Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO

MBO


Branche:

Gezondheidszorg, Welzijn


Functiesoort:

Medisch, Zorg

Overig


Dienstverband:

Vast


Uren:

24 tot 32 uurContactgegevens

Adres:

Tragel

Sterredreef 50

4567 BL Clinge

Nederland


Postadres:

Sterredreef 50

4567 BL Clinge

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. recruitment Tragel

0114382040www.tragelzorg.nl

Vacaturenummer:

V202101140006

Solliciteer

Begeleider Specifieke Doelgroepen MVB

Tragel - Tragel

Einddatum: vrijdag 26 februari 2021

Vind jij het een uitdaging mensen met een matig tot licht verstandelijke beperking dagelijkse structuur te bieden? Grijp je kans, ga aan de slag als begeleider Specifieke Doelgroepen MVB!

 

Bij Tragel doet iedereen mee. Ontwikkeling van talenten van bewoners en cliënten vinden we belangrijk, en jij ook! Samen werken we aan een goed leven en het bieden van een zinvolle dag invulling. Meedoen in de maatschappij waar het kan en in een beschermde omgeving als dat nodig is. Iedereen is anders.

Waar ga je aan de slag?

Je gaat aan de slag op woonlocaties Sterredreef 38 én Kapelledreef 15 in het Nederlandse grensdorp Clinge in Zeeuws-Vlaanderen. Zeeuws-Vlaanderen grenst aan de Belgische provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen.
Als begeleider MVB binnen Gedrag & Ontwikkeling werk je op deze locaties met twaalf bewoners met een matige tot licht verstandelijke beperking en een (zeer) jonge emotionele ontwikkeling met bijkomende problematiek. Zoals autisme, PTSS, hechtingsproblematiek, problemen met prikkelverwerking of problematiek op het gebied van intimiteit en seksualiteit. Je staat stevig in je schoenen, want hier kan verbale en fysieke agressie bijkomen. Jouw toewijding is bijzonder, jij biedt bewoners en cliënten een fijne thuis, geborgenheid, structuur, stabiliteit en perspectief. Je begeleidt hun vanuit een individueel begeleidingsprogramma. Hierbij is het opbouwen en borgen van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie essentieel. Samen met het betrokken netwerk, heb je een coachende rol in het leven van deze bewoners. Dit doe je vanuit de Triple-C methodiek.

Naast het begeleiden van bewoners op deze twee woonlocaties, bied je ondersteuning op dagbestedingslocatie ‘De Bakkerrei’. Hier ligt jouw nadruk op het coachen en ondersteunen van cliënten in hun werkzaamheden, waarbij structuur en veiligheid de kern vormt voor een productiegerichte- en belevingsgerichte dagbesteding.

Wat kun je?

Je werkt vanuit de Triple-C visie en een positieve houding. Dit doe je met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je bent taak en resultaatgericht en durft voorop te lopen. Je hebt een goed beeld van zorgvragen en de mogelijkheden van de cliënten. Daar maak je concrete afspraken over. Je draagt actief bij aan de ontwikkelingen naar meer vermaatschappelijking. Dit doe je met: 

 • Doorzettingsvermogen: je houdt vast aan een relationele begeleiding ook als dit minder vanzelfsprekend is door ernstig problematisch gedrag ;
 • Sensitiviteit: je onderkent de gevoelens en behoeften van anderen, voelt deze aan en sluit erbij aan. Je ziet in de reactie van bewoners, cliënten en collega’s een spiegel van je eigen functioneren;
 • Lef: je neemt op basis van professionele en persoonlijke betrokkenheid verantwoorde risico’s, ook als dit gevolgen heeft voor de positie binnen het team en/of een bijstelling van competenties vraagt;
 • Zelfreflectie: je zoekt actief naar persoonlijke feedback om jezelf als succesfactor in te zetten binnen de relationele begeleiding. Je stelt je hierin kwetsbaar op en laat zien over een reëel zelfinzicht te beschikken;
 • Creativiteit en cliëntgerichtheid: je komt met originele ideeën en oplossingen om het dagelijks leven van cliënten te verrijken, succeservaringen te realiseren en faalfactoren te verminderen. Je stelt de individuele cliënt centraal en neemt daarin de wensen en behoeften en/of zijn verwanten serieus.
 • Jouw team: als echte teamplayer stem je in de begeleiding van bewoners en cliënten voortdurend af met je collega’s, je reflecteert en staat open voor feedback vanuit een lerende houding.

Opleiding gevolgd in Nederland?

Je hebt minstens 2 jaar ervaring met soortgelijke cliënten en beschikt minstens over een zorg gerelateerde en een vakgerichte afgeronde Nederlandse MBO–opleiding: MMZ, SAW of HBO Social Work SPH of (Psychiatrisch) Verpleegkunde.

Opleiding gevolgd in België?

Je hebt minimaal A2 (HBO5) opleiding, opvoeder jeugd- en gehandicaptenzorg/pedagogiek of Orthopedagogiek A1, bachelor in sociaal – agogisch werk, psychiatrische verpleegkunde of jeugd- en gehandicaptenzorg.

Wat krijg je?

 • Vitaal beroep. Een baan in de gehandicaptenzorg waar jij onmisbaar bent voor bewoners en cliënten bij Tragel.
 • Een boeiende werkplek. Een wereld van mensen met een verstandelijke beperking. Een werkomgeving waar je je eigenheid in je werk kunt ontwikkelen.
 • Kansen. Je draagt, direct of indirect, bij aan een goed leven voor bewoners en cliënten. Iedereen is anders. Daarom is zorg, ondersteuning en behandeling nooit hetzelfde. Het is steeds ontdekken en bouwen.
 • Kennis. Je kunt je talent blijven ontwikkelen. We hebben zelfs een eigen Tragel Academie.
 • Fijne collega’s. Je nieuwe collega’s kunnen niet wachten om met je samen te werken.
 • Geld. Een salaris tussen € 1963 en € 2902 op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Nog meer geld. Bovenop je loon krijg je een eindejaarsuitkering van 8.33 %. Ook ontvang je reiskostenvergoeding.
 • Vrije tijd. Naast je wettelijke vakantie-uren, nog 57 PBL uren per kalenderjaar op fulltime basis.
 • Contract voor onbepaalde tijd. Je komt direct in dienst bij Tragel en krijgt een contract voor 24 tot 32 uur per week (bespreekbaar), voor onbepaalde tijd met twee maanden proeftijd.
 • Grens informatie. Als je vanuit België over de grens gaat werken in Nederland, zijn er praktische zaken die handig zijn vooraf te weten. Wij helpen je hierbij!
 • Filevrij naar je werk. Tenzij je achter de vuilniskar rijdt in het dorp, maar hoe groot is die kans? Vanuit Gent ben je 45 minuten onderweg, vanuit Antwerpen 35 minuten en vanuit Sint-Niklaas 20 minuten.

Spreek je toekomstige collega!
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met je toekomstige collega Alain Vermeulen, 1e begeleider via T: 0031 6 52 41 19 32.

Interesse?
Daniëlle staat je graag te woord!  
T: 0031 6 20 66 16 47

Solliciteer direct!
Solliciteer direct door te mailen naar werken@tragel.nl. We willen graag weten wie je bent (naam, adres, telefoonnummer en mailadres), welke ervaring je hebt en waarom je enthousiast bent. Je kunt solliciteren tot en met 28 juni 2020. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in week 27: 29 juni tot en met 3 juli 2020. Door te solliciteren ben je akkoord dat je sollicitatie maximaal 3 maanden door Tragel wordt bewaard.