Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Terug naar overzicht Solliciteer

Criteria

Uren:

24 tot 32 uur


Opleidingsniveau:

MBO


Contactgegevens

Bezoekadres:

Randstad

Goes / Middelburg / Terneuzen

Nederland


Contactpersoon:

Randstad Zeeland

0113-274800www.randstad.nl

Vacaturenummer:

V202002140035

Jongerenwerker

Randstad - OOSTBURG

Einddatum: zondag 15 maart 2020

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een jongerenwerker voor een gemeente op Zeeuws Vlaanderen! Wil jij graag een zinvolle baan? Een baan waarin jij verschil kan maken in het leven van vele jongeren? Dan is dit wellicht dé kans voor jou!

Jij als jongerenwerker gaat bij de Time-Out tijd spenderen met jongeren en hen problemen zo goed mogelijk te begeleiden.
De Time-Out is een bezoek/vindplaats waar jongeren met verschillende achtergronden, leeftijden (12 - 23 jaar), niveaus en interesses elkaar ontmoeten. Mede door een verschillend aanbod van activiteiten komen jongeren in contact met elkaar. De Time-Out wordt altijd bemand door 1 van de twee jongerenwerkers die een toeziend oog houden. Naast het begeleiden en ondersteunen van de jongeren in de Time-Out werkt de jongerenwerker ambulant en heeft tevens de volgende taken:

 • Verbinden van jongeren met elkaar en het stimuleren van eigen kracht.
 • Preventie gericht op vroeg signalering door middel van observeren, signaleren, informeren, voorlichten en doorverwijzen.
 • Bouwt een netwerk op en onderhoudt contacten en werkt samen met potentiële doelgroep, sleutelfiguren, relevante organisaties en vrijwilligers.
 • Specifieke doelgroep ondersteuning
 • Werkt preventief door middel van het bevorderen van jongerenparticipatie, actief burgerschap en arbeidsmarktparticipatie.
 • Signaleren van maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van jongerenwerk.

Je gaat in je rol als jongerenwerker functioneel in gesprek met de bezoekers waarbij doorvragen ontzettend belangrijk is. Je handelt waar mogelijk zelf hulpvragen af en/of geeft informatie en verwijst door waar noodzakelijk. Daarnaast regel jij alle praktische zaken voor het scholierencentrum en adviseert over verbeteringen aan de verhuurder. Ook faciliteer je cursussen die aansluiten op het beleid, gericht op preventie voor groepen jongeren.

Je gaat ook ambulant. Je neemt regie bij projecten en participatie activiteiten. Daarnaast draag je bij aan een vroege opsporing van risicofactoren zoals pestgedrag,obesitas, mishandeling, social media misbruik, gedragsproblematiek en groepsverbanden.

Tot slot ben je constant aan het observeren. Bij probleemgedrag bijvoorbeeld en ga je deze gesprekken aan. Het opstellen van een plan van aanpak komt ook aan bod.

Wat vragen wij:

 • Je beschikt over MBO 4 werk- en denkniveau en afgeronde opleiding sociaal cultureel werk, pedagogisch medewerker Jeugdzorg, jongerenwerk.
 • Je hebt kennis van de sociale kaart ten aanzien van jeugdhulp;
 • Je hebt kennis van de doelgroep, de leefwereld van jongeren en ontwikkelingen in de maatschappij;
 • Je bent klantgericht en dienstverlenend
 • Je bent in staat om jeugd en jongeren te stimuleren en te motiveren en een goede sfeer te creëren;
 • Je hebt een probleemoplossend vermogen, bent stressbestendig en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een tijdelijk arbeidsovereenkomst aan voor 32 uur in de week t/m juni 2020. Je kunt gebruik maken van het IKB (individueel keuze budget). Je ontvangt 8,33% vakantiegeld op basis van je bruto jaarsalaris. De functie is ingeschaald in schaal 8 van de CAO gemeenten.

Bij interesse ontvangen wij graag jouw motivatie en CV!

Uiteraard staat deze vacature open voor iedereen die zich hierin herkent.

Sollicitatieprocedure
Je maakt een 'mijn Randstad' account aan om te kunnen reageren op onze vacatures. Dit doe je automatisch wanneer je voor het eerst een sollicitatie afrond bij Randstad, heel eenvoudig dus. Via je 'mijn Randstad' account beheer je gemakkelijk je gegevens en gaan je volgende sollicitaties nog sneller!