Alle Zeeuwse vacatures

Stages
Solliciteer

Criteria

Opleidingsniveau:

HBO


Branche:

Onderwijs


Functiesoort:

Docent - Voortgezet Onderwijs


Dienstverband:

Tijdelijk: uitzicht op vast


Ervaringsniveau:

n.v.t.


Uren:

24 tot 32 uur

Meer dan 32 uur


Regio:

Zuid-Beveland


Salaris indicatie:

€3321 - €5862



Contactgegevens

Bezoekadres:

OZEO

Kleverskerkseweg 49

4338 PB Middelburg

Nederland


Contactpersoon:

Personeel & Organisatie Ozeo

0118-745011



www.ozeo.nl

Vacaturenummer:

V202404170036

Solliciteer

Leraar

OZEO - PRO De Wissel, Goes

Einddatum: donderdag 16 mei 2024

Jij wordt inténs gelukkig van het succes van jouw leerlingen. Een kleurrijke presentatie, een kansrijke stage, een baan die bij hen past. Deze successen behalen jullie samen door iedere ochtend opnieuw het avontuur aan te gaan. Je bent coach en docent tegelijk. Jij begrijpt dat het proces waardevoller is dan het einddoel. En, net als wij, vind jij de band die je opbouwt met jouw leerlingen het állerbelangrijkste.    

 Wegens het groeien van onze school zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s!  

 

Leraar (coach)  

Werktijdfactor gaat in overleg, kan zowel fulltime als parttime. 

 Wat ga je doen 

Als docent en coach bij De Wissel ben je het middelpunt van jouw leerlingen. Samen stellen jullie een persoonlijk leerplan voor hen op. Wat zijn hun kwaliteiten? Wat heeft hun interesse? Je legt het vast en begeleidt hen naar hun vervolgopleiding of een baan in bijvoorbeeld de bouw, zorg of logistiek. Dat doe je door:  

  • Les te geven: Nederlands, rekenen, loopbaanoriëntatie en burgerschap. 
  • Persoonlijke begeleiding tijdens hun hele onder- of bovenbouwperiode. Jouw duo-coach en een coachteam denken met jou mee.  
  • Te motiveren, observeren en registreren. De opbrengsten van de leerlingen (behaalde doelen en toetsen) leg je vast in de opbrengstentool.  
  • Het onderhouden van contact met ouders en verzorgers. Ook instanties als jeugdzorg zijn soms betrokken. Je informeert, adviseert en beslist over welke methode jouw leerling laat opbloeien. 
  • Stageplaatsen te regelen en als stagebegeleider de leerling begeleiden, je hebt regelmatig contact met het bedrijf waar jouw leerling stageloopt. Je gaat er elke periode een keer op bezoek. 
  • Activiteiten organiseren voor de leerlingen in de echte wereld: een bingo organiseren in het zorgcentrum of een bedrijfsbezoek regelen ergens in de regio: jij denkt in mogelijkheden.  
  • Drie keer in het jaar organiseer je samen met de leerlingen de presentatieweek waarin elke leerling een presentatie geeft aan ouders en medeleerlingen. Samen met ouders en medeleerlingen beoordeel je de presentatie en daarna heb je een coachgesprek met je leerling waarin jullie het Persoonlijk Leerplan voor de komende tijd maken. 
  • Jouw leerlingen te laten zien wat ze wél kunnen en waar kansen liggen. Dromen mag!  

 “Het gaat bij De Wissel niet om cijfers, maar om de ontwikkeling van de leerling binnen zijn of haar mogelijkheden. Dat is het mooie van ons vak.” – coach De Wissel 

 De Wissel  

Wij zijn een praktijkschool voor voortgezet onderwijs. Onze leerlingen hebben moeite met theorie maar beschikken wel over praktische vaardigheden. Wij willen de schakel (de ‘Wissel’) in hun leven zijn, zodat zij zich prima staande kunnen houden in de maatschappij. Dat doen we door hen voor te bereiden op een vervolgopleiding of te begeleiden naar passend werk. Hierbij vinden wij de ontwikkeling belangrijker dan het eindresultaat. Wij zetten ons met hart en ziel in om hen te laten uitblinken.   

