Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Industrie, Chemie


Dienstverband:

Tijdelijk

ZZP/Freelance/Interim


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

WalcherenContactgegevens

Bezoekadres:

Arkema B.V.

Europaweg Zuid 2

4389 PD Ritthem

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Beau Hoek

0113-617000www.arkema.com/en/

Vacaturenummer:

V202007300039

Solliciteer

Manager Customs

Arkema B.V.

Einddatum: zaterdag 29 augustus 2020

Wil jij een belangrijke spil zijn binnen een organisatie waarin jij met veel stakeholders schakelt? Schetsen wij hier jouw situatie? Na jouw studie gerelateerd aan de Logisitiek en Customs ben jij aan de slag gegaan op de Customs afdeling in een internationale omgeving. Maar nu ben jij toe aan een volgende stap en wil jij aan de slag als zzp-er of werk jij al als zzp-er. Deze stap betekent voor jou een functie met veel verantwoordelijkheid en uitdaging. In onze organisatie is jouw bijdrage belangrijk om compliant te zijn aan wet- en regelgeving maar ook om de wensen vanuit Corporate Customs en de plants te waarborgen en processen goed neer te zetten.

In deze functie ben jij de schakel tussen logistiek, tax en corporate customs maar ook de plants. Jij bent betrokken bij adviezen over mogelijke oplossingen en het beperken van risico’s op het gebied van douane. Jij bepaalt onder andere welke vergunningen nodig zijn en begeleidt de aanvraagtrajecten van de vergunningen waaronder de AEO.

Jij zorgt ervoor dat alles binnen de gestelde kaders verloopt en de targets t.a.v. het aantal op te lossen vraagstukken per dag en de kwaliteit hiervan worden behaald. Tevens weet jij het werk precies zo te verdelen en de afdeling Supply Chain zodanig te ondersteunen dat alles zonder problemen tot volle tevredenheid van onze interne en externe stakeholders verloopt. Jij bent het aanspreekpunt!

Jij draagt zorg voor correcte procesbeschrijvingen in het Engels en rapporteert rechtstreeks aan Corporate Customs, de Managing Director en CFO van Arkema B.V.  

Wie zijn wij?

Arkema B.V. is een producent van verschillende chemicaliën voor diverse doeleinden, in o.a. de kunststofindustrie, composietmaterialen, coatings en de olie- en gasindustrie. Daarnaast heeft Arkema B.V. als groep innovatief hoog in het vaandel en zijn wij druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen gerelateerd aan o.a. nieuwe vormen van energie en watermanagement. Het hoofdkantoor in Nederland ondersteunt de Nederlandse fabrieken in Rotterdam, Brummen en Vlissingen en bestaat uit drie afdelingen; Operations, Sales en een Shared Services Center met Finance, IT, SHE, inkoop en HR.

Jouw standplaats is Rotterdam of Vlissingen, maar jij werkt voor alle drie de locaties.

Wat verwachten wij van jou?

 • Jij hebt een afgeronde HBO-opleiding gerelateerd aan douane (bij voorkeur de opleiding MCTA via evofendex).

 • Jij hebt ongeveer 2-5 jaar werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie in een Internationale productieomgeving. Ervaring in de chemie is een pré.

 • Jij hebt kennis van zowel Nederlandse als Europese wetgeving en richtlijnen op het gebied van douane en belastingen.

 • Jij hebt kennis en ervaring met SAP.

 • Vanwege de Engelse voertaal binnen Arkema B.V. verwachten wij uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

 • Jij bent sterk en open in je communicatie, jij kan op alle niveaus met stakeholders communiceren.

 • Jij hebt een sterk analytisch vermogen, handelt kostenbewust en bent stressbestendig.

 • Jij zoekt graag de samenwerking op met jouw collega’s, daarnaast kun je prima zelfstandig werken.

Wat wij jou bieden

 • Een contract voor 6 maanden om alles op te zetten en in te regelen.

 • Na deze periode een vaste inhuur op basis van projecten en wat verder nodig is.

 • Een enthousiast en solidair team, als team werken wij aan het gezamenlijke resultaat.

 • Een uitstekend salaris passend bij jouw opleiding en ervaring.

Reageren?
Stuur ons je CV met motivatie via onderstaande solliciteer-button.