Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Overig


Dienstverband:

Vast


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional


Regio:

WalcherenContactgegevens

Bezoekadres:

Provincie Zeeland

Provinciehuis

Abdij 6 Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Team P&O provincie Zeeland

0118-631011www.zeeland.nl

Vacaturenummer:

V202009160004

Solliciteer

Adviseur programmeren voor beheer en onderhoud provinciale infra

Provincie Zeeland - 4331BK, Middelburg

Einddatum: zondag 04 oktober 2020

De provincie beheert 400 km wegen, 106 km parallelwegen en 281 km fietspaden met ingelegen bruggen, tunnels en viaducten. Ook de instandhouding van de Zeelandbrug, het Kanaal door Walcheren met bijbehorende sluiscomplexen en bruggen alsmede de aanlandingsvoorzieningen van het fietsvoetveer te Vlissingen en Breskens valt onder verantwoordelijkheid van de afdeling Infrastructuur & Vastgoed.

Waarom:

De afgelopen jaren is assetmanagement als leidend principe omarmt binnen het beheren en onderhouden van de provinciale infrastructuur. In maart 2018 hebben PS het Beheerkader Infrastructuur vastgesteld. De principes van assetmanagement zijn ook organisatorisch doorgevoerd in de afdeling Infrastructuur en Vastgoed; zo werkt het team programmeren samen met team plannen & voorbereiden en team projecten aan (de voorbereiding van) het meerjarige beheer en onderhoud van de (vaar)wegen. In opdracht van het programma regionale bereikbaarheid en de opgave slimme mobiliteit wordt gewerkt aan een toekomstbestendige infrastructuur voor Zeeland.

Vanwege vertrek (interne doorstroom) van een adviseur zoeken we een opvolg(st)er die inhoud geeft aan de continue verbetering van het werkproces binnen de afdeling. Dat doe je samen met je collega-adviseurs binnen het team programmeren en op alle onderdelen van de beheercyclus, waarbij jij je met name richt op de financiële verwerking en verantwoording.

Wat:

Het team programmeren kent 4 belangrijke pijlers:
 1. Planning & beheren - Hoe kunnen we beter vooruit kijken
 2. Dienstverlening - Hoe organiseren we dat steeds beter
 3. Continue verbeteren (projecten) - Wat kan beter
 4. Informatiemanagement - Data op orde
Op verschillende onderdelen lever je als adviseur programmeren een bijdrage aan alle 4 de pijlers waaraan je samen met de collega's binnen het team werkt. Daarbij ligt het accent in jouw functie op:
 • De coördinatie, samenstelling en actualisatie van het meerjarenprogramma voor de instandhouding van de provinciale infrastructuur conform de principes van assetmanagement;
 • Het integraal voorbereiden van de input namens de afdeling I&V aan de provinciale planning & controlcyclus. Dat bestaat uit de beleidsmatige en cijfermatige bijdrage aan de Voor- en Najaarsnota, de Begroting, de Jaarstukken en de Kwartaalgesprekken en daarbij behorende rondes budgetbewaking;
 • Het (proactief) adviseren en informeren van het coördinatieteam en de budgethouders binnen de afdeling;
 • Het vervullen van de rol van intermediair tussen de afdeling I&V en de afdeling Financiën;
 • Diverse algemene beleidsmatige taken, die gericht zijn op het efficiënt beheren van de provinciale infrastructuur;
 • Tevens ben je binnen de afdeling (eind) verantwoordelijk voor de afhandeling aansprakelijkstellingen door derden op gebied van (vaar)wegbeheer (schadeclaims).

Hoe:

Je werkt vanuit het team programmeren binnen de afdeling Infrastructuur en Vastgoed samen met je collega adviseurs aan de 4 genoemde pijlers. Daarbij ligt het accent ligt op het steeds beter laten verlopen van de voorbereiding door de assetbeheerders binnen het plannen & voorbereiden. Je bent aanjager en bewaakt de planning en hebt oog voor het continu verbeteren van werkprocessen. Je werkt daarbij nauw samen je collega-adviseurs en adviseert het coördinatieteam (afdelingsmanager, de 2 team coördinatoren en unitmanager BTD) aan de gewenste acties.

Wie:

 • Je hebt een WO werk- en denkniveau en een afgeronde relevante WO-opleiding in de richting van financiën (bijvoorbeeld bedrijfseconomie). Bij voorkeur aangevuld met 3 tot 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je kunt snel schakelen tussen de verschillende onderwerpen waarbij je wordt betrokken;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband opereren;
 • Een technische achtergrond is niet noodzakelijk, maar enige affiniteit met het vakgebied van (provinciale) infrastructuur is een pré;
 • Het werken met Excel kent geen verrassingen voor jou en je hebt ervaring met Unit4 of een vergelijkbaar financieel systeem;
 • In je advisering heb je oog voor zowel de planning als ook de kwaliteit en zorgvuldigheid van het proces;
 • Je herkent tijdig bestuurlijk gevoelige dossiers en kan daarop doelgericht adviseren.

Startdatum:

z.s.m. maar in goed overleg

Overige informatie:

Het gaat om een opdracht van 36 uur per week (1,00 fte). Het betreft een functie voor onbepaalde tijd. Je krijgt een in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar.

Schaal 11 (min. €3.471 en max 4.959) is van toepassing op deze opdracht.

Reageren:

Heeft bovenstaande omschrijving je interesse gewekt en wil je hierop reageren? Zorg er dan voor dat je reactie uiterlijk 4 oktober 2020 binnen is.

Meer informatie bij:

Martijn Hoosemans, mj.hoosemans@zeeland.nl / 06 2572 6535 of Coen Verhoeve caj.verhoeve@zeeland.nl / 06 2890 4016

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) dient overgelegd te worden.

De Provincie Zeeland heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden. En daarnaast ruime mogelijkheden voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Zo kennen we een persoonlijk opleidingsbudget en hebben we een uitgebreide kalender met aanbod in workshops en korte opleidingen. Maar hebben we ook op het gebied van vitaliteit ruime mogelijkheden.

Meer informatie over de organisatie kun je vinden op www.zeeland.nl

Gesprekken vinden plaats in week 42.