Vacatures

Assistent Accountant

  • Zuid-Holland West-Brabant Zeeland
  • Young professional Professional
  • 24-40 uur
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze Assistent Accountant. Je kunt aan de slag op één van onze kantoren.

Assistent Accountant

Je bent toe aan verdieping en een volgende stap in je carrière binnen de accountancy. Met de functie Assistent Accountant biedt Schipper Accountants je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in dit vakgebied. We zien in jou een specialist in de dop én de adviseur van de toekomst. Een enthousiaste collega met de juiste focus op ons kantoor, onze klanten en jezelf. We begeleiden je graag en geven je de ruimte om jezelf te ontwikkelen tot de beste versie van jezelf.

Je hebt een afgeronde HBO opleiding of Associate degree Accountancy of Bedrijfseconomie op zak. Doordat je al enige werkervaring hebt, heb je een goed gevoel voor cijfers en ben je bekend met de meest voorkomende boekhoudpakketten.

Wat je gaat doen

Je verwerkt de administratie van onze klanten, maar verzorgt even goed ook periodieke rapportages en je stelt jaarrekeningen samen. Natuurlijk word je daarbij begeleid. Prettig aan jou is dat je ambitieus en leergierig bent. Je gaat geen klus uit de weg. We werken onder andere met Basecone, Caseware, Twinfield, Exactonline en Visionplanner. Het is daarom belangrijk dat je bekend bent met deze digitale manier van werken.

Ontdek de plus van werken bij Schipper

Video bekijken

Wat je meeneemt

Je beweegt je gemakkelijk tussen ons en onze klanten. Naast een goed gevoel voor cijfers, heb je oog voor kwaliteit en ben je een prettige gesprekspartner. Het delen van kennis, vragen stellen en samenwerken met anderen doe je op een natuurlijke, ontspannen manier. Je laat je niet gek maken. Met die eigenschappen kun je op termijn aan de slag als adviseur. Het onderhouden van contacten en adviseren van klanten doe je eerst samen met een ervaren collega.  Gelet op jouw ambities en capaciteiten heb je alles in je om verder te groeien in je baan.

Wat we bieden

Een goed salaris als waardering voor jouw inzet vinden we normaal. Daarnaast biedt werken bij Schipper nog veel meer pluspunten:

  • Goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, zoals 29 vrije dagen, een laptop van de zaak, de mogelijkheid om thuis te werken (we betalen graag mee aan je thuiswerkplek) en flexibele werktijden, waardoor jij de vrijheid hebt om je werkdag zelf in te delen.
  • Een aantrekkelijk salaris dat afhankelijk van jouw kennis en ervaring op kan lopen tot maximaal €4.000,-.
  • Veel verantwoordelijkheid, zonder je in het diepe te gooien.
    Met onze eigen Schipper Academy zorgen we ervoor dat je snel bekend bent met het werken bij onze organisatie; door met en van andere starters te leren, kom je verder.
  • Goede begeleiding en een buddy als vast aanspreekpunt.
  • Je leert veel op de werkvloer en krijgt alle ruimte als je nog verder wilt leren.
  • Met onze interne opleidingstrajecten, met name gericht op je soft skills, word je de beste versie van jezelf.
  • Onze gesprekkencyclus biedt je veel vrijheid: je bepaalt zelf de doelen waaraan je wil werken en wat jouw stip op de horizon is.
  • Een laptop van de zaak.

De plus van werken bij Schipper:

Goede werk-privé balans
Focus op persoonlijke ontwikkeling
Voldoende doorgroeimogelijkheden
Open cultuur en informele werksfeer
Aantrekkelijke tijd-voor-tijd regeling

Wat ons onderscheidt

Met acht kantoren in Zuidwest Nederland hebben we alles in huis wat je bij een grote accountantsorganisatie mag verwachten. Gelijktijdig onderscheiden we ons door onze mentaliteit; we staan dicht bij onze klanten, de lijnen zijn kort en niemand is een nummer. We laten je graag ontdekken dat werken op ons accountantskantoor gewoon leuk is. We gaan informeel met elkaar om en zijn wars van hiërarchie, we helpen elkaar en zijn betrokken. Andere pluspunten van werken bij Schipper:

