Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

MBO


Branche:

Overheid, Non-profit 


Functiesoort:

Overig


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

Geen ervaring/Starter

Semi-Starter/Young Professional

Ervaren


Uren:

Meer dan 32 uur


Regio:

Walcheren



Contactgegevens

Bezoekadres:

Penitentiaire Inrichting Middelburg - Torentijd

Torentijdweg 1

4337 PE Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Denise de Jonge

0880722950



www.dji.nl

Vacaturenummer:

V202202170036

Solliciteer

Complexbeveiliger (Penitentiaire Inrichting Middelburg)

Penitentiaire Inrichting Middelburg - Torentijd - Torentijdweg 1, Middelburg

Einddatum: vrijdag 21 juni 2024

Een gemiddelde werkdag? Die is voor de functie van Complexbeveiliger in de Penitentiaire Inrichting in Middelburg bijna niet te omschrijven. Samen met je collega’s van de beveiliging waarborg je de veiligheid van de inrichting. Door jouw gevarieerde takenpakket weet je nooit precies wat jouw diensten gaan brengen. Wel is duidelijk dat je contact hebt met diverse in- en externe partijen én ons hele pand van binnen en buiten ziet.


Dit ga je doen

Gedetineerden begeleiden naar een afspraak. Advocaten, reclasseringsmedewerkers en familieleden van gedetineerden aanmelden en binnen laten. Toezicht houden in een van de bezoekerszalen. De afdelingen inspecteren waar gedetineerden verblijven. Camerabeelden in de gaten houden in de centrale meldkamer. Ingrijpen bij een ruzie tussen gedetineerden. Het is slechts een greep uit de werkzaamheden die je als Complexbeveiliger uitvoert in de Penitentiaire Inrichting (PI) in Middelburg.

Door middel van een rooster verdelen we binnen ons team van Beveiligers de dag-, nacht- en weekenddiensten. Hierbij krijg je de mogelijkheid om aan te geven waar je voorkeur naar uitgaat. Wel verwachten we van je dat je overal inzetbaar bent, zodat je gemakkelijk kunt bijspringen bij een dienst of calamiteit als dat nodig is. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen afwisselende werkzaamheden verricht.

Om de kneepjes van het beveiligingsvak onder de knie te krijgen, volg je meerdere interne opleidingen die passen bij het werk dat je gaat doen. Zoals bedrijfshulpverlening, maar óók een interne opleiding waarin je uitleg krijgt over de functie van Complexbeveiliger en over de andere disciplines die in een PI voorkomen. Ook krijg je wekelijks de ruimte om te sporten.

Doorgroeimogelijkheden? Ook die zijn er bij ons volop! Tot Senior Complexbeveiliger bijvoorbeeld, waarbij je het aanspreekpunt bent voor je collega’s van de beveiliging. Maar we staan er ook voor open als je een andere functie binnen de PI wilt uitoefenen, zoals die van Penitentiair Inrichtingswerker. Uiteraard moet je daar dan een opleiding voor volgen maar ook die mogelijkheden zijn ruim voorhanden.

Benieuwd hoe jouw werk er precies uitziet? Bekijk dan onze bedrijfsfilm waarin Bennie vertelt over zijn werk:


Bram over zijn baan als Complexbeveiliger:

“Het leukste aan mijn werk? Dat ik werk met mensen met zó veel verschillende culturen en achtergronden. Elke dag hoor ik weer nieuwe verhalen, dat vind ik heel interessant. Ook zit ik in het interne bijstandsteam. Ik word opgepiept wanneer er een escalatie is. Wanneer een gedetineerde bijvoorbeeld agressief is, een risico vormt of niet lekker is en naar het ziekenhuis moet. Dan treden we met dit team op.


Dit neem je mee

  • Je hebt minimaal een MBO-2 beveiliging. Je kunt ook solliciteren met een MBO-2 opleiding in een andere richting. Wanneer je gemotiveerd bent om de MBO-2 beveiliging te behalen krijg je bij ons de gelegenheid en de tijd dit diploma te behalen. Zie daarover meer onder het kopje ‘Bijzonderheden’.
  • Je bent flexibel en vindt het geen probleem om onregelmatige diensten te werken (dag, avond, weekend en nacht)
  • Je bent fysiek in goede conditie.

 

Dit is jouw kracht

  • Je bent het visitekaartje van onze PI: je staat iedereen netjes te woord en schakelt gemakkelijk tussen de verschillende partijen met wie je te maken hebt, van gedetineerden en advocaten tot je collega’s.
  • Je vindt het leuk om continu te switchen tussen de verschillende taken die bij het beveiligingsvak horen.
  • Je bent stressbestendig en staat stevig in je schoenen. Hierbij ben je in staat je eigen gedragsstijl aan te passen als er zich problemen of kansen voordoen, om zo het gestelde doel te bereiken.
  • Je treedt zeker en met rust op en weet dit gedrag te handhaven, ook in lastige situaties.
  • Je gaat goed om met de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid die je in deze functie krijgt.

 

Arbeidsvoorwaarden:

  • Salaris­niveauschaal 4
  • Maand­salaris: Min €2.045 – Max. €2.675 (bruto)
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contract­duur: 1 jaar
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden:

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.


Bijzonderheden:

  • Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen ontvangen wij graag je cv en motivatiebrief via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl
  • Ben je in dienst van het Rijk en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk- of (medisch) herplaatsing kandidaat? Voeg dan een voordracht van je leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
  • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
  • Een fysieke vaardigheidstoets (sporttest), psychologisch interview, medische keuring en een capaciteiten- en persoonlijkheidstest maken deel uit van de sollicitatieprocedure.
  • Let op: de einddatum van de vacature is niet leidend. Voor deze functie zijn meerdere plekken opengesteld. De selectie start wanneer geschikte kandidaten zich aandragen en sluit wanneer de vacature is vervuld. De vacature kan dus vóór de vermelde einddatum sluiten. Wees er daarom op tijd bij en reageer snel!
  • Zoals hierboven vermeld is een MBO-2 diploma Beveiliging vereist voor deze functie. Je wordt óók uitgenodigd om te solliciteren als je een MBO-2, MBO-3 of MBO4 diploma hebt in een andere richting. Als je aan de overige voorwaarden voor de functie voldoet, bieden we je namelijk de mogelijkheid om tijdens je werk de MBO-2 diploma Beveiliging te behalen. Dit is een mooie kans, want met dit diploma kun je ook verder doorgroeien binnen onze organisatie. Het is belangrijk dat je vooraf nagaat of je gezien je thuissituatie in staat bent de opleiding te volgen, en of je er voldoende tijd voor kunt vrijmaken. Als je het diploma namelijk niet binnen de gestelde tijd behaalt wordt je contract met DJI beëindigd. De te verwachten opleidingsduur, afhankelijk van je huidige opleiding,  is 1 jaar.
  • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk locatie