Big Picture Learning 

Sinds een aantal jaar werken wij volgens Big Picture Learning (BPL). Dat betekent dat al onze leerlingen samen met hun coach een uniek en persoonlijk leerplan opstellen. Het eigen leerproces staat centraal en de ouders of verzorgers worden actief betrokken door bijvoorbeeld het bijwonen van de presentaties die onze leerlingen geven over hun projecten. Stap voor stap krijgen zij minder theorielessen, meer praktijkervaring en gaan zo vol vertrouwen een maatschappelijke carrière tegemoet.  

 Het team 

Het team waarin je komt te werken bestaat uit een gedreven en gevarieerde groep mensen. Van orthopedagoog tot praktijkdocent: iedereen werkt samen. Er wordt veel gelachen, hard gewerkt en de tijd genomen voor elkaar. 

 “Je kiest voor De Wissel als je echt met leerlingen wilt werken, iets wilt betekenen voor jongeren die moeite hebben mee te draaien in deze maatschappij.” –  coach De Wissel 

 Dit breng je mee 

Het talent en de overtuigingskracht om leerlingen en projecten te verbinden. Overzicht houden, een leerweg uitstippelen, grenzen aangeven: jij doet het goed en met gevoel. Hierdoor krijg jij respect én mensen in beweging. En snapt iemand iets niet meteen? Geen probleem! Geduldig leg jij het nogmaals uit.  

Verder neem je mee: 

  • Een lesbevoegdheid, bij voorkeur het pabo-diploma. Ook als je een hbo-diploma hebt zoals Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), of een lerarendiploma voor het voortgezet onderwijs, willen we graag met je in gesprek. 
  • Ervaring hoeft niet, maar mag wel. Je hebt bijvoorbeeld al gewerkt op een basisschool, middelbare school of met een vergelijkbare doelgroep.  
  • De bereidheid om jezelf verder te verdiepen in praktijkschoolleerlingen en ons onderwijsconcept Big Picture Learning. Dat waarderen we enorm.  

Wij bieden jou 

Werken met een inspirerende en uitdagende doelgroep op een moderne school die zich volop ontwikkelt in Big Picture Learning. Wij gaan met veel plezier naar ons werk en willen graag dat jij dat ook doet. Daarnaast kun je rekenen op:   

  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.321 en € 5.862 op basis van een fulltime dienstverband (cao voortgezet onderwijs schaal LC). 
  • Een werktijdsfactor van 0,4-1,0 fte en een aanstelling per 01-08-2024 
  • Een jaarcontract met zicht op een contract voor onbepaalde tijd.  
  • reiskostenvergoeding volgens kaders van het cao VO met daaraan toegevoegd een fiscale uitruilregeling; 
  • Alle schoolvakanties vrij en een vakantietoeslag van 8%. 
  • eindejaarsuitkering van 8,33%; 
  • pensioenopbouw via ABP; 
  • volop scholingsmogelijkheden en trainingen op het gebied van duurzame inzetbaarheid bijvoorbeeld georganiseerd door Qwestor Educatief, denk aan effectief mailbeheer, de-escalerend werken of inspiratiesessies. 

Hoe gaat het verder 

Reageer dan per mail met een motivatiebrief en CV vóór donderdag 16-05-2024 en we nemen snel contact met je op. De gesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 21-05-2024.  Ook als je nog vragen hebt, staan we klaar deze te beantwoorden. Contactpersoon: Sander Vlieland 

Telefoon: 06 168248 60 E-mail: s.vlieland@ozeo.nl 

Meer over Ozeo 

De Wissel is onderdeel van Stichting Ozeo. Ozeo is een organisatie voor specialistisch onderwijs in Zeeland. Bij Ozeo werken zo’n 750 medewerkers voor ongeveer 2000 leerlingen. Ozeo heeft zeventien scholen verdeeld over drie regio’s: Walcheren, Zeeuws-Vlaanderen en de Bevelanden/Tholen. Er zijn vier scholen voor speciaal basisonderwijs, tien scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs en drie scholen voor praktijkonderwijs. 

Bekijk locatie