarna gebruik je Management Of Change (MOC) processen om de juiste wijzigingen te implementeren. Je bent ook bezig met de programmering voor nieuwe implementaties in de plant, als er bijvoorbeeld nieuwe instrumenten geplaatst worden.

Een groot deel van je dagelijkse werkzaamheden zullen bestaan uit programmeren. Onze plants draaien op een ouder, non-commercieel platform (MOD-5). Daarom is het belangrijk dat je zelfstandig kunt programmeren in Dowtran. Bij voorkeur heb je dus al affiniteit met programmeren in Dowtran of eventueel Fortran. Daarnaast zijn we ook bezig met de overgang naar een nieuw, commercieel platform (ABB Industrial IT), waar je mogelijk in de toekomst mee zult gaan werken.

Tijdens je werkzaamheden is het belangrijk dat je nauw samenwerkt met je collega’s van Operations en onze Engineering afdeling, zodat de juiste problemen geïdentificeerd en opgelost worden. Denk hierbij aan problemen met de operator interface of hardware. Goede communicatievaardigheden en samenwerking zijn hierbij zeer belangrijk. Als er wijzigingen in het proces plaatsvinden, zorg je ook dat de juiste collega’s geïnformeerd en getraind worden.

Kwalificaties

  • Technische MBO 4 opleiding of vergelijkbaar, bij voorkeur in proces technologie of vergelijkbaar
  • Bij voorkeur heb je ervaring in proces technologie of een productie omgeving
  • Ervaring met programmeren in een productieomgeving, bij voorkeur met Dowtran en/of Fortran
  • Je werkt zelfstandig, bent pro-actief, en beschikt over goede communicatieve vaardigheden
  • Vloeiend in Nederlands en Engels

 

Over Dow

Dow (NYSE: DOW) combineert een van de grootste technologische kennisgebieden in de chemische sector met vermogensintegratie, gerichte innovatie op wereldwijde schaal om winstgevende groei te realiseren en het meest innovatieve, klantgerichte, inclusieve en duurzame materials science-bedrijf te worden. Dows portfolio van geavanceerde materialen, industriële tussenproducten en kunststofactiviteiten levert een breed scala aan gedifferentieerde, op technologie gebaseerde producten en oplossingen voor klanten in snelgroeiende markten, zoals verpakkingen, infrastructuur en consumer care. Dow heeft 113 productielocaties in 31 landen en biedt werk aan ongeveer 37.000 mensen wereldwijd. Dow realiseerde in 2018 een pro forma omzet van ongeveer $50 miljard. Verwijzingen naar ‘Dow’, of ‘the Company’ (het bedrijf) hebben betrekking op Dow Inc. en zijn dochterondernemingen. Ga voor meer informatie naar www.dow.com of volg @DowNewsroom op Twitter.