Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Onderwijs


Functiesoort:

Docent - HBO Onderwijs


Dienstverband:

Tijdelijk


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

16 tot 24 uur

24 tot 32 uur


Regio:

WalcherenContactgegevens

Adres:

HZ University of Applied Sciences

Edisonweg 4

4382 NW Vlissingen

Nederland


Postadres:

Postbus 364

4380 AJ Vlissingen

Nederland


Contactpersoon:

Afdeling Personeel & Organisatieontwikkeling

0118 - 489000www.hz.nl

Vacaturenummer:

V202011200011

Solliciteer

Docent Engineering

HZ University of Applied Sciences

Einddatum: donderdag 03 december 2020

 0,6 fte

Trots! Zo voel jij je als je de ontwikkeling van jouw studenten ziet. Als ze binnenkomen als eerstejaars en aan het eind van hun studie wanneer ze met hun diploma op zak de arbeidsmarkt op gaan als professionele en competente ingenieurs. Als docent Engineering wil je dat ze de beste worden in dit vakgebied. Daarom krijg je van ons volop vertrouwen en ruimte om jouw praktijkervaring over te brengen en ook om jezelf continu te blijven ontwikkelen. Je krijgt toegankelijke collega’s die elkaar steunen en van elkaar leren. Zit het in je om docent te worden en ben jij de teamplayer die met ons wil bouwen aan de beste opleiding Engineering van Nederland? Solliciteer dan op de vacature van docent Engineering in Vlissingen en wordt samen met ons en de studenten die top-opleiding!

Jouw werk als docent engineering
Bij HZ draait alles om persoonlijk en praktijkgericht onderwijs dat zich kenmerkt door het leren van het doen van toegepast onderzoek. Breng je jouw kennis en ervaring op het gebied van onderzoeksmethoden en technieken in en werk je samen met de studenten aan real –life onderzoeksopdrachten? Dan breng je belangrijke expertise in ons team (ongeveer 12 fte). En om ervoor te zorgen dat het onderwijs aangesloten blijft bij de hedendaagse praktijk, ben je zelf constant bezig met maatschappelijke trends, nieuwe ontwikkelingen en wet- en regelgeving. Want jij bedenkt de praktische oplossingen voor morgen vanuit je expertise. Daarnaast benut je deze kennis ook volop bij de lessen die jij gaat verzorgen. Wellicht doe je dat in combinatie met een deeltijd baan elders of een eigen bedrijf. Je werkt veel samen met jouw collega’s en jullie dagen elkaar uit om de opleiding te innoveren. Jij bent de energieke docent engineering die vol enthousiasme:

 • lesgeeft. Dit doe je op een coachende manier, zodat jouw studenten praktijkgerichte opdrachten met succes afronden.
 • ontwikkelingen nauw in de gaten houdt en dit toepast in het onderwijs. Je bezoekt bijvoorbeeld seminars en je doet onderzoek in een onderzoeksproject.
 • zich bezighoudt met de onderwijsontwikkeling om de opleiding aangesloten te houden bij de hedendaagse praktijk.
 • als studieloopbaanbegeleider ingezet wordt.

 

Werken bij HZ University of Applied Sciences: de persoonlijke hogeschool
Met 4.800 studenten, 500 medewerkers en 25 hbo-opleidingen is HZ University of Applied Sciences (HZ) in Zeeland een kleine, persoonlijke hogeschool te noemen. We bieden bacheloropleidingen, (schakel)cursussen, een masteropleiding, post-hbo-opleidingen en Associate degrees. Werken bij de HZ betekent werken in een levendige omgeving waar geen een dag hetzelfde is. Waar de docenten de namen van hun leerlingen kennen. En waar de lijnen kort zijn. Of je nu werkt als docent, conciërge, marketingmedewerker, ICT’er, P&O-adviseur of financieel manager: samen vorm je met jouw collega’s een team van professionals die onze studenten klaarstoomt voor de (internationale) arbeidsmarkt. En wist je dat we al jaren op rij in de top-3 van beste hogescholen van Nederland staan?

Het zit in je
Met plezier deel jij jouw kennis. Of dit nou aan studenten is of aan docenten: jij krijgt er energie van. Maar de ontwikkelingen in de techniek gaan snel. Daarom heb je zelf ook een lerende en nieuwsgierige houding. Je bent dus in staat om zelfstandig je eigen ontwikkeling bij te houden en vorm te geven. Dat kan in overleg ook, door actief bij te dragen aan projecten en onderzoeken bij de lectoraten. Ook ben je extravert, sociaal, sterk gedreven en pro-actief. Daarnaast heb je als docent:

 • een afgeronde WO- of masteropleiding in de richting van Energie en procestechnologie, Werktuigbouwkunde of Engineering.
 • ruime ervaring op het gebied van thermodynamica, regeltechniek en/of procestechnologie en een breed netwerk hierin.
 • goede Nederlandse taalvaardigheden. En omdat de HZ een tweetalige instelling is, kun jij je ook prima redden in het Engels.

 

Groei met ons mee
We geloven dat toekomstbestendig onderwijs begint bij onze medewerkers. Daarom bieden we je – naast een levendige werkomgeving ook:

 • een tijdelijke aanstelling als docent in schaal 11, voor 1 jaar. Verlenging van deze aanstelling is afhankelijk van persoonlijk functioneren en formatieve ruimte.
 • een bruto maandsalaris tussen de € 3658,64 en € 5026,85 op fulltime basis.
 • een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en mogelijk een tegemoetkoming in de reiskosten.
 • mogelijkheden om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken.
 • ondersteuning bij het behalen van een didactische aantekening als je die nog niet hebt. Je hebt geen onderwijsbevoegdheid nodig om als hbo-docent aan de slag te gaan, maar moet wel bereid zijn om deze bevoegdheid te halen en in je vakmanschap als docent te investeren.


Solliciteren
Ben jij de docent die vol trots zijn of haar kennis doorgeeft aan de student? Solliciteer dan direct, maar vóór 3 december 2020, via de sollicitatiebutton. Toch liever eerst wat meer informatie? Opleidingscoördinator Gerben Huiszoon kan je alles vertellen over deze functie. Je kunt hem bellen op +31 6 16 91 79 43.

Word je uitgenodigd op gesprek? Dan zal de eerste gespreksronde plaatsvinden op 7 december 2020 en als je wordt uitgenodigd voor een tweede gespreksronde dan staat op 10 december het geven van een gastles gepland.

 

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.