Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

WO

HBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Management, Directie


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Ervaren


Uren:

24 tot 32 uur


Regio:

WalcherenContactgegevens

Bezoekadres:

Dockwize

Edisonweg 41 B

4382 NV Vlissingen

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Marlon Baarends

+31 (0)6 10 94 85 45www.dockwize.nl

Vacaturenummer:

V202104200046

Solliciteer

Manager startup- en groeiprogrammas

Dockwize - Edisonweg 41 B3 Vlissingen

Einddatum: woensdag 19 mei 2021

DIT DOEN WIJ

Ondernemen is pionieren! Innovatieve ideeën bedenken en op een creatieve manier uitbouwen tot een rendabel en snelgroeiend bedrijf. Eenvoudig? Nee. Mogelijk? Ja! En zeker als je dat met een innovatieve partner kunt doen. Wij zijn die innovatieve partner, die ondernemers de kennis én het netwerk biedt dat ze verder helpt om hun idee of bedrijf de perfecte start te geven of te laten groeien. Laat het pionieren maar beginnen!

Dockwize is als innovatiehub een moderne netwerkorganisatie in Zeeland, gericht op het stimuleren van innovatie, groei en ondernemerschap bij bedrijven en studenten. Inmiddels bestaat Dockwize ruim 10 jaar en heeft op tal van vlakken bewezen een grote bijdrage te leveren aan het innovatieklimaat in Zeeland en daarmee aan de leefbaarheid en economische structuurversterking in de regio. Het is een organisatie met een relatief klein en wendbaar team. Daaromheen een grote groep van experts, coaches, partners en alumni die allemaal op hun manier een bijdrage leveren aan het totale concept en daarmee aan de economische ontwikkeling in Zeeland.

DIT VRAGEN WE VAN JOU

Als Manager startup- en groeiprogramma’s weet je dat de programma’s van Dockwize ondernemers echt verder kunnen helpen. Je zorgt ervoor dat de programma’s aansluiten bij de verschillende behoeften van start-ups, mkb-ers, studenten en corporate. Als manager startup- en groeiprogramma’s ben én voel je je verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling, uitvoering en borging van alle programma’s binnen het cluster. Je gaat ver om te zorgen dat Dockwize programmadeelnemers de beste, meest actuele en innovatieve programma’s kan bieden en je doet er alles aan om het lerend vermogen van onze organisatie te optimaliseren. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder.

 • Jij gaat voor optimaal resultaat! Je voelt je dan ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling, validatie, executie en verbetering van programma’s en programmalijnen voor de verschillende doelgroepen. Vanzelfsprekend bewaak je de kwaliteit, samenhang en borging van de programmalijnen onderling en in relatie tot de verschillende partners en stakeholders.
 • Alles is gebaseerd op draagvlak. Dat begrijp jij als geen ander. Je voelt goed de gevoeligheden aan in het speelveld van stakeholders, partners en deelnemers en weet daar op een goede manier je weg in te vinden.
 • Omdat je weet dat innovatieve kennis zowel dichtbij als over de grens te vinden is, initieer en onderhoud je een lokaal, nationaal en internationaal netwerk, onder meer van relaties van kennisinstellingen, andere incubators en inzetbare coaches en experts.
 • Gelukkig doe je alles niet alleen, maar samen met een enthousiast team. Je stuurt deze collega’s functioneel aan en zorgt, mede door initiëren, contracteren en evalueren van een kwalitatief hoogwaardige flexibele schil aan experts, voor de juiste inrichting van het programmateam tijdens de opstart, uitvoering en evaluatie.
 • Wat dit alles kost en opbrengt? Jij hebt het inzichtelijk. Je stuurt hierop aan en zorgt voor een helder overzicht.
 • De programma’s van Dockwize staan niet op zichzelf. Ze versterken de andere Dockwize pijlers en worden georganiseerd in samenwerking met Dockwize partners. Je zorgt ervoor dat de programma’s optimaal bijdragen aan de gehele Dockwize ambitie en coördineert de samenwerking met de andere Dockwize pijlers.

 

OVERIGE WERKZAAMHEDEN

 • Waar ga jij je het komende jaar sterk voor maken? Wat kunnen we van je verwachten? Je laat het ons zien met een SMART project-/jaarplan, dat je op basis van een kader en verantwoordelijkheden opstelt.
 • Jij bent een belangrijke ambassadeur voor Dockwize. Je draagt onze ambitie en passie uit naar starters en stakeholders.
 • Je denkt verder dan Programmateammanagement alleen en enthousiasmeert deelnemers en partners ook over de andere clusters binnen onze dienstverlening.
 • ‘Lukt het?’, ‘Kan ik je helpen?’. Het zijn vragen die jij regelmatig stelt. Je werkt namelijk graag samen met je collega’s en neemt taken van ze over als dat nodig is.

 

JOUW KENNIS EN KUNDE

Je bent de perfecte kandidaat als jij op HBO+ niveau kunt denken en werken en je bij voorkeur een opleiding hebt afgerond in de richting van bedrijfskunde of (commerciële) economie. Om alle werkzaamheden goed uit te kunnen voeren, heb je aan kennis en ervaring al het nodige in huis. Dit is wat jij concreet meeneemt naar Dockwize;

 • Je kent de startup manier van werken. Je hebt zelf misschien wel een startup (gehad) of je hebt ervaring met het begeleiden van startups en ondernemers.
 • Je hebt ervaringen met het opzetten van nieuwe projecten/programma’s en weet hoe je een business model gezond krijgt en houdt.
 • Je bent eager om te leren en zoekt altijd naar vernieuwende methodes om ondernemers te helpen.
 • Het functioneel aansturen van mensen en teams heb je al vaker gedaan.
 • Financiële sturingsinformatie? Geen probleem. Jij kunt ze juist interpreteren en toelichten.

 

WE BIEDEN…

Natuurlijk bieden we passende voorwaarden. Wat het echt interessant maakt, is het energieke team met enthousiaste professionals waar je deel van gaat uitmaken. Waar en wanneer je werkt is niet zo belangrijk. Tijdig een verbluffend resultaat leveren, is waar we voor staan. Het zakelijke netwerk in Zeeland ligt aan je voeten, waarbij we ook oog hebben voor jou en je ontwikkeling. Stilstand is immers achteruitgang! En juist dáár zijn we niet van.

SOLLICITEREN…

Is deze rol op jouw lijf geschreven? Overtuig ons met een pakkende motivatie en recent CV. Stuur deze uiterlijk 19 mei via onderstaande solliciteer-button. Eerst meer weten? Neem dan contact op met Marlon Baarends, directeur Dockwize, via +31 (0)6 10 94 85 45