Air Liquide

Contactgegevens

Adres:

Air Liquide

Herbert H. Dowweg 7

4542 NM Terneuzen

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Sanne van der Kreek

0115 683 501


www.airliquide.com/

Werkgever

Air Liquide

Air Liquide, opgericht begin 1900, is van oorsprong een Frans bedrijf. Het is ontstaan omdat iemand ooit bedacht hoe je lucht kunt splitsen. We leveren gassen aan bedrijven, van de gezondheidszorg tot de petrochemie. Al snel groeide het bedrijf en ontstonden er vestigingen in Nederland en België. Air Liquide is nu een gevestigde waarde in het bassin Antwerpen – Rotterdam. Momenteel hebben wij vestigingen in 80 landen, met ca. 65.000 medewerkers. In Nederland telt Air Liquide ongeveer 400 medewerkers, waarvan er 200 werken voor de business unit Large Industries.

Op de korte termijn houdt Air Liquide zich voornamelijk bezig met digitalisering en het moderniseren van de communicatietools. Daarnaast hechten wij veel waarde aan de veiligheid van onze mensen. Niet alleen interne werknemers, maar iedereen die in contact komt met Air Liquide of onze producten wordt op een duidelijke manier geïnformeerd over de mogelijke gevaren.

De core business van Air Liquide is het produceren en distribueren van industriële gassen en zuivere luchtgassen, maar ook samenstellingen zoals H2 en CO. Daarnaast houden wij ons ook bezig met het leveren van voorzieningen zoals stroom en elektriciteit. Air Liquide is op diverse markten actief, met de focus op de grootste industriële spelers zoals Shell en Huntsman. Zij gebruiken de gassen bijvoorbeeld voor het lassen en snijbranden en het verwerken van metalen.