LHBT Netwerk Zeeland

Contactgegevens

Bezoekadres:

LHBT Netwerk Zeeland

Granaat 48

4337MH Middelburg

Nederland


Postadres:

postbus 8049

4330EA Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Crow Montgomery

0622914689


www.lhbtnetwerkzeeland.nl

Werkgever

LHBT Netwerk Zeeland

Stichting LHBT Netwerk Zeeland is ontstaan uit de LHBT-Projectgroep Zeeland. Deze Projectgroep bestaat uit Anti Discriminatie Bureau Zeeland en beleidsmedewerkers van de gemeenten Vlissingen, Middelburg en Goes. Deze drie grote Zeeuwse gemeenten doen mee aan het Regenbooggemeenten-project. Dat project was mogelijk dankzij een subsidie vanuit het Ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap.

Ten tijde van het project Regenbooggemeenten heeft de LHBT-Projectgroep in samenwerking met andere organisaties (Anti Discriminatie Bureau Zeeland en GGD Zeeland) in Zeeland al een aantal mijlpalen bereikt:

  • er zijn afspraken gemaakt met Zeeuwse middelbare scholen om de voorlichting over LHBT in het lessenpakket te onder te brengen (Convenant Iedereen op school veilig en gezond)

  • de LHBT-Jongeren Zeeland-groep is opgericht

  • op beleidsniveau wordt hard gewerkt om LHBT-zaken bij de overige Zeeuwse gemeenten op de agenda te krijgen en te houden.

Omdat de subsidie vanuit het ministerie tijdelijk was moest men met een plan komen om de aandacht voor LHBT-acceptatie én -emancipatie te borgen in Zeeland. Hieruit is het idee ontstaan om de bestaande organisaties in Zeeland die al actief zijn op het gebied van LHBT-emancipatie met elkaar te verbinden en de krachten te bundelen. In dit netwerk moeten de kwetsbare doelgroepen zoals jongeren en ouderen extra aandacht krijgen- naast de inzet voor de algehele doelgroep LHBT. De organisaties behouden allen hun eigen identiteit en blijven zelf verantwoordelijk voor hun activiteiten. Zij verbinden zich enkel aan het Netwerk om bij te dragen aan een kruisbestuiving op het gebied van ontmoeting en deskundigheidsbevordering.