  • We hebben oog voor vitaliteit. Zo betalen we mee aan je fitness abonnement en organiseren we regelmatig sportclinics.
  • Een baan is geen keurslijf: we zijn flexibel en vinden een goede werk-privé balans belangrijk.
  • Leuk werk gaat over meer dan alleen de inhoud. We zijn collegiaal en ondernemen als collega’s veel activiteiten samen. Dat draagt bij aan de onderlinge band met elkaar.
  • Via onze eigen website bieden we je héél veel korting bij grote (web)winkels.
Tom de Munck

'Uitdaging en afwisseling in mijn werk is voor mij de perfecte combinatie. '

Lees het verhaal van Tom de Munck

Is deze rol jou op het lijf geschreven? Schrijf ons!

Druk op ‘Direct solliciteren’ om het sollicitatieformulier in te vullen. We nodigen je uit daarbij je motivatiebrief en cv te uploaden. Heb je vragen over onze sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Corporate Recruiter Annabelle Stadhouders via 06 45 96 43 93.

Sollicitatieprocedure

Jouw sollicitatie

Heb je interesse in één van onze vacatures of wil je een open sollicitatie sturen? Solliciteren bij Schipper is heel eenvoudig. Je vult daarvoor het sollicitatieformulier in dat je bij de vacature aantreft. Daarbij kun je ook je motivatie schrijven en je cv uploaden. Voor open sollicitaties is er een algemeen sollicitatieformulier beschikbaar. We bespreken je sollicitatie met de desbetreffende leidinggevende en laten je zo spoedig mogelijk weten of we willen kennismaken. Heb je voordat je solliciteert nog vragen? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag.

Sollicitatie

Kennismaking

Bij een positieve beoordeling van je sollicitatie, maken we graag kennis met je. Voordat het gesprek plaatsvindt, wordt er een persoonlijk account voor je aangemaakt in onze kandidatenportal. In de kandidatenportal vind je de details rond het kennismakingsgesprek terug. Ook informatie over alle vervolgstappen is in de portal terug te vinden. Tijdens het kennismakingsgesprek ontmoet je twee collega’s uit de lijn. Dit kunnen leidinggevenden zijn, maar ook een medewerker of een directeur. We leren je graag beter kennen en vertellen je ook meteen meer over Schipper. Je kunt alles vragen. We geven je overal een eerlijk antwoord op. Zo zijn we.

Kennismaking

Persoonlijk Profiel Analyse & vervolggesprek

Als we na het kennismakingsgesprek het idee hebben dat we een professionele klik hebben, neemt een collega van de afdeling HR contact met je op. Heb jij nog steeds interesse, dan vragen we je een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) in te vullen. De uitkomsten hiervan vormen de basis voor het vervolggesprek. Dit voer je met een HR-adviseur en een leidinggevende of bestuurslid. Uiteraard is dit afhankelijk van de rol die je mogelijk bij ons komt vervullen. In het vervolggesprek gaan we dieper in op je wensen, ambities en competenties.

Persoonlijk Profiel Analyse & vervolggesprek

Contractvoorstel

Ben je na de tweede ontmoeting nog net zo enthousiast en is dat gevoel wederzijds? Dan doen we je graag een aanbod om bij ons te komen werken. Ga je akkoord met ons arbeidsvoorwaardelijke voorstel? Dan heten we je van harte welkom als nieuwe collega!

Contractvoorstel

Een goede start!

We vinden het belangrijk dat je een goede start kunt maken. Daarom bieden we iedere nieuwe collega een programma aan waardoor jouw start bij Schipper zo soepel mogelijk verloopt. We vertellen veel meer over Schipper, je ontmoet je directe collega’s en leidinggevenden en we laten je meteen weten bij wie je kunt aankloppen met vragen. Je krijgt de vrijheid om te zijn wie je bent en de beste professionele versie van jezelf te worden. Welkom aan boord bij Schipper!

Een goede start

Annabelle Stadhouders, Corporate Recruiter

LinkedIn

Toon info