Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO

MBO

Overig


Branche:

Industrie, Chemie


Functiesoort:

Techniek


Dienstverband:

Vast


Ervaringsniveau:

Geen ervaring/Starter

Semi-Starter/Young Professional


Regio:

Zeeuws-VlaanderenContactgegevens

Bezoekadres:

De Pooter

Oranjestraat 5

4571 HN Axel

Nederland


Contactpersoon:

De Pooter Personeelsdiensten

088-1348300www.depooter.nl

Vacaturenummer:

V202101140063

Solliciteer

Procesoperator chemie

De Pooter - 4542NM, Hoek

Einddatum: maandag 15 maart 2021

Chemie en procestechniek zijn zaken waarvoor jij wakker gemaakt wil worden. Jij ziet de voordelen van een volcontinu ploegenrooster en je wil graag een belangrijke bijdrage leveren op de grootste fabriek van Dow in Terneuzen. Daarom zijn we op zoek naar jou voor de functie van procesoperator...

Wat doe je als Procesoperator chemie?
Als procesoperator bij de LHC plant van Dow ga je werken in volcontinu ploegendienst. Je gaat aan de slag binnen de grootste fabriek van Dow Terneuzen. De LHC plant (Light Hydro Carbons) bevat verschillende fabrieken, waaronder 3 kraker installaties. Hier wordt onder andere ethyleen, propyleen en benzeen geproduceerd. Na verloop van tijd ken je de buitensecties van de plant en ga je kennis opdoen als paneeloperator.

Als procesoperator voer je de volgende werkzaamheden uit:
 • je onderzoekt storingen op een gestructureerde manier en zorgt voor opvolging
 • je bent verantwoordelijk voor de vergunningen van onderaannemers, zodat zij aan het werk kunnen in de fabriek
 • je springt in geval van calamiteiten in bij andere secties en/of plants
 • je verzorgt de inspectie van isolatie in de plant
 • je zorgt ervoor dat apparatuur op tijd en schoon- en drukvrij wordt opgeleverd zodat monteurs zonder problemen aan het werk kunnen
 • je voert controlerondes en dagelijkse werkzaamheden (bijvoorbeeld monstername) uit
 • je kunt de gevolgen inschatten bij het nemen van beslissingen en voert specifieke werkzaamheden (bijvoorbeeld bypass regelklep openen) uit

Wat kun je?
Wanneer kom je in aanmerking voor deze functie:

Als je in ieder geval een afgeronde MBO4 opleiding richting Procestechniek, AOT, of het 7e specialisatiejaar Chemische procestechnieken (secundair-na-secundair) hebt.

Heb jij een ander technisch MBO4 diploma of een HAVO/VWO diploma met technische vakken, dan kom je ook in aanmerking. In dat geval zul je in deze functie het MBO3 diploma Procestechniek nog moeten behalen via een BBL traject.

Verder voldoe je aan onderstaande zaken:
 • je hebt een geldig VCA certificaat
 • je hebt goede kennis van MS Outlook, Word en Excel
 • je hebt goede kennis van de Nederlandse taal
 • je hebt technisch inzicht
 • je stelt jezelf positief en professioneel op in de ploeg waarin je werkt, zodat de beste resultaten bereikt worden

Wat krijg je?
Ik bied jou een functie in volcontinu ploegendienst. Je gaat aan het werk bij een groot internationaal bedrijf waarin je samenwerkt met collega's uit de regio. Je wordt goed begeleid bij het aanleren van het vak van procesoperator, zodat je na een bepaalde tijd volwaardig procesoperator bent.

Goed om te weten: Vanwege de huidige COVID-19 maatregelen is de sollicitatieprocedure wat veranderd. Voorheen zou ik je graag uitnodigen voor een gesprek bij ons op kantoor. Helaas is dit tijdelijk niet mogelijk. Uiteraard is hier een oplossing voor! Je wordt, na sollicitatie, uitgenodigd voor een intakegesprek per telefoon of via video bellen. Samen met jou bespreek ik je CV, wensen en de mogelijkheden die ik voor je heb. Op basis daarvan kunnen we jouw CV voorstellen bij opdrachtgevers die jij interessant vindt. Wanneer dit leidt tot een positieve reactie, word je uitgenodigd voor een telefonisch of digitaal gesprek. Op basis daarvan beslist de opdrachtgever of je een salarisvoorstel krijgt.

Heb je nog vragen over de sollicitatieprocedure? Bel me gerust via +31 88 1348 324.

Waar ga je werken?
Dow Benelux B.V. is een dochteronderneming van The Dow Chemical Company. Bij Dow Benelux werk je dagelijks aan innovaties. Dit doe je door wetenschappelijke inzichten te combineren met technologische kennis. Zo lever je een duurzame bijdrage aan het oplossen van de meest dringende problemen in de wereld zoals de behoefte aan schoon drinkwater, het opwekken van duurzame energie en het verbeteren van de landbouwproductiviteit.

De geschiedenis van Dow in de Benelux begint in 1955 met de opening van een handelskantoor. Inmiddels is Dow Benelux uitgegroeid tot een toonaangevende speler. Circa 2000 gedreven medewerkers werken vanuit 6 vestigingen en 20 fabrieken in Nederland en België aan toonaangevende producten en oplossingen. De kunststoffen en chemicaliën die in de Benelux worden geproduceerd vinden hun weg naar klanten en markten in de hele wereld.

Het hart van Dow in de Benelux ligt in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen. Dow Terneuzen is met 17 fabrieken en ongeveer 1700 medewerkers de op één na grootste productielocatie van the Dow Chemical Company. Als één van de grootste werkgevers van Zeeuws-Vlaanderen draagt Dow bij aan het economische en maatschappelijk succes van deze regio.