Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Industrie, Chemie


Functiesoort:

Techniek


Dienstverband:

ZZP/Freelance/Interim


Ervaringsniveau:

Semi-Starter/Young Professional


Regio:

Zeeuws-VlaanderenContactgegevens

Bezoekadres:

De Pooter

Oranjestraat 5

4571 HN Axel

Nederland


Contactpersoon:

De Pooter Personeelsdiensten

088-1348300www.depooter.nl

Vacaturenummer:

V202101140004

Solliciteer

Mechanical Design Engineer

De Pooter - 4542NM, Hoek

Einddatum: maandag 15 maart 2021

Voor Dow zijn we opzoek naar een Mechanical (Static equipment) design engineer.

De Mechanical (Static equipment) design engineer behandelt statische apparatuur zoals: drukvaten, alle soorten warmtewisselaars (shell & tube, plaat & f...

Wat doe je als Mechanical Design Engineer?
Verantwoordelijkheden:
 • Voorbereiding van onderzoek en orderpakketten, technische evaluatie van offertes, opvolging van technische documentatie en coördinatie met teamleden uit de andere disciplines zoals proces, civiel, piping, instrumentatie & elektra en bouw.
 • Ontwerpen van bestaande Statische apparatuur die moet worden aangepast
 • Hulp bij het oplossen van problemen in bestaande installaties
 • Coördineren van de mechanische (statische apparatuur) engineeringactiviteiten van ons centrale ingenieursbureau in India

Wat kun je?
Functie eisen:
 • Minimum Bachelordiploma in Werktuigbouwkunde.
 • 5-10 jaar ervaring op het gebied van Werktuigbouwkundige (Statische apparatuur) ontwerptechniek
 • Werk ervaring bij een engineeringbedrijf zou als een voordeel worden beschouwd.
 • Het vermogen om effectief te werken met een grote verscheidenheid aan mensen, inclusief andere disciplines en leveranciers.
 • Sterke schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
 • Vloeiend in Nederlands en Engels
 • Vakkundig in het gebruik van Microsoft-software.

Wat krijg je?
Ik bied jou een fulltime functie voor minimaal 2 jaar bij een groot chemisch bedrijf. Naast je normale salaris krijg je een 13e maand, 28 vrije dagen, reiskostenvergoeding (19 ct per km, maximaal 75 km enkele reis) en worden eventuele tunnelkosten vergoed. Verder bieden wij de mogelijkheid tot deelname aan een collectieve zorgverzekering.

Goed om te weten: Vanwege de huidige COVID-19 maatregelen is de sollicitatieprocedure wat veranderd. Voorheen zou ik je graag uitnodigen voor een gesprek bij ons op kantoor. Helaas is dit tijdelijk niet mogelijk. Uiteraard is hier een oplossing voor! Je wordt, na sollicitatie, uitgenodigd voor een intakegesprek per telefoon of via video bellen. Samen met jou bespreek ik je CV, wensen en de mogelijkheden die ik voor je heb. Op basis daarvan kunnen we jouw CV voorstellen bij opdrachtgevers die jij interessant vindt. Wanneer dit leidt tot een positieve reactie, word je uitgenodigd voor een telefonisch of digitaal gesprek. Op basis daarvan beslist de opdrachtgever of je een salarisvoorstel krijgt.

Waar ga je werken?
Dow Benelux B.V. is een dochteronderneming van The Dow Chemical Company. Bij Dow Benelux werken vele medewerkers dagelijks aan innovaties. Dit doen zij door wetenschappelijke inzichten te combineren met technologische kennis. Zo leveren zij duurzame bijdragen aan het oplossen van de meest dringende problemen in de wereld, zoals de behoefte aan schoon drinkwater, het opwekken van duurzame energie en het verbeteren van de landbouwproductiviteit. De geschiedenis van Dow in de Benelux begint in 1955 met de opening van een handelskantoor. Inmiddels is Dow Benelux uitgegroeid tot een toonaangevende speler. Circa 2000 gedreven medewerkers werken vanuit 6 vestigingen en 20 fabrieken in Nederland en België aan toonaangevende producten en oplossingen. De kunststoffen en chemicaliën die in de Benelux worden geproduceerd vinden hun weg naar klanten en markten in de hele wereld. Het hart van Dow in de Benelux ligt in Terneuzen. Dow Terneuzen is met 17 fabrieken en ongeveer 1700 medewerkers de op één na grootste productielocatie van the Dow Chemical Company. Als één van de grootste werkgevers van Zeeuws-Vlaanderen draagt Dow bij aan het economische en maatschappelijk succes van deze regio.