Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO


Branche:

Onderwijs


Functiesoort:

Docent - HBO Onderwijs


Dienstverband:

Tijdelijk


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

24 tot 32 uur


Regio:

WalcherenContactgegevens

Adres:

HZ University of Applied Sciences

Edisonweg 4

4382 NW Vlissingen

Nederland


Postadres:

Postbus 364

4380 AJ Vlissingen

Nederland


Contactpersoon:

Afdeling Personeel & Organisatieontwikkeling

0118 - 489000www.hz.nl

Vacaturenummer:

V202101140046

Solliciteer

Docent Landschapsarchitectuur met kennis van ecologie

HZ University of Applied Sciences

Einddatum: donderdag 28 januari 2021

 

0,6-0.8 fte

Kennisgebieden: ruimtelijke ordening, ecologie, ontwerp, planologie, milieukunde

Docent word je niet, dat bén je. Jouw wil om te innoveren, liefde voor het vakgebied en betrokkenheid bij studenten kunnen we je namelijk niet aanleren. Dat zit in je. En of je nou wel of geen ervaring in het onderwijs hebt, die bevlogenheid en jouw praktijkervaring vinden wij het allerbelangrijkst.

Het liefst ben je de hele dag bezig met de wereld een beetje beter maken. Je hebt een ontwerpende benadering om grote opgaven van deze tijd op te lossen rondom water, hernieuwbare energie, klimaatadaptatie en duurzame voedselvoorziening. Én je kunt daar goed over vertellen, waardoor je een inspiratiebron bent voor studenten die een opleiding Watermanagement volgen. Jouw uitgebreide kennis, netwerk en enthousiasme over dit vakgebied gebruik je om lessen te verzorgen, te ontwikkelen en het onderwijs aan te laten sluiten bij de beroepspraktijk. Zit het in je? Solliciteer dan op de vacature van docent Landschapsarchitectuur bij HZ University of Applied Sciences in Middelburg.

Jouw werk als docent
Je leert onze studenten alle ins en outs op het gebied van landschapsarchitectuur en je legt de verbinding met ecologie. Je geeft lessen aan studenten van het eerste tot en met het vierde jaar en je werkt mee aan de ontwikkeling van het curriculum. Je volgt maatschappelijke trends en nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied en vertaalt die naar het onderwijs. Je uitgebreide netwerk zet je in voor het organiseren van ‘real-life’ projecten waarin studenten hun kennis direct kunnen toepassen. Want bij de HZ draait alles om persoonlijk en praktijkgericht onderwijs en onderzoek.

Je werkt mee aan alle voorkomende werkzaamheden binnen het team, zoals het leiden en organiseren van modules, studieloopbaan coaching en het begeleiden van (afstudeer)stages. Ook de werving van studenten is belangrijk en daarom draag jij bijvoorbeeld je steentje bij op open dagen of door social media bij te houden.

Met jouw kennis, kunde én bevlogenheid leid je onze studenten op tot ondernemende, innovatieve professionals die bijdragen aan een duurzame wereld. Dat doe je door:

 • Theorie en praktijklessen te ontwikkelen en te verzorgen aan alle leerjaren
 • Praktijkcases uit te werken tot praktische ontwerp- en onderzoeksprojecten voor studenten
 • Veldstudiedagen op te zetten en uit te voeren
 • Studenten te begeleiden bij stages en afstuderen
 • Het curriculum verder te ontwikkelen
 • Te fungeren als moduleleider of studieloopbaancoach
 • Het onderhouden en inzetten van je netwerk voor het onderwijs

 

Dit doe je niet alleen. Je werkt met 15-30 parttime en fulltime docenten en onderzoekers binnen de opleiding Watermanagement. Met een aantal daarvan ontwikkel je de nieuwe study track Spatial Planning and Design, waarvan het eerste jaar in september 2020 is gestart en waarvan het tweede jaar in ontwikkeling is. Volop kansen dus om deze richting met je ‘eigen’ kennis te verrijken!

