Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO

HBO


Branche:

Dienstverlening

Agri, Landbouw, Visserij


Functiesoort:

Overig


Dienstverband:

Vast


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Noord-BevelandContactgegevens

Adres:

ZLTO

Noordlangeweg 42/B

4486 PR Colijnsplaat

Nederland


Postadres:

Postbus 100

5201 AC 's-Hertogenbosch

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Jasmine van den Berg-Twist

+31 73 21 73 384www.zlto.nl

Vacaturenummer:

V202009040102

Solliciteer

Regionaal Belangenbehartiger, regio Zeeland

ZLTO

Einddatum: zondag 04 oktober 2020

Als Regionaal Belangenbehartiger (regio Zeeland) behartig jij samen met je directe collega’s, op lokaal en regionaal vlak, de belangen van onze leden op diverse aandachtsgebieden. Denk aan het totale omgevingsbeleid, fauna, water, plant en dier en regionale energietransitie. Jij weet voor  onze leden via integrale gebiedsaanpakken bedreigingen om te zetten in kansen. Hiermee draag je direct bij aan een van de belangrijkste doelen van ZLTO; het wegnemen van knelpunten en het langetermijnperspectief van boeren en tuinders verbeteren en/of veilig stellen. Zo gaan wij proactief te werk, winnen dossiers en weten we daardoor perspectief te creëren voor onze leden.

Je werkt binnen een team van Regionaal Belangenbehartigers met elk een eigen werkgebied. Samen met het subteam Belangenbehartigers met elk een eigen specialisatie en het subteam Public Affairs, maak je onderdeel uit van de afdeling Belangenbehartiging. 

Wat ga je doen?
Jij zorgt dat je goede contacten hebt in het veld waarmee je inzicht krijgt in de behoeftes van onze leden. Daarnaast zorg jij dat er kennis en informatie wordt uitgewisseld tussen onze belangenbehartigers, leden, bestuurlijk verantwoordelijken en stakeholders binnen de regio Zeeland. Jij groeit uit tot een van de sleutelspelers van ZLTO in de regio Zeeland en weet als geen ander de verbinding te maken met leden en stakeholders.

  • Je inventariseert behoeften en vertaalt deze naar integrale gebiedsprocessen, lobby en belangenbehartiging. Dit bereik je o.a. door; het organiseren van acties, het benutten van kansen, het benoemen van maatschappelijke tegenprestaties, het deelnemen aan bijeenkomsten en overleggen.
  • Je voert structureel en proactief overleg met relevante stakeholders binnen jouw speelveld en weet draagvlak te creëren om resultaten voor onze leden binnen te halen.
  • Je bent het gezicht voor individuele leden binnen de regio Zeeland voor allerhande omgevingsissues en knelpunten en helpt leden het groter geheel te overzien. Je weet deze signalen te vertalen in een succesvolle lobby die je samen met bestuurders voert.
  • Je signaleert (commerciële) kansen die je doorlegt aan je collega’s van de teams Advies en Programma’s. Hiermee draag je bij aan de (commerciële) doelstellingen van ZLTO.
  • Je zorgt, samen met jouw collega’s van de afdeling Leden & Marketing, voor communicatie en informatievoorziening naar leden en niet-leden over de ontwikkelingen in de regio Zeeland op de verschillende thema’s en sectoren. Je zorgt dat de standpunten en behaalde resultaten van ZLTO gedeeld worden.


Wat breng jij mee?
Je bent een verbindende netwerker die midden in het agrarisch speelveld staat in de regio Zeeland. Jij weet de vraag achter de vraag te achterhalen en hierdoor de behoeften op tafel te krijgen. Jij weet als geen ander de verschillende stakeholders en ondernemers bij elkaar te brengen en daaruit (commerciële) kansen te vinden. Je kunt snel schakelen tussen de verschillende taken en laat je je niet van je stuk brengen door acute (crisis) situaties waarbij jouw input wordt gevraagd.

Daarnaast:

  • Ben je fulltime (40 uur) beschikbaar;
  • Heb je minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding met 3 tot 5 jaar werkervaring, bij voorkeur binnen een soortgelijke functie en/of de land- en tuinbouw en/of de diverse sectoren;
  • Heb je sterke communicatieve en contactuele vaardigheden;
  • Heb je ervaring met stakeholdermanagement;Ben je klantgericht, ondernemend en weet je anderen te overtuigen met jouw overtuigingskracht. 

 

Over ZLTO
ZLTO heeft als vereniging voor boeren en tuinders 175 jaar ervaring binnen de meest innovatieve sector van Nederland. We werken daarbij vanuit de visie ‘Boeren hebben een oplossing’. Bij ZLTO werken we met zo’n 150 collega’s iedere dag aan de positie van boeren en tuinders in Brabant, Zeeland en Zuid-Gelderland, en uiteindelijk, in heel Nederland.

Je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen en te groeien binnen onze organisatie. Vrijheid betekent ook dat je vrij bent om je eigen tijd in te delen, en of je vanuit ons moderne kantoor in Colijnsplaat, Den Bosch of vanuit huis werkt. 
Binnen ZLTO kun je meedoen aan verschillende (sport)activiteiten georganiseerd door onze personeelsvereniging en de vitaliteitsclub. Zo leer jij je collega’s nog eens op een andere manier kennen!

Meer weten of direct solliciteren?
Heb je nog vragen over deze functie? Kees van Heesbeen (manager Belangenbehartiging) geeft je graag een antwoord op deze vragen. Je kunt hem bereiken via 06 21 23 25 92.

Wil je direct solliciteren? Dat kan via onderstaande solliciteer-button.