Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Gezondheidszorg, Welzijn


Functiesoort:

Medisch, Zorg


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Uren:

16 tot 24 uur

24 tot 32 uur

Meer dan 32 uur



Contactgegevens

Adres:

Emergis

Oostmolenweg 101

4481 PM Kloetinge

Nederland


Postadres:

Postbus 253

4460 AR Goes

Nederland


Contactpersoon:

Mevr. Michelle Lodder

0113-267000



www.emergis.nl

Vacaturenummer:

V202403120059

Solliciteer

Casemanager maatschappelijke en justitiële dienstverlening

Emergis - Oostmolenweg 101 4481PM Kloetinge

Einddatum: dinsdag 28 mei 2024

Wat ga je doen

Als casemanager maatschappelijke en justitiële dienstverlening ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van stabilisatietrajecten en/of het vormgeven van langdurige specialistische trajecten bij mensen met multi-complexe problematiek. Denk hierbij o.a. aan mensen die tijdelijk ‘pech’ hebben en niet zelfstandig hun plek kunnen vinden in de maatschappij, maar ook aan mensen die in detentie hebben gezeten, mensen die hun huis uit gezet zijn of dreigen te worden, mensen met psychiatrische problemen en of verslaving, mensen met een licht verstandelijke beperking en of gedragsproblematiek, mensen met financiële problemen, problemen met sociale contacten, criminaliteit en overlast mensen zonder ziekte- en of probleembesef en/of een gebrekkige dan wel onduidelijke motivatie/hulpvraag begeleiding). Tijdens een stabilisatietraject werk je met de cliënt en de casemanager aan thema’s als huisvesting, inkomen, schulden, en relatieopbouw in geval van zorgmijding. Dit met als doel de zelfredzaamheid van de cliënt te optimaliseren en hem of haar indien nodig toe te leiden naar reguliere zorg en/of behandeling. Je werkt hierbij o.a. veel samen met de polikliniek van de Forensische zorg, de reclassering en de gemeentelijke gebiedsteams. Daarnaast kun je ingezet worden in een woonvoorziening voor extreme overlast veroorzakers. Deze trajecten zijn veelal langdurig, laagdrempelig en intensief.

 

Samen aan de slag

Emergis is een brede maatschappelijke organisatie voor mentale gezondheid en welzijn. Jaarlijks ondersteunen we zo’n 13.000 mensen met uiteenlopende uitdagingen op het gebied van mentale gezondheid, verslaving, wonen, werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Dat gebeurt door ongeveer 1.400 medewerkers op vijftig locaties in Zeeland. We werken bij mensen thuis, in (mentale) gezondheidscentra, huisartsenpraktijken, wijkcentra, klinieken, beschermende woonvormen, opvanglocaties en werkleerbedrijven. Steeds minder afhankelijk van tijd en plaats en zo digitaal mogelijk in alles wat we doen

Maatschappelijke Justitiële Dienstverlening (MJD)
Op het grensvlak van geestelijke gezondheid, veiligheid en maatschappelijke opvang bevindt zich het werkterrein van Maatschappelijke Justitiële Dienstverlening (MJD)van Emergis.

Het aanbod van MJD richt zicht op het stabiliseren van het leven van een cliënt op praktisch en psychosociaal gebied om van daaruit te kijken of en in welke vorm continuïteit van zorg wenselijk is. Denk hierbij aan het regelen van huisvesting, van inkomen en/of schuldenproblemen, het organiseren van een netwerk, maar ook toeleiden naar werk/dagbesteding of het bieden van een springplank tussen een oude en een nieuwe (woon)situatie. MJD heeft diverse soorten trajecten, variërend van specialistische woonbegeleiding tot justitiële begeleidingstrajecten. In de laatste categorie wordt nauw samengewerkt met de poliklinische behandelaren van de Forensische Zorg Zeeland en de diverse reclasseringsorganisaties.

Je uitvalsbasis is Middelburg. Je werkgebied is heel Zeeland. Je werkt ambulant en outreachend en bezoekt mensen thuis, op straat of treft ze op diverse locaties van Emergis van Terneuzen tot Zierikzee.

Je werkt veelal zelfstandig maar in hoog risico zaken vindt de begeleiding plaats vanuit de shared caseload gedachte.

 

Wat mag je van ons verwachten

Als je werkt als Casemanager maatschappelijke en justitiële dienstverlening bij Emergis maak je deel uit van een organisatie die streeft naar bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen.

Wij bieden je:

  • Een functie voor 24 tot 36 uur per week.

  • Op basis van je opleiding en (relevante) werkervaring word je aangesteld als casemanager in FWG 50, dit salaris begint met € 2.677,- en eindigt op € 4.180,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Per 1 januari 2024 worden deze bedragen met 2% verhoogd.

  • De functie valt onder de cao GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, balansbudget, collectieve zorgverzekering.

 

Hier herken jij jezelf in

Wij zoeken iemand die samen met ons wilt werken aan onze missie: een goede mentale gezondheid voor alle inwoners in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in onderstaand profiel:

  • Je beschikt over een afgerond bachelor hbo niveau 6 diploma Social Work GGZ Agoog, MWD of SJD of andere relevante hbo niveau 6 opleiding en bent in het bezit van eigen vervoer en een rijbewijs.
  • Je beschikt over een breed (sociaal) netwerk binnen Zeeland en je bent communicatief vaardig. Bij voorkeur heb je al enige (relevante) werkervaring.
  • Je bent in staat om de verbindende schakel te zijn tussen een multi-complexe/ gemarginaliseerde doelgroep en diverse instanties.
  • De complexe doelgroep en de mate van crisis gerelateerd werken vereisen een medewerker die zich kenmerkt als een stevige persoonlijkheid. Je hebt affiniteit met de doelgroep, bent ondernemend  en kunt oplossingsgericht werken. Je bent flexibel en in staat om onder druk te kunnen werken.
  • Als casemanager ben je in staat situaties snel te analyseren. Je houdt van de uitdaging om het onmogelijke mogelijk te maken. Je werkt vanuit een krachtgerichte aanpak met de cliënten. Ervaring met de forensische doelgroep of de maatschappelijke opvang is een pre.

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).

 

Werk jij mee aan onze droom?

Heb je interesse in deze vacature? En wil jij samen met ons werken aan een goede mentale gezondheid van alle inwoners in Zeeland?
Dat kan! Solliciteer direct via de sollicitatiebutton.

Heb je vragen over de vacature, neem dan contact op met Anne Rietveld (teamleider) via 06 55423874.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. In eerste instantie hebben boventallige medewerkers en re-integratiekandidaten binnen Emergis voorrang en vervolgens interne kandidaten.

Bekijk locatie