De opleiding Watermanagement bestaat uit drie study tracks: Aquatische Ecotechnologie, Deltamanagement en Spatial Planning & Design. Je zult vooral lessen verzorgen voor Spatial Planning & Design en Delta Management, maar door je kennis van ecologie voel je je ook thuis bij Aquatische Ecotechnologie. Als geen ander weet je de verbinding te leggen tussen de drie vakgebieden en tussen onderzoek en onderwijs. Mogelijk kun je op termijn bijdragen aan het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek bij projecten van de HZ lectoraten.

Momenteel verzorgen we een deel van ons onderwijs online. Het vlot kunnen (leren) werken met digitale hulpmiddelen is voor jou vanzelfsprekend. Evenals het schakelen tussen Engels en Nederlands als voertaal, want de opleiding en het team zijn internationaal.

Het zit in je
Kennis delen. Dat doe je graag, goed en met veel plezier. Gewoon omdat dit vakgebied perfect bij je past. En juist wanneer je dat kan combineren met het feit dat jij de studenten motiveert en inspireert, voel je je opperbest. Daar komen al jouw uitstekende communicatieve vaardigheden goed van pas. Goed plannen en organiseren zorgen ervoor dat jij met gemak diverse taken parallel aan elkaar kunt uitvoeren. Ook ben je sociaal, ondernemend en pro-actief en daarnaast heb je als docent Landschapsarchitectuur:

 • een masterdiploma in de richting Landschapsarchitectuur/Landschapsecologie/Planologie
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een relevante functie, waarbij je aan complexe praktijkopgaven hebt gewerkt
 • kennis op het gebied van Milieueffectrapportage (pré) en/of statistiek (pré)
 • ervaring in het hoger onderwijs (pré)
 • een goede beheersing van de Engelse taal (Cambridge Proficiency niveau)

 

Werken bij HZ University of Applied Sciences; de persoonlijke hogeschool

Met 4.800 studenten, 500 medewerkers en 25 hbo-opleidingen is HZ University of Applied Sciences (HZ) in Zeeland een kleine, persoonlijke hogeschool te noemen. We bieden bacheloropleidingen, (schakel)cursussen, masteropleidingen, masterclasses, post-hbo-opleidingen en Associate degrees. Werken bij de HZ betekent werken in een levendige omgeving waar geen dag hetzelfde is. Waar de docenten de namen van hun studenten kennen. En waar de lijnen kort zijn. Of je nu werkt als docent, conciërge, marketingmedewerker, ICT’er, P&O-adviseur of financieel manager: samen vorm je met jouw collega’s een team van professionals die onze studenten klaarstoomt voor de (internationale) arbeidsmarkt. En wist je dat we al jaren op rij in de top-3 van beste hogescholen van Nederland staan?

Groei met ons mee

We geloven dat toekomstbestendig onderwijs begint bij onze medewerkers. Daarom bieden we je naast een levendige werkomgeving ook:

 • een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar in de functie van docent, schaal 11. Verlenging van deze aanstelling is afhankelijk van persoonlijk functioneren en formatieve ruimte.
 • een bruto maandsalaris tussen de €3658,64 tot €5026,85 bij een fulltime dienstverband.
 • een eindejaarsuitkering, vakantiegeld én mogelijk een tegemoetkoming in de reiskosten.
 • vakantiedagen volgens de hbo-cao.
 • mogelijkheden om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken.
 • ondersteuning bij het behalen van een didactische aantekening als je die nog niet hebt. Je hebt geen onderwijsbevoegdheid nodig om als hbo-docent aan de slag te gaan, maar moet wel bereid zijn om deze bevoegdheid te halen en in je vakmanschap als docent te investeren.

 

Solliciteren
Geloof jij ook dat toekomstbestendig onderwijs begint bij jou? Solliciteer dan direct, maar uiterlijk 28 januari 2021 via de sollicitatiebutton. Toch liever eerst wat meer informatie? Neem contact op met opleidingscoördinator Clazina Dingemanse, je kunt haar bellen op: 06-57081970.

Word je uitgenodigd op gesprek? Dan gaat dit plaatsvinden op 4 februari 2021, waarbij het online verzorgen van een miniles onderdeel uitmaakt van de eerste gespreksronde. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dan krijg je hiervoor de details.

 

Acquisitie naar aanleiding van de vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.