Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO

HBO


Branche:

Onderwijs


Functiesoort:

Management, Directie


Dienstverband:

Vast


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Zuid-BevelandContactgegevens

Bezoekadres:

Stichting De Korre

Deestraat 3

4458 AJ 's Heer Arendskerke

Nederland


Contactpersoon:

Personeelsadministratie

0113-569108www.dekorre.nl

Vacaturenummer:

V202009110010

Solliciteer

Directeur ZMLK- en Mytylonderwijs

Stichting De Korre

Einddatum: zaterdag 26 september 2020

Jouw doorleefde visie op ZMLK- en/of Mytylonderwijs geeft je de ruimte om met je team koers te bepalen voor De Sprienke en de Deltaschool in Goes. Deze rol biedt veel vrijheid aan een ervaren leider die inspireert en verbindt. Het is een combinatie van meedenken op strategisch niveau en dagelijks met je voeten in de klei staan van de uitdaging en complexiteit die deze onderwijsvormen met zich meebrengen.

Wat houdt de functie in?

Als directeur geef je integraal leiding, wat inhoudt dat je breed verantwoordelijk bent voor:

 • Onderwijs. Je hebt een duidelijke visie op de ontwikkeling van het specialistische onderwijs dat onze kinderen nodig hebben. Vanuit jouw strategische inzicht schep je kaders voor je team of help je hen om deze uit te werken naar een vorm die past bij hun leerlingen. Je creëert een veilige omgeving zodat medewerkers hun professionele ruimte kunnen ontdekken en benutten.
 • Personeel. Als directeur ben jij eindverantwoordelijk voor de personele bezetting van de scholen. Je stuurt 25 medewerkers direct aan (teamleiders, team bewegen, ondersteunende functionarissen). Mede door de complexe setting van uiteenlopende doelgroepen en teams is er behoefte aan een directeur die de verbinding opzoekt en medewerkers aan elkaar verbindt vanuit een eenduidige visie en vertrouwen.
 • Financiën en bedrijfsvoering. De jaarlijkse begroting van de scholen bedraagt circa    € 5,5 miljoen euro per jaar. Het grootste deel van de bekostiging komt vanuit OC&W via de samenwerkingsverbanden passend onderwijs. Een beperkt deel zijn zorgmiddelen vanuit gemeenten.
 • Zichtbaarheid. Jij bent het gezicht naar buiten. Denk hierbij aan ouders en MR, gemeenten, samenwerkingsverbanden passend onderwijs en zorgaanbieders. Maar ook het gezicht van het Mytylonderwijs in de regio. Je benut je netwerk ten behoeve van de school en (toekomstige) onttwikkelingen.                                                                                                                                                                                                                                               

Je neemt deel aan het directieberaad van Stichting de Korre. Deze bestaat uit 3 directeuren en de voorzitter college van bestuur die bestuurlijk verantwoordelijk is. In het directieberaad bepalen we de kaders waarin de scholen functioneren.

Wie zijn wij?

Stichting de Korre geeft scholing aan 500 kinderen in de leeftijd van 4-20 jaar. We doen dat op 4 scholen in Zeeland.

De Deltaschool (ZMLK, verdeeld over 2 locaties) en De Sprienke (Mytylonderwijs) in Goes hebben 223 leerlingen. Zij hebben een zeer uiteenlopende zorg- en onderwijsvraag en met name De Sprienke is een unieke en complexe school. Het SO van de Deltaschool werkt nauw samen met SBO, kinderopvang en jeugdzorg in een IKC. In totaal werken er 123 medewerkers (80 fte) op deze scholen. Het onderwijspersoneel is verdeeld in 4 teams met 3 teamleiders. Sinds het vertrek van de vorige directeur is een interim-directeur aangesteld.

De teams bestaan uit ervaren onderwijsprofessionals die dicht betrokken zijn bij hun leerlingen. Er is vooral een sterke verbondenheid binnen de verschillende teams. De onderwijskwaliteit op de scholen is goed.

Wie zoeken wij?

Een stevige persoonlijkheid met een doorleefde visie op ZMLK- en/of Mytylonderwijs. Je denkt out-of-the-box en inspireert anderen om dat ook te doen. Natuurlijk staat de ontwikkeling van kinderen bij jou altijd op nummer één.

Je bent de man of vrouw bij wie mensen zich snel op hun gemak voelen. Je beweegt je eenvoudig tussen teams, leerlingen en ouders en je hebt humor. Als ervaren leider ben je niet bang om vrijheid te geven. Je houdt het grotere doel voor ogen en geeft je team de ruimte om daar zelf vorm aan te geven vanuit hun professionele ruimte. Wanneer je samen koers hebt bepaald, hou je je daaraan vast, ook als dat weerstand oplevert. Je legt uit waarom je doet wat je doet en blijft in verbinding.

Voor de bedrijfsvoering is het belangrijk dat je thuis bent in onderwijsfinanciën en ervaring hebt als integraal verantwoordelijke in het onderwijs.

Voor het directieberaad vragen we ervaring in beleidsontwikkeling en actuele kennis van onderwijs- en ontwikkelingen binnen het ZMLK- en Mytylonderwijs.

Wij bieden:

 • Salaris van maximaal € 5.990 per maand. (D13, cao voor primair onderwijs);
 • Vast contract;
 • Reiskostenvergoeding volgens kaders van de CAO PO met daaraan toegevoegd een fiscale uitruilregeling;
 • Tunnelkostenvergoeding;
 • Vakantietoeslag (8%);
 • Eindejaarsuitkering (6,3%);
 • Pensioensopbouw via ABP;
 • Scholingsmogelijkheden;
 • Zoveel als mogelijk vrij tijdens de schoolvakanties;
 • Verhuiskostenvergoeding binnen de kaders van het CAO PO;
 • Indien gewenst hulp bij het vinden van een baan voor je partner;
 • ICT middelen als laptop, tablet, telefoon worden uiteraard voorzien.

 

Wie ben jij?

Is deze functie jou op het lijf geschreven? Dan komen we graag met je in contact!

Stuur je motivatie en cv via onderstaande solliciteer-button. We willen vooral weten wat jou drijft. 

Voor inhoudelijke vragen neem je contact op met Frank van Esch, voorzitter College van Bestuur. Hij is bereikbaar op 06-43507308.

De uiterlijke sollicitatiedatum is 25-9-2020. Uiterlijk 28 september ontvang je van ons een telefonische reactie op je sollicitatie.

De eerste gesprekken staan gepland op 5 en 7 oktober 2020; de tweede gespreksronde op 13 oktober.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.